Nieuws

Nieuwe functies voor Windows Defender in Windows 10 Creators Update

Op het # Microsoft Microsoft in New York van vandaag, speelde Microsoft een clip die een zeer korte samenvatting gaf van de belangrijkste nieuwe functies die naar Windows 10 komen. In die clip toonden ze slechts één seconde, een screenshot van de komende Windows Defender, dat zal worden opgenomen in Windows 10 Creators Update. Alleen al uit die schermafbeelding konden we afleiden dat er grote verbeteringen aan deze oude en enigszins ouderwetse beveiligingsapp zijn gekomen. Hier is een lijst van wat de toekomst biedt voor Windows Defender:

Windows Defender krijgt een op aanraking gebaseerde interface

Windows Defender ziet eruit alsof het een universele Windows-app (UWP) gaat worden, met een gebruikersinterface die reageert op aanrakingen en die goed werkt voor tablets en all-in-ones. Hoogstwaarschijnlijk zal de gebruikersinterface veel evolueren in het eindproduct, maar we houden van wat we tot nu toe zien.

Windows Defender wordt geïntegreerd met de Windows Firewall, Family Safety en andere hulpmiddelen

Het lijkt er ook op dat Windows Defender zal worden geïntegreerd met de Windows Firewall, Family Safety, evenals enkele onbekende computerprestaties en gezondheidsgerelateerde hulpmiddelen. Wordt het geïntegreerd met de bestaande Prestatiemeter of met andere, nieuwere tools die ook een op aanraking gebaseerde interface krijgen? We zouden het zeker heel graag willen weten.

Windows Defender wordt een one-stop-shop voor het beheren van de beveiliging van uw Windows 10-apparaten

Wat blijkt uit dezelfde screenshot is dat Windows Defender een one-stop-shop zal worden voor het beheren en beheren van de beveiliging van uw Windows 10-apparaat. Wij zijn van mening dat dit een welkome stap in de goede richting is en dat Microsoft dat al heel lang zou moeten doen. Tegenwoordig loopt de beveiliging in Windows 10 ver achter op de tijd en zijn beveiligingshulpmiddelen niet erg bruikbaar op apparaten met aanraking.

Windows Defender biedt regelmatige gezondheids- en beveiligingsrapporten

In dezelfde schermafbeelding zagen we een regel met de tekst 'Laatste gezondheidsrapport over ...' . Aangezien Microsoft al uitgebreide rapporten biedt voor Windows Defender, is het in Windows 10-jubileumupdate een natuurlijke evolutie om de zaken nog beter te maken door ook systeemgezondheidsrapporten aan te bieden.

Wat biedt de toekomst voor beveiliging in Windows 10 Creators Update?

Dit screenshot is het enige wat we op dit moment hebben qua informatie. Wat er nog meer komt op het gebied van beveiligingsverbeteringen voor Windows 10 Creatores Update, we weten het nog niet. Als u andere informatie heeft, aarzel dan niet om hieronder commentaar te geven. Persoonlijk zou ik graag een aanraakvriendelijke universele Windows-app voor de Windows Firewall zien, maar dat is alleen maar wishful thinking van mijn kant. Wat wil je nog meer zien op het gebied van beveiligingsverbeteringen voor Windows 10?