Beoordeling

Het ASUS Cerberus-toetsenbord beoordelen - Betaalbaar gamen is goed!

Eerder dit jaar lanceerde ASUS een nieuwe lijn van betaalbare gaming-randapparatuur, onder het merk Cerberus. Het Cerberus Gaming Keyboard, de Cerberus Gaming Mouse, het Cerberus Gaming Mouse Pad en de Cerberus Headset zijn inbegrepen in de Cerberus-lijn. We zijn erin geslaagd het ASUS Cerberus-gamingtoetsenbord te bemachtigen en, na het meer dan een week te hebben getest, zijn we erg tevreden over de functies en prestaties. Het is absoluut een beste koop die elke budget-gamer in overweging moet nemen. Lees deze recensie om te leren waarom:

Unboxing van het ASUS Cerberus-toetsenbord

De verpakking voor het ASUS Cerberus-toetsenbord is heel eenvoudig. Op de voorkant van de doos ziet u het apparaat zelf met een lijst met de belangrijkste functies.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Op de achterkant van de doos krijg je de gedetailleerde specificaties te zien, evenals een hoogtepunt van de macro- en multimediatoetsen. Wanneer u de doos opent, vindt u de volgende elementen: het toetsenbord zelf, de garantie, de gebruikershandleiding en de snelstartgids.

Nu dat je meer weet over de unboxing-ervaring, laten we eens kijken wat dit toetsenbord te bieden heeft op het gebied van hardwarespecificaties.

Hardwarespecificaties

ASUS Cerberus is een enkel USB-toetsenbord met anti-ghosting op 19 toetsen, die u hieronder kunt zien. Zoals u kunt zien, worden deze toetsen in de meeste spellen gebruikt.

U kunt het toetsenbord op een USB-poort aansluiten en het werkt met alle Windows-versies, te beginnen met Windows XP. ASUS Cerberus wordt gedetecteerd als standaard multimediatoetsenbord en heeft geen speciale stuurprogramma's nodig om te kunnen werken. Waarschijnlijk zal het net zo goed werken in Linux en Mac OS X. We konden het echter niet testen in deze besturingssystemen om te bevestigen en er is geen officiële ondersteuning voor hen.

ASUS Cerberus maakt gebruik van membraanschakelaars met rubberen domes. Op zijn prijs, dat is een zeer goede keuze. De verwachte levenscyclus voor zijn switches bestaat uit 8 miljoen toetsaanslagen, wat genoeg zou moeten zijn voor een paar jaar gebruik. Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting, met twee kleuren (rood en blauw) en vier niveaus: hoog, midden, laag en uit. Hieronder kunt u zien hoe het eruit ziet als het rood brandt.

ASUS Cerberus heeft 6 multimediatoetsen voor volumeregeling, afspelen / pauze, vorige nummer en volgende nummer en ze zijn compatibel met de meeste multimediaspelers, waaronder Winamp, Windows Media Player en VLC Player. Er zijn ook 12 macrotoetsen (F1 tot F12), die handmatig kunnen worden geprogrammeerd om alles te doen wat u maar wilt.

Dit toetsenbord heeft ook een spatwaterdicht ontwerp ter bescherming tegen per ongeluk gemorste vloeistoffen. Een geïntegreerd afvoergat voorkomt dat vloeistoffen in het toetsenbord vast komen te zitten en zorgt voor gemakkelijk opruimen na morsen, zodat u met minimale verstoring weer kunt gamen. Dit komt niet vaak voor op betaalbare gametoetsenborden.

Qua afmetingen is het toetsenbord vrij standaard: het heeft een lengte van 471 mm (18.54 inch), een breedte van 186 mm (7, 32 inch) en een hoogte van 41 mm (1, 61 inch). Het weegt ook een totaal van 2, 42 pond of 1, 1 kg. De achterkant van dit toetsenbord is van rood plastic en bevat twee poten om de rand in een comfortabele typepositie te brengen. Ook zijn de standaardvoeten om hem stabiel op je bureau te houden van rubber voorzien en dat helpt tijdens intense spelsessies.

Als u meer informatie wilt over dit toetsenbord en de officiële specificaties, ga dan naar deze webpagina: ASUS Cerberus Keyboard.

