Beoordeling

De Epson EH-LS100 UST-laserprojector bekijken: geweldige Home Cinema-ervaring!

Epson is een van de grootste bedrijven ter wereld die videoprojectoren ontwerpt en produceert. Nog niet zo lang geleden presenteerde Epson zijn eerste laserprojector, de Epson EH-LS100 . Het is niet alleen een gewone laserprojector, maar ook een UST-projector, wat betekent dat het Ultra Short Throw-lenzen heeft. In gewone woorden betekent dit dat de projector zeer dicht bij het weergavegebied kan worden geplaatst. We hadden de gelegenheid om een ​​paar dagen video's en films te bekijken op de Epson EH-LS100 laserprojector, en nu willen we onze indrukken hierover delen, in deze review:

Epson EH-LS100 UST laserprojector: voor wie is het goed?

De Epson EH-LS100 UST laserprojector is een uitstekende keuze voor mensen die:

 • Wilt u een authentieke bioscoopervaring, in het comfort van hun huis?
 • Wens een projector die ze op een tv-standaard kunnen plaatsen, zonder hem aan het plafond te hangen
 • Wilt u een projector die ze lang meegaat?
 • Kan de premium prijs van een hypermoderne projector veroorloven

Waar te kopen

Koop nu

Voors en tegens

Er zijn veel goede dingen te zeggen over de Epson EH-LS100 UST laserprojector:

 • Het levert levendige kleuren, diepe zwarttinten en gedetailleerde tinten
 • Het geprojecteerde beeld heeft een hoge helderheid in beide bedieningsmodi: normaal en stil
 • Het maakt gebruik van een laserlichtbron die is gebouwd om lang mee te gaan (meer dan tien jaar), in normale gebruiksomstandigheden (vijf uur per dag)
 • Het is een UST (Ultra Short Throw) -projector, wat betekent dat u hem heel dicht bij het schermoppervlak kunt plaatsen
 • Het is stil als het wordt gebruikt in een economische (stille) modus
 • Het biedt alle aansluitingspoorten die u nodig heeft

We hebben ook een aantal nadelen geïdentificeerd:

 • Voor een gemiddelde prijs van meer dan 2500 dollar is dit voor de meeste mensen te duur
 • De Wi-Fi-adapter is niet inbegrepen in de standaardverpakking (maar is verkrijgbaar als een optionele aankoop)
 • Het ondersteunt geen 4K-resoluties
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Epson EH-LS100 is een uitstekende UST laserprojector die een beeld van uitstekende kwaliteit weet af te leveren, met het gemak dat hij op elke tv-standaard kan worden geplaatst. De laserlichtbron is gebouwd om lang mee te gaan en het lukt om een ​​hoog helderheidsniveau te bieden, zelfs in de spaarstand. Als je een filmliefhebber bent en je woonkamer is gebouwd om films te kijken, dan is de Epson EH-LS100 een van je beste opties voor de volgende projector die je gaat gebruiken. Als je het kunt betalen, heb je er geen spijt van dat je het hebt gekocht.

Unboxing van de Epson EH-LS100 UST laserprojector

De Epson EH-LS100 UST laserprojector wordt geleverd in een zeer grote doos, gemaakt van dik karton. Het apparaat dat we hebben getest was ook in andere handen geweest voordat we bij ons waren, dus de verpakking was niet in zijn beste vorm.

In de doos vonden we de Epson EH-LS100 UST laserprojector, de afstandsbediening, een stroomkabel en een HDMI-kabel, een cd-rom met documentatie, een afgedrukte gebruikershandleiding en de garantiefolders.

De unbox-ervaring van de Epson EH-LS100 UST laserprojector is eenvoudig en duidelijk. Epson bundelt niets anders dan de essentiële items die nodig zijn om de projector te kunnen gebruiken.

Hardwarespecificaties

De Epson EH-LS100 UST laserprojector maakt gebruik van een projectiesysteem met 3LCD-technologie, wat betekent dat het drie LCD-paneelchips heeft, één voor rood, één voor groen en één voor de blauwe kleur. De projector heeft een nominaal vermogen van 4.000 lumen in de normale belichtingsmodus of 2.800 lumen in de spaarmodus. Zet dat samen met de contrastverhouding van 2.500.000: 1 en u weet dat u op het punt staat om te genieten van heldere beelden met levendige kleuren, diepe zwarttinten en goed gedefinieerde schaduwdetails.

