Beoordeling

Herziening van de TP-LINK RE210 AC750 Wi-Fi bereikvergroter

De TP-LINK RE210 AC750 Wi-Fi Range Extender is een redelijk geprijsd apparaat dat belooft u te helpen de dekking van uw 2, 4 GHz en 5 GHz draadloze netwerken te verbeteren. Als je kijkt naar de specificaties, levert het wat je zou verwachten, maar valt zijn prestaties op in vergelijking met vergelijkbare apparaten? We hebben TP-LINK RE210 een week getest en nu zijn we klaar om onze conclusies over dit apparaat te delen, in deze review. Laten we eens kijken wat we hebben geleerd:

Unboxing De TP-LINK RE210 AC750 Wi-Fi Range Extender

De TP-LINK RE210 draadloze range extender wordt geleverd in een kleine doos. Aan de voorkant zie je een foto van het apparaat en de maximale theoretische snelheid die het kan bereiken. Houd er rekening mee dat dit een dual-band-apparaat is en dat de 750 Mbps die worden geadverteerd, een optelsom is van de maximumsnelheid die wordt ondersteund door het 2, 4 GHz-netwerk en het 5 GHz-netwerk.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Wanneer u de box opent, ziet u de bereikvergroter.

Achter de range extender vindt u ook een RJ-45 Ethernet-kabel, de beknopte installatiehandleiding, de garantie en andere folders.

Om de range extender te starten, hoeft u alleen maar de stekker in een stopcontact te steken.

Hardwarespecificaties

De TP-LINK RE210 AC750 WiFi Range Extender is een dual-band apparaat met ondersteuning voor zowel de 2, 4 GHz als 5 GHz frequenties. Het biedt ondersteuning voor de nieuwste normen voor draadloze netwerken, waaronder 802.11ac en 802.11n.

De maximale snelheid geadverteerd op het 5 GHz draadloze netwerk is 433Mbps, terwijl op het 2, 4 GHz draadloze netwerk 300Mpbs is.

Aan de voorzijde van het apparaat signaleren LED's of het apparaat is ingeschakeld, of het via WPS verbinding maakt met een draadloos netwerk en welk draadloos netwerk is ingeschakeld en werkt: die op 2, 4 GHz, die op 5 GHz of beide.

Aan de rechterkant van het apparaat heb je een knop om deze LED's in en uit te schakelen en een voor het resetten van de bereikvergroter.

Aan de linkerkant van het apparaat heb je de aan / uit-knop en een andere met de aanduiding RE . Deze knop is voor het inschakelen van WPS op de range extender.

In termen van grootte is deze bereikvergroter groter dan andere. Het heeft 3, 7 x 2, 1 x 3, 0 inch of 100, 5 x 89 x 155, 5 mm in breedte x diepte x hoogte.

U kunt de gedetailleerde specificaties, hier TP-LINK RE210 specificaties, bekijken.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK RE210 AC750 Wi-Fi bereikvergroter

Het instellen van de TP-LINK RE210 range extender kan worden gedaan met behulp van WPS of met behulp van de netwerkkabel die in het pakket is gevonden. Als u WPS op de router inschakelt en vervolgens op de knop RE op de bereikvergroter drukt, maakt het apparaat binnen enkele seconden verbinding met uw draadloze netwerk.

U kunt ook een van uw computers loskoppelen van het netwerk, deze verbinden met de range extender met behulp van de meegeleverde netwerkkabel, een webbrowser openen en naar http://tplinkrepeater.net gaan . Hier voert u admin in als de gebruikersnaam en het wachtwoord en gaat u door de wizard Snel instellen .

Hoewel u de bereikvergroter via WPS aansluit op uw draadloze netwerk, beschouwen we het als een goed idee om deze wizard opnieuw te doorlopen, omdat u hiermee een gedetailleerdere configuratie van dit apparaat kunt instellen en hoe het werkt. We raden u ook ten zeerste aan om het standaardwachtwoord voor de beheerder te wijzigen en we willen dat TP-LINK het beter had gedaan om deze wijziging aan te bevelen aan hun gebruikers. Het behouden van het standaard wachtwoord maakt uw netwerk kwetsbaar.

U kunt dit apparaat laten functioneren in een van de volgende modi:

  • Gelijkstroom Range Extender-modus - Breidt zowel de 2, 4 GHz- als de 5 GHz-band uit voor de router.
  • High Speed ​​Mode 1 - Maakt verbinding met de router op slechts 2, 4 GHz en maakt alleen verbinding met WiFi-clients op 5GHz.
  • High Speed ​​Mode 2 - Maakt verbinding met de router op slechts 5 GHz en maakt alleen verbinding met WiFi-clients op 2, 4 GHz.

Als u de Ethernet-poort op de range-extender wilt gebruiken om een ​​computer op het netwerk aan te sluiten, raden we aan dat u de 5 GHz-band als de bron van uw netwerkverbinding instelt, omdat deze sneller is dan de 2, 4 GHz-band.

Zoals je zelf zult zien, is het opzetten van deze range extender geen gecompliceerde aangelegenheid. De beheerpagina's bevatten alleen de opties die u nodig hebt om dit apparaat te configureren en uw weg er doorheen te vinden is niet moeilijk. Het enige nadeel dat we hebben geïdentificeerd, is het gebrek aan meertalige ondersteuning. Het lijkt erop dat alleen Engels beschikbaar is voor de gebruikersinterface.

Na het instellen van de TP-LINK RE210 hebben we onmiddellijk een firmware-update uitgevoerd en deze geüpgraded naar de nieuwste versie die beschikbaar was: 3.14.2 Build 150514 Rel.37922n.

Na de firmware-update zijn we begonnen met het verbinden van verschillende draadloze apparaten met de TP-LINK RE210 range extender. Ze waren allemaal zonder problemen verbonden en hadden toegang tot zowel het lokale netwerk als het internet. De verbindingen waren stabiel en we kwamen geen significante problemen tegen.