Beoordeling

Bekijken van de TP-LINK Smart Wi-Fi LED-lamp met kleurveranderende tint (LB130)

TP-LINK maakt veel slimme apparaten voor thuisgebruik, niet alleen draadloze routers. We hebben onlangs ontvangen voor het testen van hun duurste en aantrekkelijkste slimme lampen: TP-LINK LB130. Het beschikt over volledige RGB-verlichting, integratie met Amazon Alexa en Google Assistant, een mobiele app die eenvoudig te gebruiken is voor het configureren van de gloeilamp en waardevolle energiebesparingen. Lees deze recensie om onze mening te zien over dit smart home-apparaat, gebaseerd op twee weken dagelijks gebruik:

Waar is de slimme slimme LED-lamp met TP-LINK goed in?

De TP-LINK Smart Wi-Fi LED-lamp met kleurveranderende tint (LB130) is goed op het volgende:

 • Visuele scènes maken voor verschillende evenementen: een romantisch diner, een kinderfeestje, een themafeest, nachtlezen, enz.
 • Het is perfect voor de kamer van uw kind. Kinderen zijn dol op deze slimme lamp en ze zullen deze vrij vaak personaliseren
 • Energiebesparing: de mobiele Kasa-app biedt voldoende statistieken over uw energieverbruik en kan u helpen de gloeilamp aan te passen voor de beste balans tussen helderheid en energieverbruik

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

TP-LINK LB130 heeft veel voordelen:

 • Het is eenvoudig in te stellen en te configureren met de mobiele Kasa-app
 • Het kan een kamer verlichten met elke kleur in het RGB-spectrum
 • U kunt belichtingsscènes instellen voor allerlei soorten evenementen
 • Het is heel leuk voor kinderen
 • Het biedt veel gegevens en rapporten over uw energieverbruik
 • Firmware-updates zijn eenvoudig te installeren via de mobiele Kasa-app
 • Integratie met Amazon Alexa en Google Assistant

Er zijn ook enkele zwakke punten:

 • Deze slimme lamp werkt niet met 5GHz draadloze netwerken volgens de 802.11ac-standaard
 • U kunt de slimme lamp niet op afstand bedienen van buiten uw huis. U moet uw smartphone verbinden met uw thuisnetwerk
 • U kunt het niet vanaf een pc of een webbrowser beheren, alleen vanaf een smartphone met Android of iOS
 • De prijs is niet voor iedereen
Product Nominaal 4/5

Vonnis

TP-LINK LB130 is een van de duurste slimme lampen die geld kan kopen. Het is prijzig, omdat het volledige RGB-verlichting en integratie met Amazon Alexa en Google Assistant biedt. Het is eenvoudig in te stellen en biedt veel aanpassingsmogelijkheden. U krijgt ook echte energiebesparingen en veel rapporten over het energieverbruik. Koppel dit aan het feit dat u geen smart home hub nodig hebt, alleen een smartphone-app, en u zult met ons eens zijn dat TP-LINK LB130 een uitstekende keuze is. Als u een slimme lamp wilt, met volledige RGB-kleuren, is het kopen van een TP-LINK LB130 een van de beste beslissingen die u kunt nemen.

Unboxing van de TP-LINK Smart Wi-Fi LED-lamp (LB130)

De TP-LINK LB130 slimme lamp wordt geleverd in een verrassend grote doos met een afmeting van 6, 7 x 4, 1 x 3, 1 inch of 171 x 104 x 79 mm (breedte x diepte x hoogte). De doos is gemaakt van wit karton en geeft een afbeelding weer met de gloeilamp en een aantal functies.

De unboxing-ervaring is best aardig en je ziet meteen de slimme lamp die je hebt gekocht.

Er zitten veel folders in: de snelstartgids, technische ondersteuningsinformatie, een brochure die de mobiele app beschrijft die u gebruikt met TP-LINK LB130 en de garantie-informatie.

TP-LINK LB130 biedt een aangename unboxing-ervaring die een premium smart home-apparaat waardig is.

Hardwarespecificaties en ontwerp

De TP-LINK LB130 slimme lamp is groter dan andere LED-lampen omdat deze veel meer hardware moet bevatten om "smart" te kunnen zijn. Het is ook zwaar, weegt 6.17 ounces of 175 gram

Je kunt zien hoe het eruit ziet in de onderstaande afbeelding.

De helderheid is 800 lumen en verbruikt 11 watt aan energie. De kleurtemperatuur kan variëren van 2500K tot 9000K, afhankelijk van hoe helder je wilt zijn. Je kunt het ook licht gekleurd maken met elke kleur in het RGB-spectrum.

