Anders

Digital Citizen Awards 2016 - Het beste Windows-beveiligingsproduct van het jaar!

Computerbeveiliging is tegenwoordig big business en kan alleen maar groter worden, omdat steeds meer apparaten met internet zijn verbonden en er meer bedreigingen op het web verschijnen. Als zodanig wordt antivirussoftware elk jaar steeds beter. Sommige producten zijn echter beter dan andere, sommige zijn duurder dan andere en sommige zijn gewoon niet de moeite waard om een ​​dubbeltje te spenderen. We hebben 15 verschillende beveiligingsproducten voor Windows getest en in detail geanalyseerd, allemaal veelbelovend om u de beste bescherming voor uw Windows-apparaten te bieden. Maar een paar van hen zijn geweldige producten en slechts één daarvan is het beste product van het jaar. Dit is onze eerste editie van de Digital Citizen Awards voor het beste beveiligingsproduct van het jaar:

Digital Citizen - Reader's Choice 2016

Voordat we overgaan tot het delen van wat we beschouwen als het beste beveiligingsproduct van het jaar, hebben onze lezers hier gekozen als hun favoriete Windows-beveiligingsproduct van het jaar. In onze openbare verkiezingscampagne heeft 60, 9% van de stemmen die zijn uitgebracht, Bitdefender Total Security 2016 als favoriet gekozen.

Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien: de beste keuze van onze lezer was Bitdefender, gevolgd door Kaspersky en ESET. Felicitaties aan alle drie fabrikanten voor het ontwikkelen van beveiligingsproducten die zowel effectief als populair zijn.

Nu onze lezers hun beste beveiligingsproduct voor Windows hebben gekozen, laten we het eens hebben over wat we denken, als een redactioneel team:

De slechtste beveiligingsproducten van 2016

Allereerst willen we u laten weten welke beveiligingsproducten u moet vermijden. Allemaal hebben ze een rating van 1 of 2 ontvangen van een maximum van 5. Als het gaat om de slechtste beveiligingsproducten van het jaar, bevat de lijst enkele spraakmakende namen op de beveiligingsmarkt. Dit bewijst eens te meer dat beroemd zijn niet noodzakelijkerwijs betekent dat je goed bent in wat je doet:

15. Comodo Internet Security Complete 8 is een nogal vreemd beveiligingsproduct. Het bevat een goede antivirus-engine en een goede firewallmodule, maar het beschermt u niet tegen online bedreigingen en, zoals onthuld door Google, vormen sommige van de 'beveiligings'-tools die het bundelt een beveiligingsrisico voor hun gebruikers. Als er iets is dat u moet vermijden, is het een beveiligingsproduct dat een beveiligingsrisico voor u vormt.

14. Avast Premier! 2016 heeft een elegante gebruikersinterface en een goede firewallmodule. Onze tests hebben echter aangetoond dat de effectiviteit van antivirusengines onder het gemiddelde ligt.

13. McAfee LiveSafe 2016 is een zeer licht beveiligingsproduct in vergelijking met de systeembronnen die het vereist om te kunnen worden uitgevoerd. Het heeft een behoorlijke firewall en een nogal slechte antivirus-engine.

12. Panda Global Protection 2016 biedt een goede maar langzame antivirusengine en een goede firewallmodule. Dit product is echter omslachtig in gebruik en vereist dat u aandacht besteedt aan wat u doet, vooral omdat het ook probeert zijn klanten te gelde te maken door schaduwhulpmiddelen te gebruiken die niet in een beveiligingspakket moeten worden opgenomen.

11. VIPRE Internet Security Pro 2016 heeft een degelijke maar langzame antivirusengine, een gemiddelde firewall die u handmatig zult configureren om een ​​goede bescherming tegen netwerkaanvallen te krijgen en een gebruikersinterface die de hulp van een goede ontwerper zou kunnen gebruiken.

Uw gemiddelde beveiligingsproducten van 2016

Laten we vervolgens eens kijken naar uw gemiddelde beveiligingsproducten die geen beveiligingsrisico zijn zoals sommige van de producten die we eerder noemden en die ook een behoorlijke taak vervullen bij het beveiligen van uw computer, zonder uit te blinken. Deze lijst bevat nogal wat verrassende namen, waaronder producten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Alle hebben een beoordeling gekregen van 3 sterren op 5:

10. Avira Internet Security Suite 2016 biedt u een verrassend goede antivirus-engine. De grootste tekortkomingen van Avira zijn de gedateerde gebruikersinterface en het feit dat veel van de extra tools die het bundelt, niet veel bieden in termen van waarde voor gebruikers. Velen van hen zijn slechts kopieën van hulpmiddelen die door Windows worden aangeboden. Het is ook opmerkelijk dat Avira Internet Security Suite 2016 geen ouderlijk toezicht bevat.

9. AVG Internet Security 2016 is meer dan in staat om u te beschermen tegen malwarebedreigingen en tegen netwerkaanvallen. AVG-beveiligingsproducten eisen echter een negatieve invloed op de prestaties van de computer en AVG gebruikt enkele ongeïnspireerde methoden om inkomsten te genereren met hun gebruikers.

