Beoordeling

Herziening van de ASUS ROG Strix Impact - Een gaming-muis zonder gedoe

De ASUS ROG Strix Impact is een van de nieuwste toevoegingen aan de familie van gamingaccessoires van het merk Republic of Gamers . Het is een wat je een gamemuis op instapniveau zou noemen, zonder de toeters en bellen van zijn duurdere broeders. Maar maakt dat het een weinig inspirerende keuze? Niet noodzakelijk! Dit is wat de ASUS ROG Strix Impact- gamemuis te bieden heeft, samen met een betaalbare prijs:

Unboxing van de ASUS ROG Strix Impact-gamingmuis

ASUS ROG Strix Impact wordt geleverd in een glanzende zwarte doos en heeft een grote afbeelding van de muis op de voorkant, naast het kleurrijke Strix- merk. Hoewel Strix betekent uil in het oude Latijn en Grieks, en uilen zijn niet bekend als kleurrijk, heeft ASUS ervoor gekozen om het te kleuren om te benadrukken dat deze muis RGB-led-verlichting heeft.

De achterkant en zijkanten van het pakket tonen de belangrijkste functies van de muis, evenals de technische specificaties en ontwerpkeuzes.

Open de voorklep, alsof je een boek opent, en van binnen zie je de muis onder een doorzichtig plastic bakje.

Open de doos volledig door het plastic bakje te schuiven en alles eruit te halen: je zou de ASUS ROG Strix Impact- gamingmuis, een snelstartgids en twee ROG-logostickers moeten hebben.

De unboxing-ervaring is leuk, zeker een premium-muis waardig. Er is echter niets bijgebouwd met betrekking tot accessoires, en dit is de norm voor betaalbare muizen, zoals deze.

Hardwarespecificaties

De ASUS ROG Strix Impact is een ambidextere gamingmuis met een optische sensor van 5000 dpi en switches van Omron met een verwachte levensduur van 50 miljoen klikken. Wil je leren hoeveel dit betekent in jaren? Lees dit artikel: Hoe lang zijn miljoenen toetsaanslagen en klikken, in jaren.

Hij kan werken met een data polling-snelheid van maximaal 1000 Hz en kan worden aangesloten op uw pc via een rubberen kabel die eindigt in een USB 2.0-stekker. Waarschijnlijk is een van de belangrijkste kenmerken het feit dat het ASUS 'Aura Sync RGB-verlichtingssysteem ondersteunt, wat betekent dat het RGB LED-lampjes heeft en hun effecten kunnen worden gesynchroniseerd met andere Aura-compatibele apparaten gemaakt door ASUS: moederborden, grafische kaarten, toetsenborden, headsets, microfoons enzovoort.

De muis is officieel compatibel met Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7, maar hij moet ook werken met elk ander modern besturingssysteem.

Wat de afmetingen betreft, is de ASUS ROG Strix Impact- gamingmuis 4, 53 x 2, 44 x 1, 54 inch (115 x 62 x 39 mm) lang, breed en hoog. Het weegt 3, 95 ounce (112 gram) met de kabel of 3, 21 gram (91 gram) zonder de kabel. Dat betekent dat het een kleine, lichtgewicht muis is.

Als u al zijn hardwarespecificaties wilt lezen, gaat u naar deze webpagina: ASUS ROG Strix Impact.

De ASUS ROG Strix Impact gebruiken

ASUS presenteert de ROG Strix Impact- gamingmuis als een apparaat dat voornamelijk is ontworpen voor MOBA-spelers (Multiplayer Online Battle Arena), zoals League of Legends of Dota 2.

Ze hebben waarschijnlijk gelijk, want deze muis is lichtgewicht en heeft de prestaties die nodig zijn om dergelijke spellen te spelen. In MOBA-spellen verplaats je de muis veel, en dat betekent ook dat je hem veel optilt, dus een lichtere muis is beter dan een zwaardere omdat hij je handen niet snel vermoeit. Gamers die veel MOBA-spellen spelen, hebben meestal één ding gemeen: ze houden ervan hun muizen met de vingers vast te pakken. Dat is de beste gripstijl voor de ASUS ROG Strix Impact, omdat het een vrij kleine muis is.

De ASUS ROG Strix Impact is een ambidexterige muis, wat betekent dat hij ontworpen is om vanuit elk gezichtspunt symmetrisch te zijn. De linker helft is identiek aan de rechterkant, net als de linker- en rechterklikknoppen, zowel in grootte als in vorm.

Geplaatst tussen de linker en rechter muisknoppen zijn het scrollwiel (dat klikbaar is en fungeert als de derde muisknop) en de DPI-schakelaar. De DPI-schakelaar is een stuk kleiner dan alle andere knoppen en is geplaatst op de achterkant van je handpalm, dus de kans om hem onvrijwillig in te drukken is erg klein.

Helaas heeft deze muis helemaal geen zijknoppen. Sommige mensen zouden kunnen zeggen dat dat een goede zaak is, want het houdt de dingen simpel en laat je genieten van je favoriete MOBA-spel zonder iets aan je muis aan te passen. Maar hoeveel van jullie die dergelijke spellen wel spelen, houden er niet van om de zijknoppen van je muis te gebruiken voor het triggeren van macro's? Om nog maar te zwijgen over de bruikbare zijknoppen in andere soorten spellen, zoals first-person shooters of stealth-games waarbij je ze waarschijnlijk gebruikt om wapens te verwisselen of flessen rond te gooien.