TP-LINK LB130 kan alleen verbinding maken met draadloze netwerken op de 2, 4 GHz-frequentie, met behulp van de 802.11b / g / n-normen. Het "slimme" deel wordt aangeboden via de Kasa-smartphone-app die werkt op elke smartphone met Android 4.1 of hoger, en iOS 8 of hoger. Je kunt Kasa ook gebruiken om de TP-LINK LB130 te koppelen met een Amazon Echo, Dot, Tap en de Google Assistent, voor stembesturing, waarmee je de slimme lamp met spraakopdrachten kunt bedienen.

Als u de officiële specificaties van deze slimme lamp wilt bekijken, gaat u naar deze pagina: Specificaties TP-LINK LB130.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK Smart Wi-Fi LED-lamp (LB130)

Instellen van de TP-LINK Smart Wi-Fi LED-lamp wordt gedaan met alleen de mobiele Kasa-app voor Android en iOS. Je ontkoppelt de slimme lamp en plaatst hem daar waar je hem wilt gebruiken. Vervolgens neemt u uw smartphone, downloadt, installeert en installeert u de mobiele Kasa-app voor iOS of Android. Schakel de slimme lamp in en start de installatiewizard in de mobiele app. Kasa adviseert u dan bij elke stap.

Je moet een slimme naam geven aan je slimme gloeilamp (tenzij je echt een suggestieve naam wilt zoals Love Light en Hot Stuff) en het pictogram aanpassen. Deze twee elementen helpen u erachter te komen welke slimme lamp u configureert, voor het geval u meer dan één huis hebt.

Vervolgens kies je het draadloze netwerk waarmee de slimme lamp verbinding moet maken. Helaas ondersteunt TP-LINK LB130 alleen 2, 4 GHz draadloze netwerken.

Nadat de slimme lamp verbinding heeft gemaakt met uw thuisnetwerk, is de eerste configuratie voltooid en kunt u de werking ervan gedetailleerder configureren. We vinden het leuk dat de Kasa-app van TP-LINK fungeert als smartphoneapparaat voor alle slimme apparaten van TP-LINK, waaronder slimme stekkers, bewakingscamera's, slimme lampen en meer.

Tik in de Kasa-app op de naam van de slimme lamp.

U kunt de slimme lamp alleen configureren als deze is ingeschakeld en is verbonden met uw draadloze netwerk. Uw smartphone moet ook op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Anders krijgt u, elke keer dat u de slimme lamp wilt configureren, een foutmelding zoals hieronder.

Het beste aan de TP-LINK LB130 is het feit dat het toegang biedt tot het volledige RGB-kleurenspectrum. Daarom kunt u voor elke gelegenheid kleuren kiezen en de helderheid aanpassen, evenals een lichte uitstraling van zacht wit (2500k) tot daglicht (9000k). Je kunt een aantal opwindende kleuren weergeven voor allerlei contexten. U kunt verschillende scènes instellen voor activiteiten zoals lezen, een romantisch diner, een thuisfeest, de verjaardag van een kind of een goed nachtleven.

Een andere handige functie is de Circadian-modus, die automatisch het uiterlijk van het licht op het tijdstip van de dag aanpast door de helderheid en de warmte van de slimme lamp aan te passen naarmate de zon opkomt en ondergaat.

U kunt ook verschillende werkschema's instellen zodat u bij uw huis verschillende belichtingstijden hebt op basis van de dag van de week en de tijd.

Omdat dit een slimme lamp is, ontvangt u ook rapporten over het energieverbruik. Je hebt dagelijkse gegevens, wekelijkse gegevens en maandelijkse gegevens, wat erg handig is.

U kunt ook standaardstatussen voor de gloeilamp instellen, zie hardware- en firmware-informatie.

We gebruikten de app ook voor firmware-updates en het proces verliep soepel en zonder fouten.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Er zijn twee opmerkelijke nadelen aan de mobiele Kasa-app: deze is alleen beschikbaar in het Engels en biedt niet de mogelijkheid om de toegang ertoe te beveiligen met een wachtwoord. Aangezien deze app een portal is naar al uw TP-LINK smart home-apparaten, moet deze een afzonderlijke pincode of vingerafdrukverificatie hebben gehad.

De TP-LINK LB130 slimme lamp is zeer eenvoudig te gebruiken en te configureren met behulp van de Kasa-smartphone-app. Over het algemeen zijn we erg tevreden over de werking ervan.

Wat is jouw mening over de TP-LINK LB130 slimme lamp?

Nu weet je hoe deze slimme lamp het heeft gehaald tijdens onze tests. Deel met ons uw mening over TP-LINK LB130. Is het te duur voor u om te overwegen? Vind je de functies leuk? Ben je geïnteresseerd om het te kopen? Deel uw mening met ons, in de opmerkingen hieronder.