Tutorial

3 manieren om Windows-apps te sluiten met touch, de muis of het toetsenbord

Wanneer u voor het eerst apps uit de Windows Store gebruikt, is het misschien niet eenvoudig om erachter te komen hoe u ze kunt sluiten, zodat ze niet langer systeemresources gebruiken. Als je geluk hebt en je hebt een toetsenbord, duurt het sluiten van apps seconden, maar wat als je vastzit met je vinger op een scherm met aanraking? Wat als u de muis wilt gebruiken om een ​​app te sluiten? Hier zijn alle manieren om Windows-apps te sluiten (zowel desktop-apps als moderne apps), met behulp van de aanraking, de muis en het toetsenbord:

Hoe apps op apparaten met aanraking te sluiten

Laten we zeggen dat u een tablet gebruikt waarop Windows 8.1 of Windows 10 is geïnstalleerd en dat u met uw vinger op het scherm met apps werkt. In dit geval is het sluiten van apps, met name moderne universele Windows-apps die u downloadt en installeert vanuit de Windows Store, niet zo intuïtief. Met de app die u wilt sluiten, tikt u met uw vinger aan de bovenkant van het scherm. Druk met de vinger nog steeds op het scherm en sleep het app-venster naar beneden.

Je zult merken dat de app in een miniatuur verandert. Blijf het naar beneden slepen, naar de onderkant van het scherm.

Haal uw vinger niet van het scherm en sleep deze helemaal naar de onderkant van het scherm. Als je daar bent, laat je je vinger los van het scherm en is de app gesloten.

Als u met een desktop-app werkt op een apparaat met aanraking, tikt u op de knop X in de rechterbovenhoek om deze te sluiten.

Hoe Windows-apps te sluiten met de muis

Als u de muis gebruikt, is het sluiten van desktop-apps net zo eenvoudig als klikken op de knop X in de rechterbovenhoek van hun app-venster. Als u echter een moderne app gebruikt in de Windows Store, die is gemaakt om ook met aanraking te werken, dan verschillen de verschillen tussen de versies van Windows.

In Windows 8.1 worden moderne apps uit de Windows Store bijvoorbeeld op volledig scherm weergegeven. Als u ze wilt sluiten met de muis, verplaatst u uw muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en wordt een titelbalk weergegeven met de traditionele X-knop om de app te sluiten. Klik erop en je bent klaar.

Als u in Windows 10 moderne apps uit de Windows Store gebruikt, in bureaubladmodus, wordt de titelbalk standaard weergegeven en klikt u op de X-knop in de rechterbovenhoek van het app-venster.

Als u een moderne app in de tabletmodus gebruikt, in Windows 10, en u deze met de muis moet sluiten, verplaatst u de muiscursor naar de rechterbovenhoek van het app-venster. Windows 10 geeft dan de titelbalk van de app weer die de knop Sluiten bevat. Klik erop en de app is gesloten.

Hoe Windows-apps te sluiten met behulp van het toetsenbord

De snelste manier om een ​​app in Windows te sluiten, ongeacht of het een klassieke desktop-app of een moderne app uit de Windows Store is, is om gelijktijdig op de toetsen ALT + F4 te drukken, terwijl de app die u wilt sluiten wordt geopend.

Deze opdracht sluit de app onmiddellijk.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn de procedures niet ingewikkeld en we hopen dat u deze gids nuttig vindt. Als u nog andere vragen heeft, aarzel dan niet om te vragen met behulp van het opmerkingenformulier hieronder.