Anders

Kunstenaars blootleggen via Windows-thema's - Ignacio Romero Naves

Ignacio Romero Naves, Nacho voor zijn vrienden, houdt van zwart-witfotografie en de atmosferische veranderingen die het kan brengen naar afbeeldingen. Aanvankelijk landschapsfotograaf, is hij geleidelijk geëvolueerd naar verfijnde architecturale ontwerpen en geniet van speelse patronen gemaakt door stadsplanners en bouwontwerpers. Oorspronkelijk afkomstig uit Salamanca, Spanje, verhuisde hij naar Helsinki, Finland, waar hij leraar werd. Avontuurlijk van aard, heeft hij naar Lapland gereisd en door de Himalaya's getrokken, uiteraard met al zijn fotoapparatuur mee. Om meer over Ignacio te weten te komen en om zijn elegante architecturale fotografie te zien, raden we aan om dit interview te lezen.

Introductie van Ignacio Romero Naves

Ignacio sprak met ons over zijn fascinatie voor zwart-witfotografie en de inspiratie die zijn vader hem als kind bood, in dit korte interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Mijn vader deelde zijn passie voor fotografie met mij. Hij was de baas over de donkere kamer, aan de universiteit van Salamanca en ik bracht daar veel tijd met hem door, toen ik een kind was. Ik was altijd opgewonden om in die kamer te zijn, onder het licht van een rode lamp, en hem te helpen bij het ontwikkelen van foto's. Het hele proces was magisch. Tijdens mijn tienerjaren heb ik mijn interesse in fotografie opzij geschoven en me op triatlon gericht. Ik heb zeven jaar op nationaal niveau in Spanje geraced tot een knieblessure me dwong om te stoppen met wedstrijden. Beetje bij beetje keerde mijn interesse in fotografie terug. Ik kocht mijn eerste DSLR-camera in 2007 en begon mijn vaardigheden te ontwikkelen door boeken, tijdschriften, tutorials en veel oefenen te lezen, terwijl ik op zoek was naar mijn eigen fotografische stijl.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

Mijn liefde voor de natuur was mijn eerste stap in de fotografie. Ik heb een paar jaar gefocust op landschappen en waterlandschappen. Na verloop van tijd ontwikkelde ik een sterke belangstelling voor zowel binnen- als buitenarchitectuurfotografie, maar ook voor portretfotografie.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Mijn eerste DSLR-camera was een Nikon D80. Afgelopen zomer heb ik mijn fotografiekit geüpgraded naar de nieuwe full-frame Nikon D4. Ik gebruik Nikkor-lenzen, waaronder een groothoeklens, een telelens en een 50mm-lens. Ik gebruik Adobe Photoshop voor kleine nabewerkingen zoals conversie in zwart-wit, niveaus & curves, contrast, verzadiging en verscherping.

Mijn passie is fotografie en ik maak geen foto-manipulatie. Daarom worden alle effecten die ik op mijn foto's krijg bereikt door het gebruik van filters die aan de lenzen zijn bevestigd. Zulke filters omvatten: Circular Polarize, Neutral Density, Infrared en Half Graduated Neutral Density-filters.

Wat was volgens jou de grootste invloed in je fotografie?

Ik geloof dat ik zonder mijn vader nooit in de fotografie zou zijn beland. Later vond ik Ansel Adams, wiens zwart-witfotografie een sterke indruk op me maakte. Persoonlijk houd ik van het drama, de melancholie en de surrealistische aanraking die zwart-witfotografie met zich meebrengt.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Elke afzonderlijke foto die ik op mijn website heb gepubliceerd heeft een eigen verhaal en om welke reden dan ook ben ik trots op ze. Soms is het het harde werk en de sterke wil die nodig is om een ​​geïsoleerde plaats te bereiken met al mijn camera-apparatuur. Zoals degene die ik op de Himalaya heb genomen na vele trekkingdagen of die van Lapland die enkele uren nodig hadden onder temperaturen van -30 ° C. Soms is het het geduld dat je nodig hebt om de foto die je in je hoofd hebt te kunnen reproduceren. Om die foto te maken, moet je verschillende keren op dezelfde locatie dezelfde locatie bezoeken en wachten tot het licht en de weersomstandigheden die je nodig hebt voor die foto.

Elke foto heeft een verhaal erachter en elke persoon heeft zijn / haar eigen individuele manier om beelden te ervaren. Dat maakt elke foto uniek en eeuwig. Momenten verdwijnen, maar als beelden blijven ze voor altijd.

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Ik heb veel projecten in mijn hoofd: IJsland, Nieuw-Zeeland, het hardlopen van de stieren in Pamplona, ​​Spanje ... Maar mijn volgende geplande fotografie-avontuur zal zijn in juni 2014, wanneer een vriend en ik een jeep een maand huren en door Zuid rijden Afrika, Botswana en Namibië. We hebben nog een jaar te gaan om onze reis te financieren en alles heel goed te plannen.

Wat zijn je plannen met fotografie vanaf hier?

Mijn droom is om te leven van fotografie en mijn levensstijl daarop te baseren. In de tussentijd is mijn enige plan om te blijven genieten van mijn passie voor fotografie tijdens het leren. Alleen door plezier te maken en te waarderen wat je doet, kun je je doelen en dromen bereiken.

Geniet van het werk van Ignacio via een Windows-thema - Download koppelingen

Ignacio heeft ervoor gekozen om enkele van zijn mooiste zwart-witfoto's van Europese architectuur op te nemen in zijn thema voor Windows 7 en Windows 8.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Ignacio Romero Naves. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Ignacio Romero Naves & His Work

Als je de foto's van Ignacio leuk vond en de rest van zijn geweldige portfolio graag zou willen zien, kun je zijn officiële website bezoeken op Nacho Romero of hem volgen op deviantART.

We willen Ignacio bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en wensen hem het allerbeste in al zijn toekomstige projecten.