Beoordeling

Herziening van de Microsoft Arc Touch Mouse

We willen graag beginnen met onze reeks recensies van Windows-gerichte gadgets met een zeer goed uitziend apparaat: de Microsoft Arc Touch Mouse . Hoewel dit product eind 2010 is geïntroduceerd, is het nog steeds een van de best uitziende muizen die je op de markt kunt vinden. Ik heb het meer dan een jaar gebruikt en in deze review deel ik mijn volledige ervaring, inclusief details over de prestaties en uiterlijk, lang nadat het is gekocht.

Unboxing van de Microsoft Arc Touch Mouse

De verpakking van Microsoft is zeer elegant. Het uitpakken van de muis is een snelle en prettige ervaring, waardoor je nieuwsgierig bent naar meer informatie over het apparaat. Om een ​​beter beeld te krijgen van de unboxing-ervaring, heb ik een goede video op YouTube gevonden. Voel je vrij om het te bekijken!

Het enige dat niet in deze video wordt behandeld, is dat de USB-adapter zichzelf kan vasthouden aan de achterkant van de muis, die magnetische eigenschappen heeft die hem vasthouden terwijl u de muis vervoert. De magneet is sterk genoeg om de adapter niet gemakkelijk van de muis te laten vallen. Zijn magnetische eigenschappen vervagen echter met de tijd. Na meer dan een jaar gebruik, is het niet zo sterk als in het begin. Het werkt nog steeds, maar je moet een beetje meer voorzichtig zijn met hoe je met de muis omgaat, zodat je de adapter niet verliest.

Hardwarespecificaties

Qua hardwarespecificaties valt er eigenlijk niet zoveel te zeggen. Het heeft twee AAA-batterijen nodig die een redelijke hoeveelheid tijd mee gaan. De muis gebruikt wat Microsoft BlueTrack-technologie noemt, waardoor het op vrijwel elk oppervlak kan worden gebruikt. Microsoft Arc Touch Mouse is ontworpen om met Windows te werken, maar het kan ook op een Mac werken. De stuurprogramma's hiervoor zijn te vinden op de Microsoft-downloadpagina of via Windows Update.

De stuurprogramma's zijn goed en bieden de aanpassingsopties die u zou verwachten.

Als u meer wilt weten over de hardwarespecificaties, bekijk dan de officiële productpagina.

Geweldige mobiliteit

Ik heb tot nu toe veel muizen gebruikt, zowel op desktops als laptops en ik moet zeggen dat de Microsoft Arc Touch Mouse de beste mobiliteit biedt die ik ooit heb ervaren. Als u uw laptop meeneemt van vergadering naar vergadering, kunt u de muis gemakkelijk in uw zak, op de laptop of in de laptoptas meenemen. Je hebt niet langer het gevoel dat de muis een last is om te dragen. Bij andere muizen voelde ik altijd dat ze niet echt bij mijn laptop hoorden. Ze waren dikker of zo dik als een laptop en ik had het moeilijk om ze te transporteren, vooral wanneer ik snel tussen de kantoorverdiepingen moest gaan en naar verschillende vergaderruimten moest rennen. De Microsoft Arc Touch Mouse is de enige muis die me het gevoel gaf dat het bij mijn laptop hoort en maakte het gemakkelijk voor mij om het rond te dragen.

Een belangrijke factor in mobiliteit is hoe lang de batterijen meegaan. Ik kan zeggen dat ze behoorlijk veel kilometers opleveren. Een reeks batterijen werkte ongeveer 2 maanden (plus of minus een week of twee), afhankelijk van de hoeveelheid gebruik. Ik gebruikte de muis bijna elke werkdag van de week voor 8 uur kantoorwerk per dag. Een andere toffe factor is dat de muis u voorzichtig op de hoogte brengt van de batterijstatus. Wanneer u het opstart, is er een kleine LED onder het scrollgebied, die oplicht. Als de kleur groen is, betekent dit dat uw batterij in goede staat verkeert. Als het rood is, betekent dit dat u binnenkort moet overwegen de batterijen te vervangen. De muis informeert u hierover van tevoren. Als u merkt dat de LED rood wordt, betekent dit niet dat de batterijen het volgende uur of zo zullen sterven. Hoogstwaarschijnlijk kun je nog een dag werken op kantoor. Het enige nadeel is dat deze melding zeer discreet is en als u niet oplet, merkt u niet dat de LED vroeg genoeg rood wordt. Het zou goed zijn geweest om een ​​extra melding te ontvangen via de stuurprogramma's in uw besturingssysteem.