8. Emsisoft Internet Security 11 is een solide beveiligingsproduct met een goede antivirusengine en een goede firewallmodule. De beste beveiligingssuite van Emsisoft bundelt echter geen extra beveiligingshulpmiddelen die meer waarde kunnen bieden aan zijn gebruikers. Het blijft gewoon bij de basis en sommige gebruikers zullen dat waarderen.

7. F-Secure SAFE Internet Security heeft een goede antivirus-engine die u vanuit een zeer eenvoudige gebruikersinterface kunt sturen. Het is een goede keuze voor gebruikers die geen gedoe met geavanceerde instellingen willen hebben. Experts willen echter een beveiligingsproduct dat geavanceerdere instellingen en configuratie-opties biedt.

6. Norton Security Premium 2016 heeft een zeer goede anti-malwaremodule en een zeer goede gebruikersinterface. Hoewel het veel sterke punten heeft, slaagt Norton er niet in u efficiënt te beschermen terwijl u online bent en daarom is het niet in onze lijst met topantivirusproducten terechtgekomen.

Digital Citizen - Het beste beveiligingsproduct van 2016

Het is nu tijd om de beste beveiligingsproducten te delen die een zeer efficiënte bescherming, een goed ontwerp van de gebruikersinterface en nuttige extra hulpmiddelen bieden die de veiligheid van uw Windows-apparaten verhogen. Ze hebben allemaal een rating van 4 uit 5 gekregen. Waarom niet een beoordeling van 5? Er bestaat niet zoiets als de perfecte beveiligingssoftware. Hoewel ze veel sterke punten hebben in vergelijking met de andere producten die we eerder hebben besproken, hebben ze ook enkele kleine tekortkomingen. Lees verder om te weten welke beveiligingsproducten wij als de beste van 2016 beschouwen:

5. Trend Micro Maximum Security 2016 is het beste beveiligingsproduct dat u kunt kopen voor uw Oma of een andere gebruiker met weinig technische kennis. Het is heel eenvoudig te gebruiken vanwege het ontwerp van de gebruikersinterface waar elke beginner zich mee kan identificeren. Maar dat is niet alleen dat: het is ook een product met een zeer efficiënte antivirusengine die zijn gebruikers kan beschermen tegen elke vorm van malware. Het nadeel van dit product is dat technische gebruikers heel weinig hebben aan geavanceerde maatwerk en zij zullen de voorkeur geven aan de andere producten in deze lijst.

4. BullGuard Premium Protection 2016 is een ander robuust beveiligingsproduct dat meer dan in staat is om u te beschermen tegen allerlei soorten cyberbedreigingen. Het ziet er goed uit, het werkt goed en het heeft een zeer betaalbaar prijskaartje.

3. ESET Smart Security 9 gaat door met zijn traditie van het aanbieden van een geweldige antivirus-engine en een zeer goede firewallmodule. Het is een van de beste beveiligingsproducten op de markt, maar het zwakke punt is dat het een grotere impact heeft op de prestaties van uw computer dan onze twee producten.

2. Kaspersky Total Security 2016 is een van de beste beveiligingssuites die we hebben gezien, met zeer efficiënte antimalware-bescherming die zelfs de meest nare malware-infecties kan detecteren en opschonen. De enige reden waarom dit product niet op de eerste plaats staat, is het hoge prijskaartje in vergelijking met de andere producten in deze lijst.

1. Bitdefender Total Security 2016 biedt een van de beste en snelste antivirusprogramma's ter wereld, evenals een eersteklas firewallmodule en een hele reeks handige extra hulpmiddelen.
Bovendien biedt het een zeer goed ontworpen gebruikersinterface en een redelijke prijs. Volgens ons is Bitdefender Total Security 2016 het beste beveiligingsproduct van het jaar en we bevelen het ten zeerste aan voor alle Windows-gebruikers. Felicitaties aan Bitdefender voor het winnen van zowel de openbare stemming als de stem van ons redactieteam.

OPMERKING: als u nieuwsgierig bent naar de criteria die we hebben gebruikt bij het maken van onze classificatie, leest u dit artikel: Vergelijking: wat is de beste antivirussoftware voor Windows-apparaten ?. Als u meer wilt weten over de manier waarop we elk beveiligingsproduct afzonderlijk evalueren, lees dan dit artikel: Beveiliging voor iedereen - Hoe we beveiligingsproducten beoordelen.

Conclusie

We willen de bedrijven die de beveiligingssuites in onze top vijf beveiligingsproducten van het jaar ontwikkelen feliciteren. We willen ook alle gebruikers bedanken die hebben deelgenomen aan onze openbare stemcampagne en hun mening geven over het beste beveiligingsproduct van het jaar. We hervatten deze campagne in 2017 en evalueren de beste beveiligingsproducten van volgend jaar voor Windows. Tot die tijd ... blijf ons lezen!