Tutorial

De voordelen en valkuilen van het registreren van uw voedselinname

Ik ben verbaasd over de geringe bezorgdheid die we hebben over wat we ons in de mond doen in vergelijking met andere activiteiten. Het is een van de belangrijkste beslissingen die we dagelijks nemen, die van invloed kunnen zijn op alles: van ons humeur en energieniveaus tot gezondheid op de lange termijn, zowel mentaal als fysiek. En toch hebben de meesten van ons de neiging om te vertrouwen op geruchten en "dingen die we online lezen" of patronen die we bij andere succesvolle mensen hebben waargenomen, in plaats van harde gegevens te krijgen over wat werkt en wat niet. Omdat er geen zilveren kogel is die voor iedereen werkt. We kiezen onze leningen op basis van cijfers. We kiezen onze huur, de producten in onze supermarktmand, onze auto, onze vakanties en onze vliegtickets. Toch slagen we er niet in dezelfde principes op voedsel toe te passen. Bovendien neemt voedsel een aanzienlijk deel van onze dag in beslag: van het kopen van de ingrediënten, het klaarmaken (of bestellen) tot het eten ervan.
In dit artikel ga ik praten over de voordelen en valkuilen van het loggen van uw voedsel. Ik doe dit al 9 maanden, met geweldige resultaten: 23 kg verloren (50 lbs) en een dieet dat beter bij mijn levensstijl past met veel hogere energieniveaus. Hoewel het een uitdagende reis kan blijken, kun je uit mijn eigen voorbeeld conclusies trekken over de beloningen.

Wie ik ben en hoe het begon

Op dit moment ben ik een software engineer. En daarvoor deed ik dagenlang veel hardcore wiskunde. Nummers zijn een natuurlijk en cruciaal onderdeel van mijn leven, en toch voelde ik op een of andere manier dat het "niet klopte" om mijn uitgaven bij te houden en overwoog ik nooit om mijn voedselinname te loggen. Ik heb altijd gedacht dat ik me niet druk kon maken om zo'n alledaagse en saaie taak. Mijn lichaam werkt sowieso heel goed. Of toch?

Ik denk dat ik in gedachten altijd bang was om te kwantificeren wat er in mijn buik aan de hand was. Ik wist dat ik te veel at, maar hoeveel is te veel, je kunt het nooit weten. Of tenminste tot je meet. Zo zag een echte maaltijd er 9 maanden geleden uit (feitelijke schuldfoto!):

Ik kibbelde tussen gebrek aan slaap, slechte voeding en extreem hoge cafeïne-inname, en probeerde mezelf naar de volgende dag te slepen. Elke dag van de week.

Wat heeft me getipt

Ik was jarenlang gefrustreerd dat ik zo ambitieus ben over mijn gedachten, maar niet over mijn lichaam. Ik denk dat ik niet de enige ben die hetzelfde probleem heeft. Dus ik besefte dat in plaats van de richting van mijn ambities te veranderen, ik een manier zou moeten vinden om ze aan te boren en ze te gebruiken om mijn lichaam te verbeteren. Dus wat is een betere manier om mijn hersenen te voeden met gegevens over mijn lichaam? En ik denk er achteraf aan, dat was vrij duidelijk.

Maar genoeg over filosofie al. Terugkomend uit Vancouver, sprong ik begin maart 2014 op een schaal. En ik was geschokt. Voor de eerste keer in mijn leven was het meer dan 100 kg (225 lbs). Als u ooit overgewicht had tijdens school, kunt u zich het gegiechel van uw collega's herinneren wanneer uw sportleraar u eenmaal aan het begin van het schooljaar zou wegen.

Maar nu was er geen gegiechel. Ik was op weg om tot 30 te worden en ik had frequente kniepunten en merkte op hoe inefficiënt mijn lichaam werd vergeleken met anderen tijdens mijn Qwan Ki Do-trainingen. Terwijl anderen tientallen push-ups konden doen of gracieus tientallen minuten intensief oefenen, zou ik moe worden en gemakkelijk opgeven of de laatste zijn in de meeste oefeningen. In de dagelijkse activiteiten was het niet zo opvallend, vooral omdat ik het met koffie bedekte. Maar ik wist dat dit nergens toe leidde en dat de toekomst er helemaal niet rooskleurig uitzag.