U zingt het ASUS Cerberus-toetsenbord

Het installeren van de ASUS Cerberus is net zo eenvoudig als het aansluiten van de USB-connector op de USB-poort

van uw computer. Uw computer detecteert en installeert automatisch het toetsenbordstuurprogramma. Wanneer de installatie is voltooid, kunt u beginnen met het gebruik van uw gaming-toetsenbord, en dat duurt meestal een paar seconden. Voor een gaming-toetsenbord is deze betaalbare ASUS Cerberus biedt tal van functies:

 • Wisselmodus - hiermee kunt u de functies van sommige toetsen op het toetsenbord uitwisselen, behalve deze toetsen: F1 tot F12, Q, Tab, Win, ESC, Caps Lock, Insert, Home en de multimediatoetsen.
 • Macrosleutels - configureer de functietoetsen (F1 tot F12) als macrotoetsen om gemakkelijk veelgebruikte apps of toetscombinaties te starten en voer repetitieve taken of acties uit met een enkele toetsaanslag. Ze kunnen zowel in games als bij Office-werk nuttig zijn.
 • Dubbele belichting met blauw en rood - Een aspect dat uit de officiële specificaties niet erg duidelijk is, is dat wanneer u de blauwe achtergrondverlichting gebruikt, ASUS Cerberus verandert in een normaal toetsenbord zonder ondersteuning voor macro- en swapfuncties. Als u volledige Macro- en Swap-functies wilt gebruiken, moet u de rode achtergrondverlichting gebruiken.
 • Breath Light - een functie waarmee u de achtergrondverlichting van het toetsenbord kunt instellen in een lusmodus voor helder naar dimmen. Er zijn vier niveaus van ademnood: hoog, midden, laag en geen licht.
  Deze vier modi zijn beschikbaar voor beide tegenlichtkleuren.

Aangezien er geen stuurprogramma's bij betrokken zijn, kunnen al deze functies alleen worden gebruikt als u weet hoe u op de juiste toetsen op het toetsenbord drukt. Dat is waarom, om te profiteren van wat ASUS Cerberus te bieden heeft, u de handleiding moet lezen. Het biedt een schat aan nuttige informatie en zonder dit, zult u niet in staat zijn om erachter te komen hoe u dit toetsenbord ten volle kunt gebruiken.

Deze benadering met "geen software" heeft ook een keerzijde: als je het toetsenbord loskoppelt van de USB-poort van je computer, [Fn] + [F11], [Fn] + [Q], [Fn] + [Tab], en [Fn] + [Win] functietoetsen worden gereset naar de fabrieksinstellingen. Daarom moet u ze opnieuw configureren als u ze hebt aangepast. Dit is nogal vervelend, maar gezien de zeer lage prijs van dit toetsenbord en zijn vele functies, is het een nadeel waarmee we kunnen leven.

Over het algemeen voelde het ASUS Cerberus-toetsenbord geweldig aan. We hebben het gebruikt om MOBA's en adventure-games te spelen en we hebben er plezier in gehad. We hebben ook wat licht Office-werk en veel typen gedaan en we hadden een positieve ervaring in alle gebruiksscenario's. Vergeleken met de Razer DeathStalker Essential, die we hier hebben besproken, is ASUS Cerberus een veel beter toetsenbord voor vrijwel elke gebruikssituatie. We vonden het robuust dat het toetsenbord is, hoe het aanvoelt als je typt en het spatwaterdichte ontwerp dat beschermt tegen per ongeluk gemorste vloeistoffen. Veel gamers morsen veel vloeistoffen over hun toetsenborden tijdens het spelen van games.

Een andere handige functie is de achtergrondverlichting, wat je heel goed doet wanneer je in donkere omgevingen typt en wanneer je 's nachts speelt.

Over het algemeen zijn we best tevreden over de gebruikerservaring van ASUS Cerberus.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Er zijn veel verrassende voordelen voor het ASUS Cerberus-toetsenbord:

 • Het is betaalbaar voor een gaming-toetsenbord
 • Het is erg stevig en stevig, dus het zou best lang moeten duren
 • Het spatwaterdichte ontwerp dat beschermt tegen per ongeluk gemorste vloeistoffen
 • De achtergrondverlichting is erg handig wanneer u het toetsenbord gebruikt in omgevingen met weinig licht
 • Het heeft veel functies en aanpassingen voor een toetsenbord dat zo betaalbaar is

Er zijn ook een paar nadelen:

 • Er zijn geen stuurprogramma's betrokken, wat betekent dat het langer duurt om te configureren. U kunt het niet personaliseren zonder de handleiding aandachtig te lezen
 • Nadat u het toetsenbord van de USB-poort hebt losgekoppeld, worden veel functietoetsen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Elke aanpassing is verloren en je moet het opnieuw doen.
Product Nominaal 4/5

Vonnis

Als je een gamer bent die een aanpasbaar gaming-toetsenbord wil hebben, met tegenlicht en bescherming tegen spillen, is ASUS Cerberus een van de beste toetsenborden die je kunt vinden. Het is zeker beter dan wat andere bekende merken aanbieden tegen dezelfde prijs, inclusief Razer. Ja, het is niet perfect en je kunt het niet vergelijken met premium gaming-toetsenborden die mechanische schakelaars gebruiken, maar voor het geld dat je betaalt, is het moeilijk om meer te krijgen op het gebied van functies en kwaliteit. De typervaring is solide en je handen zullen niet moe worden na lange sessies typen, terwijl de prestaties in de game erg solide zijn. ASUS Cerberus is absoluut een beste koop die succesvol strijden voor de titel van "Het beste betaalbare gaming-toetsenbord!".