Dit is een Full HD-projector, omdat deze afbeeldingen met een maximale resolutie van 1920 x 1200 pixels kan projecteren met een beeldverhouding van 16:10. Het beeld kan op elk schermoppervlak worden geprojecteerd, zoals een witte muur, met een minimale diagonale afmeting van 70 inch (1, 78 meter) en een maximale afmeting van 130 inch (3, 3 meter). Dat is meer dan elk tv-scherm met een vergelijkbaar prijskaartje, van iets meer dan 2500 Amerikaanse dollars.

De Epson EH-LS100 UST-laserprojector is genereus wat betreft de verbindingsopties die deze biedt. Het wordt geleverd met twee USB 2.0 Type A-poorten, één USB 2.0 Type B-poort, een seriële RS-232C-poort, een Ethernet-interface met een nominale overdrachtssnelheid van 100 Mbit / s, een speciale USB-poort voor Wireless LAN IEEE 802.11b / g / n (de interface is optioneel en komt niet standaard), één VGA-ingang (Monitor Out) en één VGA-uitgang (Computer) -poort, drie HDMI-poorten (één met MHL), één Composite in, een Stereo mini-jack-audio uit en twee Stereo mini-jackaudio in.

De Epson EH-LS100 UST-laserprojector profiteert ook van een ingebouwde luidspreker van 16 watt, zodat u hem vanaf het begin kunt gebruiken als een thuisbioscoopapparaat. U hoeft er zelfs geen geluidssysteem op aan te sluiten.

Deze laserprojector verbruikt 423 watt in normale belichtingsmodus, 332 watt in spaarverlichtingmodus en 0, 5 watt in stand-bymodus. Het geluidsniveau is 39 dBA in de normale modus en 30 dBA in de spaarmodus.

Wat betreft de afmeting, is de Epson EH-LS100 UST laserprojector relatief groot, met afmetingen van 19, 45 x 17, 20 x 7, 40 inch of 494 x 437 x 188 millimeter in breedte x diepte x hoogte. Het is ook zwaar, weegt iets meer dan 24 pond, of 11 kilogram.

Als u alle technische specificaties wilt bekijken, bezoekt u deze officiële webpagina: Epson EH-LS100 UST laserprojector.

De Epson EH-LS100 UST laserprojector gebruiken

De eerste indruk die u krijgt wanneer u deze projector uit de doos haalt, is dat deze groot is. Het kan een vervanging zijn voor uw tv in de woonkamer, maar het kan geen onopvallende aanwezigheid zijn. Iedereen zal het opmerken op je tv-standaard.

Een van de belangrijkste voordelen van de Epson EH-LS100 is dat het een UST-projector is. UST is een acroniem voor Ultra Short Throw en betekent dat het lenssysteem zo is ontworpen dat u de projector heel dicht bij het schermoppervlak kunt plaatsen. Met andere woorden, u kunt het bij de muur (of een ander vlak oppervlak) plaatsen waarop u wilt dat het de afbeelding projecteert. Afhankelijk van hoe dicht het beeldscherm is, kan de Epson EH-LS100 een foto projecteren met een diagonaal van maximaal 130 inch (330 centimeter), wat veel meer is dan elke tv met een vergelijkbare prijs. Het levert echt een Home Cinema-ervaring op zoals geen gewone tv.

We gebruikten het om films en muziekvideo's te bekijken en we waren onder de indruk van hoe goed de geprojecteerde beelden eruit zien. Dankzij de krachtige laserlichtbron, die tot 4000 lumen levert, heeft de projector alles wat nodig is om een ​​helder beeld te leveren, zelfs overdag bij normale lichtomstandigheden. Het glanst echter echt wanneer u het bij weinig licht gebruikt, zoals 's avonds of' s nachts, of wanneer u de zonwering in uw woonkamer sluit. Dit is het moment waarop u het meest kunt genieten van de kwaliteit van de video's die worden geprojecteerd door de Epson EH-LS100 . Hier is het effect dat het op mijn kleintje had: :)

De projector kan worden bediend met behulp van de fysieke knoppen aan de rechterkant. Hiermee kunt u de projector in- of uitschakelen, de beeldbron selecteren, het keystone-effect corrigeren, door de menu's navigeren en alle beschikbare instellingen wijzigen.

