Tutorial

Hoe u de april 2018-update vandaag nog kunt krijgen met de Windows 10 Update Assistant

Microsoft begint op 8 mei 2018 de Windows Update voor Windows 10 te verspreiden via Windows Update. Niet alle systemen zullen het in één keer ontvangen en de update zal geleidelijk worden uitgerold, waarbij nieuwere computers en apparaten voorrang krijgen op oudere computers. Als u niet het geduld heeft om te wachten totdat Microsoft u de update stuurt, kunt u de Windows 10 Update Assistant, ook wel de Windows 10-upgrade gebruiken, gebruiken om de update van april 2018 nu te krijgen. Microsoft heeft het vanaf 30 april 2018 als download beschikbaar gesteld. Hier leest u hoe u de update van april 2018 op al uw Windows 10 pc's en apparaten kunt krijgen, wanneer u maar wilt:

Hoe u de update van april 2018 kunt krijgen met de Windows 10 Update Assistant

Het eerste dat u moet doen om de Update van april 2018 te krijgen, is om uw favoriete webbrowser te openen en deze website te bezoeken: Download Windows 10. Hierop is er een sectie genaamd " Windows 10 april 2018 Update nu beschikbaar" en een grote blauwe Update nu knop. Klik of tik erop.

Wanneer u op de knop "Nu bijwerken" drukt, wordt het downloaden van een klein uitvoerbaar bestand van 6 MB met de naam Windows10Upgrade9252.exe gestart. Bewaar het ergens op uw Windows 10-computer of apparaat. Elke locatie is OK.

Ga nu naar waar je het uitvoerbare bestand hebt opgeslagen en dubbelklik erop of tik erop.

Als UAC (Gebruikersaccountbeheer) is ingeschakeld, moet u mogelijk bevestigen dat u Windows 10 Upgrader wilt uitvoeren.

De Windows 10 Update Assistant wordt geladen en vermeldt of u de nieuwste versie van Windows 10 gebruikt. Omdat u de update van april 2018 wilt installeren, hebt u waarschijnlijk niet de nieuwste versie, dus u zou iets moeten zien dat lijkt op de onderstaande afbeelding, waar er staat: "[...] Op deze pc wordt versie 1709 uitgevoerd. De nieuwste versie is 1803 [...]."

De versie 1803 is de update van Windows 10 april 2018. Klik of tik op de knop 'Nu bijwerken' in de rechterbenedenhoek van het venster.

Als uw pc voldoet aan alle vereisten voor het installeren van de Update voor Windows 10 van april 2018, start de Update Assistant voor Windows 10 automatisch de download- en installatieprocessen binnen een paar seconden. Als u gehaast bent, kunt u ook handmatig starten door op de knop Volgende te klikken of erop te tikken.

Uw Windows 10-pc of apparaat begint met het downloaden van alle bestanden die nodig zijn om de update van april 2018 te installeren. Omdat dit een grote update is, zijn er veel gegevens die naar uw pc moeten worden gedownload, dus het duurt even voordat deze is gedownload. Als u een laptop of tablet gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het netsnoer is aangesloten. Pak dan een kopje koffie of thee en ontspan.

Let op: als u van gedachten verandert en niet langer de Update van april 2018 wilt downloaden, kunt u dit op elk moment annuleren.

Als u dat doet, maakt de Windows 10 Update Assistant een snelkoppeling op uw bureaublad, die u kunt gebruiken om het proces op een later tijdstip voort te zetten.

Nadat de updatebestanden van april 2018 zijn gedownload, begint de Windows 10 Update Assistant met het installeren van de upgrade.

Na een tijdje krijgt u een melding dat "Uw pc opnieuw moet worden opgestart om de update te voltooien". U kunt 30 minuten wachten totdat het automatisch opnieuw opstarten is voltooid, of u kunt nu opnieuw opstarten. Houd er rekening mee dat dit deel van het updateproces tot 90 minuten kan duren om te voltooien.

Wanneer het tijd is om opnieuw op te starten of direct nadat u op de knop Nu opnieuw starten heeft gedrukt, krijgt u het volgende bericht: "U staat op het punt te worden uitgelogd."

Nadat Windows 10 opnieuw is opgestart, wordt de installatie van de update van april 2018 voortgezet. Houd er rekening mee dat uw pc een aantal keren opnieuw kan worden opgestart. Het enige dat u nog hoeft te doen is wachten tot het eindigt.

Vervolgens komt het laatste wachten: een minuut of twee zijn vereist voor Windows 10 april 2018 Update om de nieuwste updates van het besturingssysteem te installeren en de laatste configuraties op uw pc te maken.

Zodra de installatie is voltooid, ontvangt u in Windows 10 april 2018 een bericht 'Welkom bij Windows', zoals hieronder, dat wordt weergegeven in Microsoft Edge. Als u wilt, kunt u op deze webpagina bladeren om te zien wat er nieuw is in de update van april 2018.

De Windows 10 Update Assistant geeft een bedankbericht weer: u kunt klikken of op Afsluiten tikken, omdat de installatie voorbij is.

Zodra de update van april 2018 is geïnstalleerd, laat Windows 10 zien dat de versie nu 1803 is, net als in de onderstaande schermafbeelding. Om te verifiëren, ga naar "Instellingen -> Systeem -> Over" en kijk naar het versieveld aan de rechterkant.

Dat was het! Geniet van je nieuwe Windows 10 met update van 2018!

Conclusie

De update van april 2018 brengt verschillende nieuwe functies en verbeteringen voor Windows 10, dus de meeste Windows 10-gebruikers willen deze waarschijnlijk zo snel mogelijk op hun apparaten krijgen. Als u niet wilt wachten tot u het via Windows Update hebt, weet u nu hoe u het moet installeren met behulp van de Windows 10 Update Assistant. Zoals je hebt gezien in onze gids, hoewel het een tijdje duurt om alles te downloaden en te installeren, is het hele proces niet zo moeilijk.