Beoordeling

MIO MiVue 786 WiFi-test: een eersteklas dash-cam met geavanceerde specificaties

Dash-cams zijn de laatste jaren enorm gegroeid en bestuurders worden steeds kritischer over hun hardware-specificaties en functies. Onlangs hadden we de mogelijkheid om een ​​van de nieuwste high-end dash cams van MIO, de MiVue 786 WiFi, te gebruiken en te testen. Het is een elegante dash-cam die video's in 1080p kan opnemen, over WiFi kan verzenden en zelfs op Facebook kan uitzenden als je dat wilt. Dit is onze recensie voor dit apparaat:

MIO MiVue 786 WiFi: voor wie is het goed?

De MIO MiVue 786 WiFi is een goede dash cam voor bestuurders die:

 • Wilt u een autocamera die video's opneemt in Full HD 1080p-resolutie, met een goede beeldkwaliteit, zowel bij daglicht als 's nachts
 • Noodzaak om meldingen te ontvangen over flitspalen tijdens het rijden
 • Wens een dash cam met WiFi en Facebook-uitzendfuncties
 • Wil je een goed gebouwde en goed uitziende dash-cam en ben je klaar om meer uit te geven

Waar te kopen

Koop nu

Voors en tegens

Er zijn veel goede dingen te zeggen over de MIO MiVue 786 WiFi:

 • Het heeft een elegant ontwerp en een solide bouwkwaliteit
 • Neemt video's op met hoeken van 140 graden, in Full HD 1080p-resolutie
 • Het heeft een touchscreen
 • De Sony-videosensor biedt overdag goede beeldkwaliteit, maar ook bij weinig licht 's nachts
 • Hij kan u waarschuwen voor flitspalen op de weg en kan ook uw rijsnelheid weergeven
 • Het heeft een WiFi-chip en samen met de MiVue Pro-app voor Android en iOS kun je videobeelden overbrengen naar je smartphone of tablet en zelfs live uitzenden op Facebook.
 • Het biedt ook handige veiligheidsvoorzieningen zoals een Forward Collision Warning System (FCWS), een Lane Departure Warning System (LDWS) en een Fatigue Alert (FA)

Als negatieven zijn er slechts twee dingen die we kunnen aanwijzen:

 • De MIO MiVue 786 WiFi-dashcam is duurder dan andere dashcams
 • Het standaardpakket zou een microSD-kaart en een USB naar mini USB-kabel moeten hebben gebundeld.
Product Nominaal 5/5

Vonnis

De MIO MiVue 786 dash cam is de beste in zijn soort die we tot nu toe hebben gebruikt. Het kost best veel geld, maar het maakt het goed met zijn geavanceerde specificaties en eersteklas functies. Het heeft een touchscreen, het heeft WiFi en GPS, het kan op Facebook uitzenden en een flink aantal veiligheidsvoorzieningen bundelen. Om nog maar te zwijgen van hoe goed het eruit ziet! Als je dat allemaal wilt, en je hebt het geld om het te kopen, heb je geen spijt van je keuze. MIO MiVue 786 is een uitstekende dashcam!

Unboxing van de MIO MiVue 786 WiFi dash cam

De MIO MiVue 786 WiFi-dashcam wordt geleverd in een glanzende doos die er goed uitziet. De primaire kleuren die worden gebruikt, zijn zwart en oranje, net als op de meeste MIO-apparaten. Zowel aan de voorkant als aan de zijkanten van het pakket kunt u foto's van de dashboardnok vanuit verschillende hoeken bekijken. Op de achterkant en de onderkant van de doos vindt u informatie over de belangrijkste functies en specificaties van de MIO MiVue 786 WiFi dash cam. Als een eerste indruk ziet dit apparaat er elegant en modern uit.

In het pakket heb je de dashboardcam, een zuignap, de lichtere oplader voor de auto, een snelstartgids, de garantiedocumenten en een korting van 20% voor elk MIO-apparaat, als je je dashcam registreert.

De MIO MiVue 786 WiFi-dashcam wordt geleverd in een luxe box met alle accessoires die u zou verwachten. Onze eerste indruk bij het bekijken van de dashcam was die van een eersteklas apparaat dat zowel elegant als goed gemaakt is.