Voordelen van loggen wat u eet

Als ik terugkijk, wou ik dat ik meer wist over de voordelen van het loggen van mijn eten. Niet alleen zou ik meer bemoedigd zijn, maar ik had ook het grotere doel gezien om het te doen:

Begrijpen wat erin komt. Na het bestuderen van de voedingswaarden van letterlijk honderden voedingsmiddelen die de afgelopen 9 maanden in mijn systeem terechtkwamen, was ik vaker verrast dan je zou denken. Als ik terugkijk, realiseer ik me dat de meeste van mijn indrukken van wat goed is of wat slecht is qua voedsel, eerder zijn afgeleid van de informele mening van andere mensen. Om maar een kort voorbeeld te geven, ik hou van rode watermeloen. Die wordt aangeboden als "bijna geen calorieën" (omdat het "fruit" is). Het wegzoeken van een sleutelwoord in een voedingsdatabase is echter de informatie dat het enorme hoeveelheden suiker bevat. Nog steeds niet heel veel calorieën, maar ik denk dat het niet duurzaam is om elke dag 1-2 kg te eten in de zomer :) Het is heel logisch, maar daar had ik nog nooit over nagedacht.

Ook mijn geliefde paddenstoelen. Als onderdeel van mijn transformatie (van een 102kg / 225 lbs programmeur die geen energie heeft om fit en energiek te zijn) gaf ik het eten van vlees bijna volledig op. Dit betekende dat ik aandacht moest besteden aan de hoeveelheid eiwit die ik aan het eten was. Paddestoelen verschenen in de top van eiwitrijk voedsel, samen met kaas. Omdat ik ze al graag at, besloot ik om het vaker te doen sinds ik ook een goede reden had.

Raising Awareness About Nutritional Contents. Nadat je meer energie gaat krijgen, zul je snel merken dat calorieën het minst belangrijke deel van de vergelijking zijn. Afgezien van bepaalde voedingsbehoeften die specifiek zijn voor het dieet van elke persoon (zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt als je geen vlees eet), het onderzoeken van de voedingswaarden van voedingsmiddelen die ik gewoonlijk eet, heeft me veel geleerd.

De pretzels die ik eet hebben bijna dezelfde hoeveelheid vetten als de zogenaamde "vette" kaas die ik eet. En kijk ook naar die donkere chocolade. Wie had gedacht dat hier en daar wat cacao je bloedvaten zo zou verstoppen?

Sommige voedingsmiddelen hebben een ongebruikelijke hoeveelheid voedingsstoffen en je bent je er misschien niet eens van bewust. Mensen met wie ik tegenwoordig werk, zijn altijd verbaasd in hun eerste weken over het voedsel dat ze eten. Geef jezelf een kans en breng elke paar dagen een paar minuten verstandig door om daarover te lezen.

Leren evalueren wat er op je bord staat. Door uw voedsel te loggen, creëert u een heel goede gewoonte om te onthouden wat er op uw bord ligt en, belangrijker nog, om het te evalueren (zowel kwantitatief als kwalitatief) voordat u gaat eten. Vroeger was ik eerst oogappel, voordat ik een goede schaal kreeg. Ik gebruik de weegschaal slechts zo nu en dan om mezelf op dit moment te trainen. Enkele strategieën die voor mij gewerkt hebben:

  1. Lees de hoeveelheden in het restaurantmenu.
  2. Wanneer u verpakt voedsel koopt van de supermarkt (laten we zeggen kaas), kent u de totale hoeveelheid en is het eenvoudiger om te schatten welk deel ervan u aan een bepaalde maaltijd wilt eten.

Op langere termijn is dit een zeer belangrijke vaardigheid om te hebben. U zult beginnen te weten wat voor soort voedsel u nodig heeft en in welke hoeveelheden u verzadigd en op het juiste gewicht houdt.