Deze muis zal indruk maken op anderen

We weten allemaal dat veel mensen dol zijn op het kopen van coole gadgets om ook te pronken voor hun leeftijdsgenoten. Bedrijven als Apple zouden bijvoorbeeld niet zo succesvol zijn geweest als we dit niet zouden doen. Ik moet zeggen dat de Microsoft Arc Touch Mouse absoluut een object van verlangen is. Elke keer dat ik naar een vergadering ging, merkten mensen het op. Ze wilden het gebruiken en er een tijd mee spelen. Iedereen was onder de indruk van het ontwerp, het draaggemak en vooral van de scroll-simulatie, die zowel een scrollachtige ruis als een zachte aanrakingssensatie bevat wanneer deze wordt gebruikt.

Maar werkt het net zo goed als het eruit ziet?

Het korte antwoord is ja! . De muis werkt geweldig. Het kan op veel oppervlakken worden gebruikt. Ik gebruikte het op muismatten, bureaus, glazen tafels, mijn keukentafel, boeken of leren banken. Het werkte elke keer goed. Zelfs op oppervlakken die niet hard en recht zijn, werkt de muis. Het biedt niet hetzelfde niveau van precisie, maar het werkt.

Ook is de Microsoft Arc Touch Mouse comfortabel in gebruik, zelfs voor langere computerbeurtenissen. Ik heb behoorlijk grote handen en ik vreesde dat het niet zo goed voor me zou werken, maar dat was niet het geval. Mijn pols is niet moe vanwege het gebruik ervan, zelfs niet na een paar uur werken.

Kijkend naar hoe dun en fragiel de muis eruitziet, dacht ik dat het snel zou verslechteren. Gelukkig is dat niet het geval. Na meer dan een jaar gebruik ziet de Microsoft Arc Touch Mouse er nog steeds goed uit. Het vertoont geen zichtbare tekenen van veroudering en werkt net zo goed als in het begin.

Sommige mensen vroegen me of het gemakkelijk is om de muis per ongeluk uit te zetten. Gelukkig is het dat niet. Om het plat te maken en uit te schakelen, moet je er behoorlijk hard op drukken. In normale gebruiksscenario's is er geen kans dat u het per ongeluk plat maakt en uitschakelt.

beperkingen

Deze muis heeft niet veel beperkingen. Ik gebruikte het met succes voor zo ongeveer alles: kantoorwerk, gamen, boeken en artikelen schrijven, surfen op het web, enz. Ik was altijd blij met de prestaties en precisie. De enige beperking die ik heb gemerkt is dat, als je van plan bent om het te gebruiken voor zeer intensief gamen (shooters of online spellen voor meerdere spelers met verwoede actie), de muis op sommige oppervlakken niet precies genoeg is. Als je snel spelen wilt spelen, is het het beste om het te gebruiken op oppervlakken waarop andere muizen ook goed werken, zoals een tafel of, beter nog, een bureau met een muismat.

Het is duidelijk dat je batterijen een beperking vormen, maar dat ze maar eens in de paar maanden hoeven te worden vervangen.

De inspiratie voor de Microsoft Arc Touch Mouse

Voordat ik deze muis kocht, heb ik deze video van Microsoft bekeken, waar de hoofdontwerper van de muis praat over de manier waarop hij en zijn team het hebben gemaakt. Indien gevonden, zijn het verhaal en de presentatie erg interessant en inspirerend.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 5/5

Vonnis

Ik weet zeker dat je nu al weet dat ik van deze muis houd. Het is een gadget en biedt geweldige vormgeving, mobiliteit en prestaties. Het laat zien dat Microsoft niet alleen geweldige software kan maken, maar ook geweldige hardware. Als u een goede muis voor uw laptop of netbook nodig hebt, aarzel dan niet om de Microsoft Arc Touch Mouse te kopen. U zult geen spijt krijgen van deze aankoop!