Hardwarespecificaties

De MIO MiVue 786 WiFi-dashcam is niet groot, maar ook niet klein. Het heeft een hoogte van 2, 27 inch (52, 5 mm), een breedte van 3, 68 inch (87, 8 mm) en een diepte van 1, 26 inch (31, 9 mm). Hoewel het geen zwaar apparaat is, is het iets zwaarder dan andere vergelijkbare dash-cams, met een gewicht van 3, 53 ounces (100 gram). Net als de meeste dashcams blijft de MIO MiVue 786 WiFi op de voorruit van uw auto staan ​​met behulp van een draaiende houder met een zuignap aan het uiteinde. Om zijn kracht uit je auto te halen, gebruikt de dashboardcam een ​​mini-USB-lader die wordt aangesloten op de poort van de auto-aansteker. Met een afstand van 355 cm (355 cm) is de kabel lang genoeg om je de camera overal op je voorruit te laten plaatsen.

De dash-cam gebruikt een Sony 2 MegaPixel IMX 323-videosensor die een Full HD-opnameresolutie van 1920 x 1080 pixels bij 30 frames per seconde biedt. Het heeft een diafragma van f / 1.8 en een brede kijkhoek van 140 graden. De video's worden opgenomen in .MP4- indeling met behulp van de H.264-codec en bevatten ook audio.

Om te zien wat de dashboardcamera vastlegt en ook om zijn instellingen te configureren, biedt de MIO MiVue 786 WiFi-dashcam een ​​2, 7-inch aanraakscherm. Het bevat ook een Wi-Fi-chip, GPS, 3-assige G-sensor en een batterij met een capaciteit van 240 mAh.

Er is geen interne geheugenopslag beschikbaar, maar u kunt een microSD-kaart met een maximale capaciteit van 128 GB toevoegen. Het is vermeldenswaard dat er helaas geen micro SD-kaart is gebundeld in het standaardpakket en dat u deze afzonderlijk moet aanschaffen.

Als u alle officiële kenmerken en specificaties wilt controleren, gaat u naar deze webpagina: MIO MiVue 786 WiFi.

De MIO MiVue 786 WiFi heeft functies die hoog scoren in de wereld van auto-dashcamera's. De specificaties klinken goed op papier en moeten een premiumervaring bieden.

De MIO MiVue 786 WiFi-dashcam gebruiken tijdens het rijden

De MIO MiVue 786 WiFi-dashcamera is gemaakt van plastic, maar het is een hoogwaardig kunststof dat er robuust uitziet en aanvoelt. De camera heeft een brede rechthoekige vorm, als je naar het scherm kijkt, en een trapeziumvormige vorm als je er zijdelings naar kijkt. Aan de kant waar de lens wordt gevonden, ziet u het MIO-logo bovenop een rastervormig patroon, terwijl de vrij grote lens is omgeven door een oranje accent. Kijk maar eens naar de foto hieronder, en je ziet hoe goed het eruit ziet.

De enige fysieke knop op de MIO MiVue 786 WiFi-dashcam bevindt zich aan de rechterkant. Het is ook het enige andere ding dat oranje is op de dash-cam. :) Als u erop drukt, start de dash cam een ​​noodopname.

Dichtbij de noodopnameknop bevindt zich ook de micro SD-kaartsleuf. Aan de andere kant vindt u de mini-USB-poort en ook een AV-aansluiting, die u kunt gebruiken als u wilt kijken wat de dashboardcamera op een groter scherm opneemt.

MIO MiVue 786 WiFi is een dash-cam met een breed scherm, maar heeft geen grote hoogte. Dus als u het dicht bij uw achteruitkijkspiegel plaatst, kan dit uw zicht op de weg niet beïnvloeden. Dat is een goede zaak voor uw veiligheid.

De voorruitbevestiging is degelijk en houdt de dashboardnok stevig bevestigd, hoewel het vrij eenvoudig is om de MiVue 786 WiFi uit de houder te halen wanneer u hem niet gebruikt. Dat is iets goeds.

Aan de positieve kant moeten we vermelden dat de kabel behoorlijk lang is. Je kunt hem op de voorruit van de auto plaatsen, langs de A-stijl van de passagier (degene die de voorruit op zijn plaats houdt), op de autovloer en uiteindelijk op de sigarettenaanstekerpoort aansluiten.

Wanneer deze is aangesloten op de 12 Volt-voedingspoort van de auto, start de dashboardcam automatisch wanneer u de auto start. U hoeft niet elke keer handmatig op te nemen wanneer u op pad gaat. Enkele ogenblikken later begint de dashboardnok naar zwart en geeft de weg in plaats van de weg die een beetje afleidend kan zijn, de datum en tijd en de huidige snelheid weer.

We vonden dat het configureren van de MIO MiVue 786 WiFi een eenvoudige taak is: de menu's zijn eenvoudig en het touchscreen reageert.