Hoewel we vonden dat de knoppen op de projector eenvoudig te gebruiken zijn, is het waarschijnlijk dat veel mensen de afstandsbediening liever gebruiken. Het is een eenvoudige afstandsbediening, zonder fraaie details, maar het biedt alle knoppen die u nodig hebt om volledige controle over de projector te hebben. Een aspect dat we niet leuk vonden, is het feit dat het wit is, terwijl de projector zwart is. Je kunt de afstandsbediening in ieder geval gemakkelijk vinden op je bankkussens, toch? :)

Bij de bedieningsknoppen van de projector bevindt zich een ventilatierooster. Hier wordt het luchtfilter gemonteerd, maar ook de plaats waar de focusregelaar van de projector wordt gevonden. Open het luchtfilterdeksel en verplaats de focusschuif omhoog of omlaag totdat de details van het geprojecteerde beeld er duidelijk uitzien. Het maken van deze aanpassing duurt enkele seconden.

Afhankelijk van het oppervlak waarop u het plaatst en op het schermoppervlak dat u gebruikt, zult u waarschijnlijk ook een aantal verdere aanpassingen aan de geprojecteerde beeldgeometrie moeten aanbrengen. Gelukkig kunt u dat op vele manieren doen, dankzij de menu's die worden aangeboden door de Epson EH-LS100, die genereus zijn met betrekking tot het aantal beschikbare instellingen en opties.

Merk echter op dat u niet veel kunt doen als het schermoppervlak niet duidelijk en schoon is.

Ultra Short Throw-projectoren zoals deze, zijn hier vrij specifiek. Omdat de lens het beeld onder een scherpe hoek moet projecteren, benadrukt de verlichting op het schermoppervlak alle onregelmatigheden erop. Met andere woorden, als u de Epson EH-LS100 gebruikt om afbeeldingen op een muur te projecteren die niet perfect vlak, wit en schoon is, zal de beeldkwaliteit minder dan ideaal zijn. Als die muur veel bochten, hobbels of gaten heeft, staat u op het punt een onaangename ervaring te hebben.

We gaven er de voorkeur aan de Epson EH-LS100 projectorenset te gebruiken in de stille lichtbronmodus. In deze modus verbruikt de projector minder stroom en is het geluid van de ventilatoren veel lager. Hoewel de helderheid van het beeld lager is dan in de Normale modus, is het verschil niet zo groot. Wij geloven dat dit de beste manier is om deze projector te gebruiken in een woonkamer zonder omgevingsgeluiden.

Naast het feit dat meer stil is, brengt de stille modus ook een ander voordeel. De Epson EH-LS100- projector maakt gebruik van een laserlichtbron die is ontworpen om 20.000 uur mee te gaan in de normale modus, wat betekent op de hoogste helderheid. Als u overschakelt naar de zuinigere Quiet- modus, moet de laserbron nog eens 10.000 uur meegaan, waardoor de verwachte levensduur op 30.000 uur komt. Als deze cijfers u niet kunnen imponeren, overweeg dan: als u de projector elke dag 5 uur gebruikt, zou de laserlichtbron langer dan 10 jaar meegaan in de Normale modus en meer dan 16 jaar in de Stille modus. Het is meer dan u waarschijnlijk verwacht om uw Smart TV te gebruiken, is het niet?

De Epson EH LS-100 UST-laserprojector is een echt Home Cinema-apparaat dat elke tv-installatie met succes kan vervangen. We houden ervan dat het gemakkelijk is om er een plaats voor te vinden op je tv-standaard, het is eenvoudig in te stellen en aan te passen, terwijl de kwaliteit van de geprojecteerde video's van topklasse is.

Wat is jouw mening over de Epson EH-LS100 UST laserprojector?

Nu weet u hoeveel we van de Epson EH-LS100 UST-laserprojector vonden, en u weet ook dat we dit voor elke thuisbioscoopliefhebber die er zijn aanbevelen. Ben je het met ons eens? Wilt u deze projector bij u thuis hebben? Gebruik de opmerkingen hieronder om uw mening te delen.