Anders

Zal Austin over zijn reis naar de Desktop of Millions

Een van de geweldige dingen over Windows 7 is het feit dat het een zeer sterke visuele persoonlijkheid heeft. Het bevat een zeer gevarieerde reeks achtergronden uit een lange lijst van visuele kunstenaars. Het grappige is dat de achtergronden die ons team het beste bevalt allemaal zijn gemaakt door een fotograaf. Zijn naam is Will Austin en we hadden het geluk hem als gast te mogen verwelkomen in dit interview. Als je meer wilt weten over hem en hoe hij erin slaagde om op het bureaublad van miljoenen mensen terecht te komen, aarzel dan niet om ons gesprek te lezen.

Vraag: Wie is Will Austin?

Ik ben een commerciële fotograaf in Seattle, waar ik samenleef met mijn vrouw en zoon. Ik ben in Colorado geboren en mijn voorouders zijn voornamelijk veeboeren uit Texas. Natuurlijk is mijn website willaustin.com, maar ik heb mijn persoonlijke werk op mijn fotoblog gezet, luminanceflux.com, wat een erg leuke creatieve uitlaatklep voor mij is!

Vraag: Wanneer ben je gepassioneerd door fotografie?

Mijn vader was een zeer goede fotograaf en ik gebruikte vaak zijn oude Canon Pellix-camera, maar het was mijn oom, die een professionele fotograaf was, die me echt hielp door me naar zijn fotografieschool te laten gaan en zijn donkere kamer op een zomer te gebruiken toen ik elf was . Hij vertrouwde me zelfs met zijn professionele uitrusting van Nikon! Ik ging toen door met het nemen van vele fotoklassen op school en schoot voor mijn middelbare school jaarboek.

Vraag: Hoe lang duurde het voordat je een professionele fotograaf werd?

Nooit zeker hoe deze vraag te beantwoorden .... maar ik heb het jarenlang langzaam afgebroken tot ik genoeg klanten had om het fulltime te doen. Ik vertel mensen meestal dat 'ik deze week een ben' omdat ik 100% freelance ben!

Vraag: Hoe zou je het werk beschrijven dat je tot nu toe hebt gedaan?

Ik ben begonnen met veel natuurfotografie en ben toen begonnen met het doen van architectuur / reizen / mensen / industrieel. Ik fotografeer graag alles, ik zou het de hele dag en nacht doen als ik kon.

Vraag: Hoe heeft Microsoft contact met u opgenomen?

Eigenlijk ontmoette ik een van hun ontwerpers tijdens een architectuurshoot!

Vraag: Hoe was het om met Microsoft te werken?

Goede vraag en een eenvoudig antwoord - absoluut fantastisch! Ze waren zo professioneel en toch zo vriendelijk en nuchter, het was een geweldige ervaring. Ik kon ook zien dat ze echt zoveel om hun werk en het project waaraan ze werkten zo veel gaven, het was inspirerend.

Vraag: Waar heb je de foto's gemaakt die je naar Microsoft hebt verzonden?

In Seattle! De 3 architectuurfoto's zijn gemaakt in het 'Seattle Center'. Het schot van de hazelaarbladeren met de donkerrode achtergrond werd genomen in het Arboretum van het Washington Park op een kille ochtend. De spreekwoordelijke 'lichtschacht' kwam door de bomen en verlichtte slechts een ogenblik de bladeren. Ik ben er vaak geweest, maar de herfstkleur is nooit meer zo mooi geweest.

Vraag: Hoeveel foto's hebt u gemaakt voor Microsoft en hoeveel zijn er in de definitieve versie verzonden?

Alle foto's waren afkomstig uit mijn verzameling en ze kozen 6 voor de achtergronden.

Vraag: Welke foto is jouw favoriet?

Wauw, dit is een moeilijke vraag, ik herinner me dat ik ze allemaal heb genomen. Ik zal oordelen naar gevoel en zeggen dat de hazelaar weggaat omdat het de eerste afbeelding is die ik ooit in een galerij heb tentoongesteld!

Vraag: Heb je interessante / grappige evenementen die je over deze samenwerking zou willen delen?

O ja, ik ontdekte dat ik een vroegere familierelatie had met een van de mensen met wie ik samenwerkte bij Microsoft wiens grootmoeder voor mijn vader zorgde toen hij een baby was!

Vraag: Welke uitrusting heb je gebruikt?

De natuurfoto's zijn gemaakt met Contax-versnelling, de architectuur met Nikon.

Vraag: Hoeveel post-processing heb je gedaan op je foto's?

Eerlijk gezegd, bijna geen. Ik ben dol op postwerk, maar deze hadden het niet nodig, misschien naast stofvlekken. Ik zal echter wel zeggen dat deze allemaal werden genomen toen het licht echt heel mooi was, de kwaliteit van het licht was mijn grootste zorg.

Vraag: Zou u overwegen om uw verzameling beschikbaar te maken voor openbare download?

Welnu, ze zijn er al en ik heb ze ook op flickr gezien (niet zeker van de legaliteit daar). Ik bied een zeer beperkte oplage prints aan waar ik enthousiast over ben.

Vraag: Wat vind je van Windows 7?

Nou, natuurlijk ben ik er erg enthousiast over! Wonen in Seattle Ik heb zoveel positieve dingen gehoord tijdens de ontwikkeling ervan. Ik vind de wallpapers een goed voorbeeld van de toewijding van Microsoft aan de gebruikerservaring en ze verdienen alle lofbetuigingen die ze hebben gekregen.

Exclusieve gratis cadeau voor onze lezers

Will Austin was zo vriendelijk om een ​​gratis exclusieve hoge resolutie wallpaper aan te bieden aan al onze lezers. Houd bij het gebruik rekening met het auteursrecht.

Een grote 'Dankjewel!' van ons team tot Will. Hij is niet alleen een vriendelijke kerel, maar ook een geweldige professional. Als je genoten hebt van zijn werk in Windows 7, aarzel dan niet om zijn persoonlijke pagina of zijn fotoblog te bezoeken. Will heeft een zeer indrukwekkend portfolio met veel geweldige foto's.

gehechtheidGrootte
will_austin_photo_florence_exclusive.jpg380.88 KB