MIO MiVue 786 WiFi neemt video op in 1080p Full HD-resolutie en de kwaliteit van het beeldmateriaal is hoog, zowel overdag als 's nachts. De dash-cam ondersteunt WDR (Wide Dynamic Range), en dat betekent dat dagvideo's er echt heel goed uitzien. Hier is een voorbeeldvideo:

De videosensor is ook geschikt voor het filmen van video's van goede kwaliteit bij weinig licht. Zoals u in de onderstaande video kunt zien, kunnen de kentekenplaten van andere auto's op de weg worden geïdentificeerd, zelfs 's nachts.

Een van de belangrijkste dingen die deze dash cam anders maken dan andere is dat hij een GPS-chip en een WiFi-chip heeft. Het gebruikt zijn GPS om de snelheid waarmee uw auto in beweging is te registreren en om u ook op de hoogte te stellen van flitspalen. Het is goed om te hebben, vooral als je de neiging hebt sneller te gaan dan de snelheidslimiet.

De wifi-chip is interessant. De dash-cam gebruikt deze om verbinding te maken met je iPhone, iPad of Android-apparaat via een app genaamd MiVue Pro en je kunt deze drie dingen doen:

 • Bekijk de video die wordt opgenomen door de dash-cam, live, op uw smartphone of tablet;
 • Overdracht van videobeelden van de dash-cam naar uw smartphone of tablet;
 • Zend live uit op Facebook.

We hebben deze functies getest op een iPhone SE en een Motorola Nexus 6. Het bekijken van de video's en het uitzenden ervan op Facebook werkte goed op beide platforms.

Hoewel het overbrengen van video's van de dashcam naar onze smartphones goed verliep, waren de downloadtijden lang en zonder problemen. Dit is waarom: de dash-cam neemt standaard video's op met een lengte van 3 minuten en zo'n videobestand is tussen 350 en 400 MB groot. Het downloaden van een video van 3 minuten naar uw smartphone met WiFi duurt ongeveer 8 minuten.

De MIO MiVue 786 WiFi wordt ook geleverd met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS): Lane Departure Warning System (LDWS), Fatigue Alert (FA) en Forward Collision Warning System (FCWS). Dit kunnen handige functies zijn, vooral als u lange uren op snelwegen rijdt. Op de nationale wegen waarop we reden bij het testen van deze dash cam, ontdekten we dat het Forward Collision Warning System (FCWS) een beetje te gevoelig is voor onze smaak. Het kwam een ​​beetje te vaak naar voren dat we te dicht bij de auto voor de onze stonden, dus we schakelden deze functie liever uit.

Het is ook vermeldenswaard dat, in geval van nood, als de 3-assige G-sensor plotselinge bewegingsveranderingen detecteert, de MIO MiVue 786 WiFi dash cam automatisch een automatische opname start. Dit is een functie die goed is om te hebben in geval van een ongeluk. Gelukkig hebben we het niet mogen testen. :)

De MIO Mivue 786 WiFi is een dash-cam die veel te bieden heeft. We houden van het ontwerp, de robuustheid en de hardwareprestaties. Het is moeilijk om het niet leuk te vinden: het wordt geleverd met een touchscreen, een WiFi-chip en een GPS-sensor, geavanceerde veiligheidsfuncties voor het rijden en de mogelijkheid om live uitgezonden op Facebook. Dat is wat we een high-tech dash-cam noemen.

De beschikbare software voor de MIO MiVue 786 WiFi dash cam

De eenvoudigste en snelste manier om video's over te zetten van de MIO MiVue 786 WiFi dash cam naar een computer is om de microSD-kaart in een kaartlezer te steken. U kunt echter ook een USB-naar-mini-USB-kabel gebruiken om de dashboardcam rechtstreeks op uw computer aan te sluiten.

Vervolgens kunt u een bestandsbeheerder gebruiken, zoals de bestandsverkenner of de MiVue Manager-tool van MIO. Als je ervoor kiest om deze te gebruiken, kun je voor elk van de opgenomen video's ook details bekijken, zoals de datum waarop ze zijn opgenomen, de snelheid, richting, hoogte, breedte- en lengtegraad van je auto, evenals de hoek waaronder je auto werd geraakt als je een ongeluk had. MiVue Manager kan ook worden gebruikt om video's op Facebook of YouTube te delen als je dat wilt.

We hebben genoten van het gebruik van MiVue Manager om door de video's te bladeren die zijn opgenomen met de dash-cam, zelfs als het vrij simpel aanvoelt.

Wat is jouw mening over de MIO MiVue 786 WiFi dash cam?

De MIO MiVue 786 WiFi dash cam is een high-end product met een goed uiterlijk en heeft tal van interessante functies te bieden. We gebruikten het graag en we zijn er zeker van dat iedereen die het koopt het ook zal doen. Bent u het met ons eens of denkt u anders? Vergeet niet dat je je mening kunt geven in de comments hieronder.