ASUS ROG Strix Impact is helemaal gemaakt van zwart plastic en heeft twee verlichte gebieden. Een daarvan is de DPI-schakelaar die zich tussen de linker- en rechterklikknoppen bevindt, en de andere is het ROG- logo dat zich aan de achterzijde bevindt. Het ROG- logo kan elke gewenste kleur in het RGB-spectrum aannemen, maar de DPI-schakelaarindicator kan alleen in helder wit worden verlicht.

De muis is allemaal gemaakt van zwarte plastic materialen en het enige andere belangrijke verfraaiingsdetail is een Maya-geïnspireerde patroon dat op zijn onderste achterkant is gebosseleerd. Als uw handen gemakkelijk zweten, kunt u zich ongemakkelijk voelen met deze muis, omdat het plastic op zijn rug geen rubberachtige coatings heeft.

Ik heb de ASUS ROG Strix Impact-gamingmuis gebruikt voor al mijn typische dagelijkse activiteiten: surfen op internet, documenten schrijven en, nog belangrijker, spelletjes spelen. Het volstaat om te zeggen dat de muis doet wat hij zou moeten doen in kantoortaken, en het is ook best goed in games. Op dit moment zijn de games waar ik van hou en speel vaak Dishonored 2 en League of Legends .

Ik vond de ASUS ROG Strix Impact precies wat ik wil in League of Legends : een lichtgewicht, "plug and play" muis die gewoon werkt en mijn hand na een paar uur spelen niet moe maakt. Deze muis is ideaal voor dat doel.

In Dishonored 2 voelde ik echter de afwezigheid van de zijknoppen, die ik gebruik met Emily's Far Reach en Dark Vision. Een ander ding dat ik niet zo leuk vond aan de ASUS ROG Strix Impact is de grootte. Het is een beetje te klein voor mijn hand en ik kon de palmgreep niet comfortabel gebruiken. Het is ideaal voor tieners en mensen met kleine handen, maar niet zo geweldig voor volwassen mannelijke gamers die meestal grotere handen hebben.

De ASUS ROG Strix Impact is een gamingmuis die alle basisfuncties biedt die een gamer nodig heeft. Het is snel, nauwkeurig en comfortabel in gebruik, zelfs voor langere tijd.

Stuurprogramma's en software

Hoewel u de ASUS ROG Strix Impact- muis kunt gebruiken zonder extra software te installeren, behalve de standaard Windows-stuurprogramma's, krijgt u geen toegang tot de geavanceerde instellingen en aanpassingsopties die beschikbaar zijn. Als je de complete ervaring wilt, download en installeer dan de ROG Armory-software van hier: ASUS ROG Strix Impact Drivers.

De eerste pagina van de ROG Armory- gebruikersinterface wordt Muis genoemd en het eerste tabblad daarop heet Knoppen . Wat het doet is om u te laten kiezen wat elke knop op de muis doet.

Het tweede tabblad Mouse wordt Performance genoemd en is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van deze software. Dit is de plaats waar u de DPI-volgsnelheid kunt aanpassen voor wanneer de DPI-schakelaar is ingeschakeld en voor wanneer deze is uitgeschakeld. U kunt ook de versnelling en vertraging, de USB-pollingsnelheid en de reactietijd van de knoppen wijzigen. Vergeet niet op Opslaan te klikken nadat u de gewenste wijzigingen hebt doorgevoerd.

Het derde en laatste tabblad van de muispagina heet Verlichting en biedt de mogelijkheid om de manier te configureren waarop de DPI-schakelaar en het logogebied van de muis worden verlicht. De DPI-schakelaar kan alleen wit worden verlicht, terwijl het ROG-logogebied elke kleur uit het RGB-spectrum kan aannemen. Er zijn ook enkele lichteffecten beschikbaar waaruit u kunt kiezen: statisch, ademhaling, kleurcyclus en reactief .

Op de tweede pagina van het ROG Armory- programma kunt u Macro- sequences opnemen die u vervolgens naar wens kunt toewijzen aan knoppen op uw muis. Helaas is dit een nogal nutteloze functie, omdat er geen secundaire knoppen op de muis zijn. Er is weinig kans dat iemand een macro aan de linkerzijde of de muisklik met de rechtermuisknop wil toewijzen.

De laatste instellingenpagina van ROG Armory is Sync en het is degene waarmee u het verlichtingseffect op uw muis kunt synchroniseren met degenen die u configureert voor de andere apparaten die ASUS 'Aura Sync-functies ondersteunen.

De ROG Armory-software biedt alle personaliseringsopties die u van een gamingmuis mag verwachten.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het kopen van de ASUS ROG Strix Impact :

  • Het is een ambidextere gamingmuis, met een eenvoudig ontwerp
  • Het doet het heel goed in MOBA-spellen, omdat het licht van gewicht is en je het met de vinger kunt vastgrijpen
  • Het heeft een optische sensor van 5000 dpi
  • Het heeft RGB-verlichting en is compatibel met andere ASUS-apparaten die Aura Sync ondersteunen

Er zijn ook wat nadelen:

  • Het is vrij klein voor mensen met grote handen
  • Het heeft geen extra knoppen op een van de zijkanten
  • Het heeft geen rubberachtige coating op het oppervlak. Als je zweethanden hebt, wil je het misschien niet graag gebruiken.
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De ASUS ROG Strix Impact is een eenvoudige gamingmuis op instapniveau die is ontworpen voor MOBA-spelers die een goede muis willen zonder alle toeters en bellen die je op duurdere modellen ziet. Het is de spirituele opvolger van ASUS ROG Sica, die in veel opzichten lijkt op een opmerkelijk verschil: het vorige model bevat geen Aura Sync-lichteffecten. Als u geen grote handen heeft en u een betaalbare, snelle en nauwkeurige muis wilt, die het goed doet in games en kantoorwerk, is ASUS ROG Strix Impact een uitstekende keuze.