Anders

4 Beste gratis Windows 10 Mobile- en Windows Phone-apps om te stoppen met roken

Roken is een van de slechtste gewoonten die u kunt hebben: het is slecht voor u en het is slecht voor degenen die dicht bij u staan. Nog niet zo lang geleden - 99 dagen, maar wie telt? - mijn vrouw en ik besloten te stoppen met roken. We waren allebei langdurig rokers en we waren allebei bij onze "nde" poging om te stoppen met roken. Deze keer zijn we erin geslaagd om na een paar dagen of zo niet terug te vallen, en een van de redenen daarvoor is het feit dat we allebei verschillende motiverende apps op onze smartphones hebben gebruikt. Naast mijn Android-smartphone gebruik ik ook een Nokia Lumia 930 met Windows 10 Mobile erop. Toen we stopten met roken, zocht, downloadde en installeerde ik een hele reeks apps die beloofden ons te helpen stoppen met roken. Hoewel de opties die u op Windows 10 Mobile en Windows Phone hebt, minder zijn dan wat u op Android krijgt, zijn we erin geslaagd om enkele zeer goede apps te vinden die we met u willen delen:

1. KickRoken

KickSmoking is een van de beste apps die ik heb gezien om te stoppen met roken. En dat is een vergelijking waarin ik alle Android-apps bekijk die ik ook heb gebruikt. KickSmoking gebruikt een eenvoudig en minimalistisch ontwerp om u te laten zien hoeveel tijd verstreken is sinds u gestopt bent met roken, hoeveel sigaretten u niet rookte en hoeveel geld u hebt bespaard. Dit zijn allemaal dingen met een sterke motivationele waarde, maar als ze niet genoeg zijn, bevat KickSmoking ook een lijst met mijlpalen voor succes en prestaties waar je trots op mag zijn. Ik ga niet zeggen "als je wilt stoppen met roken" - in plaats daarvan zal ik zeggen "wanneer je besluit te stoppen met roken", gebruik KickSmoking op je smartphone met Windows 10 Mobile of Windows Phone. Het zal je een helpende hand lenen wanneer je het nodig hebt.

Downloaden: KickSmoking

2. Mijn QuitBuddy

Mijn QuitBuddy is een app voor stoppen met roken, ontwikkeld door de Australische overheid, en sommige instellingen laten dat duidelijk zien. Als u bijvoorbeeld de app instelt, zult u merken dat de enige valuta die u kunt gebruiken de Australische dollar is. Gelukkig zijn de details met betrekking tot Australië weinig en hebben ze geen betekenisvolle invloed op de informatie en voordelen die u van de app zelf krijgt. Ik vond deze app leuk en ik blijf hem op mijn Windows 10 Mobile-smartphone houden omdat hij me doelen laat stellen die ik wil bereiken en hij laat me zogenaamde 'gevaarstijden' programmeren. Dit zijn momenten in de toekomst als ik weet dat ik misschien zou willen een sigaret. Wanneer dat gebeurt, toont de app een herinnering en helpt u de hunkering te overwinnen. De app biedt u ook alle gebruikelijke volgsystemen, zoals de tijd die is verstreken sinds u bent gestopt of het geld dat u hebt bespaard.

Downloaden: My QuitBuddy

3. Geef op met roken!

Stop met roken! is een andere goede app voor Windows 10 Mobile en Windows Phone die je kan helpen om over die laatste sigaret heen te komen. Stop met roken! hoeveel sporen zijn er verstreken sinds je gestopt bent met roken, hoeveel geld je hebt bespaard en hoeveel sigaretten je sindsdien niet meer hebt gerookt. Er is ook een lijst met prestaties en gezondheidsverbeteringen die ervoor zorgen dat u zich beter voelt. Als je toegang wilt tot gedetailleerde statistieken en wat extra prestaties, moet je een eenmalige vergoeding betalen, die ongelooflijk klein is, als je bedenkt hoeveel geld je al spaart door simpelweg niet te roken.

Downloaden: Roken roken!

4. Stop met roken

Stoppen met roken helpt je niet meer met roken, niet alleen door je vorderingen bij te houden sinds je je laatste sigaret hebt gerookt. Het wil je ook helpen in de laatste dagen daarvoor. Weet je, die dagen dat je minder probeert te roken, maar je weet niet hoe. Stoppen met roken helpt u elke keer dat u een sigaret rookt op een knop te drukken en controleert hoe u geleidelijk het aantal sigaretten dat u rookt vermindert. Stoppen met roken helpt u ook met een lijst met prestaties die u kunt ontgrendelen, het houdt bij hoeveel geld u bespaart door niet te roken en het houdt ook de impact in de gaten die niet gerookt wordt op uw gezondheid.

Downloaden: stoppen met roken-helper

Conclusie

Hoewel stoppen met roken misschien wel een van de moeilijkste dingen is die een roker kan doen, is het zeker de moeite waard. Slechts een paar dagen nadat u gestopt bent, zult u de voordelen beginnen te plukken. De nicotineverslaving die je krijgt, is echter zo sterk dat je misschien niet alle goede dingen ziet die met je lichaam gebeuren als je stopt met roken. Daarom is alle hulp die u kunt krijgen als u besluit te stoppen met roken welkom. Als u een Windows 10 Mobile- of een Windows Phone 8.1-smartphone heeft, kunnen deze vier apps voor stoppen met roken die we hebben vermeld, erg nuttig zijn. Probeer ze en als u uw ervaring met ons wilt delen, aarzel dan niet om het opmerkingenformulier hieronder te gebruiken.