Beoordeling

Herziening van de ASUS RT-N18U Router - Hoogwaardige hardware voor een middenklasse prijs

Asus heeft onlangs een zeer interessante single-band router gelanceerd: RT-N18U - een router die werkt met alleen de 2, 4 GHz-frequentie, het heeft de hardwarevermogen van duurdere routers en is redelijk geprijsd. De kenmerken ervan hebben ons doen geloven dat dit misschien wel de snelste draadloze router op de 2, 4 GHz-frequentie is en we waren erg nieuwsgierig om het te testen. Vandaag zijn we blij dat we de eerste Engelssprekende website zijn om deze router te beoordelen. Na een testweek is dit wat we hebben geleerd:

Unboxing van de ASUS RT-N18U Router

De verpakking van deze router lijkt sterk op die van andere ASUS-routers. In de doos vindt u de router, de drie externe antennes die op de achterkant van de router moeten worden aangesloten, de voedingsadapter, een netwerkkabel, de garantie en een beknopte installatiegids.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Een leuk detail van het model dat we hebben getest, is dat de voedingsadapter afneembare stekkers had voor verschillende typen stopcontacten en dat deze werkt met stroomkabels uit vele landen.

Voor meer informatie over de unboxing-ervaring, aarzel niet om de onderstaande video te bekijken:

Hardwarespecificaties

Qua hardwarespecificaties is ASUS RT-N18U erg interessant: het heeft een krachtige Cortex A9 800MHz processor, net als zijn duurdere broers, 128 MB flashgeheugen en 256 MB RAM. Omdat het een single-band router is en geen dual-band router, betekent dit dat deze hardware nog beter werkt omdat het maar één draadloze frequentie hoeft te beheren. Tenminste in theorie. :)

De router heeft drie externe antennes en één USB 3.0-poort die ook compatibel is met USB 2.0-apparaten.

Omdat het werkt met alleen de 2, 4 GHz-frequentie, biedt het geen ondersteuning voor de nieuwste 802.11ac-standaard, die alleen werkt op de 5 GHz-frequentie. 802.11n is echter snel genoeg voor de meeste mensen in de meeste thuisnetwerken.

In termen van bekabelde connectiviteit, heeft deze router 4 Ethernet-poorten.

U vindt de volledige lijst met specificaties hier: ASUS RT-N18U specificaties.

De ASUS RT-N18U-router instellen en gebruiken

Verbind de ASUS RT-N18U-router met uw computer via de meegeleverde netwerkkabel. Sluit de lichtnetadapter aan, vervolgens de internetverbindingskabel van uw internetprovider en start uw favoriete browser. Ga naar 192.168.1.1 of http://router.asus.com en volg de installatiewizard.

De installatiewizard is vergelijkbaar met die op alle ASUS-routers. Het gaat om het doornemen van een paar eenvoudige configuratiestappen, om dingen in te stellen en het netwerk op gang te krijgen.

We hebben het op prijs gesteld dat de router ons type internetverbinding correct heeft gedetecteerd en daarvoor de juiste instellingen heeft gemaakt.

Een ander voordeel van het hele installatieproces is dat je zowel de standaard gebruikersnaam als het wachtwoord kunt wijzigen om in te loggen en de router te beheren. Het gebruik van een gebruikersnaam die verschilt van de standaard "admin" verbetert de beveiliging van uw netwerk.

De firmware van deze router is dezelfde als die van de hogere modellen van ASUS en biedt dezelfde reeks configuratie-opties. U zult genoeg dingen vinden om te configureren, van de manier waarop uw draadloze netwerken werken, tot de firewall, VPN-toegang, ouderlijk toezicht, port-forwarding en nog veel meer.

Bovendien is de meertalige ondersteuning even uniek als altijd: de gebruikersinterface is beschikbaar in 22 talen, van Engels tot Roemeens of Maleis.

Bij het configureren van de "professionele" instellingen die beschikbaar zijn voor het draadloze netwerk, hebben we enkele interessante functies ontdekt die nuttig kunnen zijn wanneer u problemen ondervindt:

  • Vermindering van USB 3.0-storing - als u een USB 3.0-apparaat gebruikt dat op de router is aangesloten en de prestaties van uw draadloze verbinding afnemen, kunt u deze instelling mogelijk instellen op Inschakelen .
  • Explicit Beamforming - deze functie stelt de router in staat om het draadloze signaal in de richting van uw draadloze apparaten te sturen, waardoor de stabiliteit van het draadloze signaal verbetert en snellere downloads en uploads mogelijk zijn.
  • Universal Beamforming - als u oudere draadloze apparaten heeft die geen ondersteuning bieden voor beamforming, wilt u deze instelling misschien inschakelen, zodat het draadloze netwerk beter werkt. Als u geen oudere apparaten heeft, kunt u deze functie uitschakelen.

Er is niets anders toe te voegen over de ASUS-firmware voor deze router, behalve dat deze alles biedt wat u nodig hebt op het gebied van functies en configuratie-opties. Aarzel niet om wat quality time door te brengen bij het configureren van alles en je zult erg blij zijn met de manier waarop deze router werkt.

Zoals u verderop in deze review zult zien, leverde ASUS RT-N18U zeer goede prestaties en waren we blij met de manier waarop het werkt.