Nieuws

DuckDuckGo, de privé-zoekmachine, heeft zijn verkeer verdubbeld. Gebruik je het?

De neutraliteit van het internet staat onder vuur en een toenemend aantal landen en regeringen is van plan het te reguleren en implementeert of verlengt praktijken als het bewaren van gegevens over de online activiteiten van hun burger, prioritaire rijstroken op basis van lokale regelgeving, enzovoort. Daarom proberen gebruikers manieren te vinden om hun privacy te beschermen terwijl ze online zijn, en ze zijn meer geïnteresseerd in het gebruik van zoekmachines die hun privacy beschermen. Vanwege deze trend heeft DuckDuckGo het afgelopen jaar zijn populariteit verdubbeld. Dit is wat er is gebeurd en waarom:

Wat is DuckDuckGo?

DuckDuckGo is een op privacy gerichte zoekmachine die zijn gebruikers niet volgt. Het biedt minder rommel dan Google en echte privacy. Een belangrijk verschil is dat u, in tegenstelling tot het gebruik van Google, niet meteen advertenties ziet over wat u hebt opgezocht. Ook, in tegenstelling tot Google, registreert DuckDuckGo niet wat je hebt opgezocht. Als u meer wilt weten over hun privacybeleid, kunt u dit hier lezen.

DuckDuckGo heeft ook een uitgebreide lijst met functies, waaronder coole geeky dingen zoals het genereren van willekeurige wachtwoorden, een tool die controleert of websites down zijn of niet, rijmpjesgeneratie (voor het geval je gedichten wilt), een app-zoekfunctie, verkorten van links, een lening rekenmachine en meer.

DuckDuckGo is de 250ste meest populaire website in de VS geworden en groeit

Zoals gerapporteerd door Neowin, is de populariteit van deze zoekmachine het afgelopen jaar enorm toegenomen en is deze opgenomen in de lijst van de 400ste meest bezochte websites ter wereld. Wanneer we naar afzonderlijke landen kijken, is DuckDuckGo de 250ste meest populaire website in de VS, de 173e in Duitsland, 188 in Frankrijk en 190 in het VK. Je kunt zelf zien hoe de populariteit van DuckDuckGo evolueert, op Alexa.

Netneutraliteit is in gevaar en DuckDuckGo kan u helpen uw privacy te vergroten

Het lijkt erop dat de neutraliteit van het internet in veel delen van de wereld onder vuur ligt. In de VS wil het bestuur van Trump de bescherming van netneutraliteit tegengaan die tijdens de regering-Obama is ingesteld. In het Verenigd Koninkrijk wil Theresa May (de premier) een nieuw internet creëren dat door de overheid wordt gecontroleerd en gereguleerd. Zelfs Zweden overweegt zijn dataretentieplannen uit te breiden.

In een internet dat intensiever wordt gereguleerd en gecontroleerd, zijn mensen meer bewust van hun privacy en veiligheid wanneer ze online zijn. Hoewel Google heel goed werkt en uitstekend werk verricht bij het vinden van wat u zoekt, betekent dit ook dat Google alles weet wat u online doet, advertenties weergeeft over dingen waarvan zij weten dat ze interessant voor u zijn en overheden die nauw samenwerken met Google toegang hebben tot uw gegevens.

Overschakelen naar DuckDuckGo is een manier om ervoor te zorgen dat u minder wordt gevolgd en dat meer van wat u online interesseert, privé blijft. Het is geen wondermiddel voor al uw privacywensen, maar het is een goede eerste stap. Je moet het uitproberen en zelf zien of het een goede match is.

Wat is jouw ervaring met DuckDuckGo?

Als u bekend bent met DuckDuckGo of als u het uitprobeert na het lezen van dit nieuwsartikel, laat het ons weten over uw ervaringen. Vind je het leuk om het te gebruiken? Is het beter dan Google? Deel uw mening in de opmerkingen hieronder.

Bron Neowin