Belemmeringen voor voedselregistratie

Stel je niet voor dat je alle spulletjes gratis krijgt. Het kost wat moeite, maar niet zoveel als je zou denken. De procedure kan omslachtig zijn (hoewel tegenwoordig met software zoals MyFitnessPal ik genoodzaakt zou zijn het oneens te zijn) of u de resultaten misschien niet vertrouwt. Maar het komt allemaal neer op welke voordelen u van plan bent te verkrijgen. Als je geen echt probleem hebt of geen voordeel voor jezelf hebt gekozen, zou ik zeggen dat er een zeer grote kans is dat je je op langere termijn niet met deze gewoonte bezighoudt.

Kost het niet veel tijd om het te doen? Dit is eigenlijk een van de meest voorkomende vragen die ik hoor. Het kost me nu elke dag 5 minuten om het te doen en ik vind dat de tijd goed besteed is. Natuurlijk duurt het in het begin langer. En als ik niet van plan was om de gegevens op enigerlei wijze te gebruiken, zou ik het niet zinvol vinden om 5 minuten van mijn dag door te brengen. Ik krijg vergelijkbare resultaten van andere mensen, meestal minder dan 10 minuten per dag, zelfs wanneer ze aan het begin staan.

Maar zijn de gegevens niet onbetrouwbaar? Natuurlijk is het. Net zoals alle gegevens waarmee je werkt in het leven. Voedingsdatabases (vooral MyFitnessPal's) zijn nauwkeuriger voor voedsel dat is verpakt in de supermarkt. En ik gebruik gewoonlijk de ruwe ingrediënten om de calorietelling van het gekookte voedsel te schatten. Maar ja, waarom heb je 100% precisie nodig? Wist u dat de meeste gegevens die u dagelijks gebruikt onjuist zijn?

  • De schaal die u gebruikt om uzelf te wegen is onnauwkeurig. Die voor groenten in de supermarkt heeft ook een foutenmarge.
  • De snelheidsmeter voor uw auto wordt meestal aangepast zodat deze een hogere snelheid aangeeft dan uw werkelijke rit, om ongevallen te voorkomen en een meer gebalanceerde rijstijl aan te moedigen. Geloof me niet? Meet de snelheid met een GPS-app en u zult zien waar ik het over heb.

100% procent accurate gegevens is niet wat we moeten doen om ons leven te leiden. Heel vaak is een foutpercentage van "consumentenkwaliteit" voldoende als we weten hoe we het probleem kunnen oplossen. Er zijn manieren om nauwkeuriger te lezen tegen aanzienlijke prijzen, maar als gemiddelde persoon heb je dat niet echt nodig.

Maar ik zal vergeten sommige items te loggen. Ja je zal. Heb ik beloofd dat je dat niet zou doen? :) Elke gewoonte kost tijd om te creëren. Je krijgt het de eerste weken niet 100% goed en dat is iets dat je moet accepteren en plannen. De kans is groot dat je nog minstens een paar decennia 3 keer per dag zult eten, dus ik denk dat meer gegevens daarover een waardevolle investering zijn.

conclusies

Je voedsel loggen is een gok. Dat hoe meer gegevens je hebt, hoe meer je jezelf leert kennen. Wees voorzichtig, dat hangt ook af van je interesse en je vermogen om de gegevens ook te interpreteren. Mijn dieet aanpassen en afvallen heeft mijn leven compleet veranderd - mijn bloedtestresultaten verbeterden in bijna elk belangrijk hoofdstuk met meer dan 25%. Er zijn veel mythen die de test van gegevens nog moeten doorstaan. In plaats van te vertrouwen op informeel advies zoals "eet X omdat het goed is voor Y", wat dacht je van de controle te nemen en je eigen beslissingen te nemen? Mijn favoriete voorbeeld is hoe slecht chocolade is voor gewichtsverlies - ik at 3 kg (6.6 lbs) per maand terwijl ik afliep. Er zijn andere redenen waarom het niet goed is op de langere termijn, maar echt - er is geen zilveren kogel! Uiteindelijk heb ik Intermittent Fasting beoefend en slechts 2 maaltijden per dag gegeten. Dit hielp me 23 kg (50 lbs) te verliezen en mijn leven volledig te veranderen. Ik plan nu mijn maaltijden het grootste deel van de tijd en voel me veel energieker gedurende de dag. Belangrijker nog, ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn energieniveau kan beheersen via voedsel.