Beoordeling

Beveiliging voor iedereen: bekijk ESET Parental Control voor Android

De afgelopen dagen hebben we de ESET Parental Control- app voor Android gebruikt en getest. Het is bedoeld om eenvoudig in gebruik te zijn, maar toch effectief in het beschermen van uw kinderen. Als u een ouder bent en u zich zorgen maakt over welke websites uw kind bezoekt of over welke apps en games geschikt zijn voor zijn of haar leeftijd, kan ESET Parental Control u van dienst zijn. Ontdek of het een goed werk doet bij het beveiligen van de activiteit van uw kind en hem of haar online beschermen, uit onze beoordeling:

ESET Parental Control voor Android: voor wie is het goed?

ESET Parental Control is een goede keuze voor:

 • Ouders die willen controleren en beheren welke apps, games en websites hun kinderen mogen gebruiken, spelen en bezoeken, op hun smartphones en tablets met Android
 • Ouders waarvan de kinderen de eigenaar zijn van of gebruikmaken van veel Android-apparaten en ze allemaal willen kunnen volgen met één app

Waar te kopen

Koop nu

Voors en tegens

Onder de goede dingen die te zeggen hebben over ESET Parental Control, willen we graag vermelden dat:

 • Het is een nuttige app waarmee ouders kunnen bijhouden welke websites, apps en games hun kinderen bezoeken, gebruiken en spelen
 • Hiermee kunt u de locatie van uw kind op afstand vinden met behulp van een aanwijzer van Google Maps
 • U kunt gemakkelijk limieten instellen voor de tijd die uw kind op zijn Android-apparaten mag uitgeven
 • Het biedt een gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken interface, goed georganiseerd en met eenvoudige bedieningselementen
 • U kunt slechts één licentie voor de premiumfuncties kopen en vervolgens kunt u de app op een onbeperkt aantal Android-apparaten gebruiken, zolang u verbinding maakt met hetzelfde ESET-account
 • De prijs voor de premiumlicentie is betaalbaar

Aan de andere kant, ESET Parental Control :

 • Biedt geen mogelijkheid om te controleren wat uw kind op sociale netwerken plaatst
 • Kan niet controleren wie of door wie uw kind wordt gebeld of welke sms-berichten hij of zij ontvangt
Product Nominaal 4/5

Vonnis

ESET Parental Control voor Android is een uitstekende app voor ouders die op een eenvoudige en eenvoudige manier willen controleren en controleren wat hun kinderen doen op hun Android-apparaten. We hielden van de gebruikersinterface en de eenvoudige installatie van deze app, en we waardeerden de eenvoudige manier waarop je regels kunt configureren voor de websites die kinderen mogen bezoeken. Hetzelfde geldt voor de apps die zijn geblokkeerd of mogen worden uitgevoerd en de tijdslimieten die het kind heeft voor het gebruik van zijn of haar Android-apparaten. Hoewel het kan worden verbeterd door wat meer functies toe te voegen, gezien het feit dat deze app zo goed is gemaakt en het feit dat je het op een onbeperkt aantal Android-apparaten kunt gebruiken, zijn we van mening dat het een goede keuze is voor elke ouder die er is.

Wat kan ESET Parental Control voor u doen?

De ESET Parental Control voor Android kan worden gedownload vanuit de Play Store en u kunt deze gratis gebruiken, zowel op uw Android-apparaat als op die van uw kind. Sommige functies werken echter alleen als u een licentie van ESET koopt.

Hier zijn de belangrijkste functies en beveiligingsmodules die u gratis krijgt van ESET Parental Control voor Android:

 • Application Guard: biedt of blokkeert toegang tot apps op basis van de leeftijd van uw kind
 • Termijnen en budget voor Fun & Games: hiermee kunt u tijdslimieten instellen voor de tijd die uw kind kan besteden aan het spelen van games
 • Basis rapporten

Als u een licentie koopt, krijgt u ook toegang tot deze functies:

 • Child Locator: detecteert de locatie van het Android-apparaat van het kind om u te laten zien waar hij of zij zich bevindt
 • Web Guard: blokkeert websites die niet geschikt zijn voor de leeftijd van uw kind
 • Ouderlijk bericht: u kunt berichten verzenden naar uw kinderen via hun Android-apparaten, die ze moeten lezen voordat ze hun apparaten opnieuw kunnen gebruiken
 • Volledige rapporten

OPMERKING: voor het testen en beoordelen van ESET Parental Control hebben we een Motorola Nexus 6-smartphone en een Kindle Fire HDX 7-tablet gebruikt, waarop Android 7.1.2 Nougat is geïnstalleerd. We hebben de smartphone geconfigureerd als het Android-apparaat van de ouder en de tablet als het onderliggende apparaat.

ESET Parental Control instellen op uw (ouder) Android-apparaat

De eerste stappen die u moet nemen op uw ouder Android-apparaat, nadat u ESET Parental Control hebt geïnstalleerd , zijn om de taal van de app te selecteren, de licentieovereenkomst te accepteren en ermee in te stemmen dat u privégegevens verzendt, zoals apparaatlocatie, geïnstalleerde apps en het gebruik ervan en bezochte websites, naar de servers van ESET. Uw gegevens zijn uiteraard vertrouwelijk en het bedrijf zweert om deze gegevens nooit met derden te delen.

Vervolgens moet u zich aanmelden bij uw my.eset.com-account of een account maken als u er nog geen heeft. Dit account zal worden gebruikt op al je apparaten, inclusief die van je kinderen.

Vervolgens laadt de app het ouderlijk dashboard. Als je een licentiesleutel voor de premium-versie van de app hebt, is dit het moment om de details in te voeren en deze te activeren.

Aangezien dit uw Android-apparaat is en u ESET Parental Control configureert om in de bovenliggende modus te werken, moet u eerst een pincode maken. Deze code is vereist elke keer dat een wijziging wordt aangebracht op de apparaten van uw kind.

Als dit de eerste keer is dat u ESET Parental Control gebruikt, kunt u met de app gebruikersprofielen voor uw kinderen maken. Voor elk daarvan kunt u regels en uitzonderingen toewijzen. Als u een kindprofiel wilt maken, moet u een naam voor hem of haar invoeren, een geboortedatum en geslacht selecteren.

Dit zijn de eerste stappen die u moet ondernemen om ESET Parental Controls in te stellen op uw ouder Android-apparaat. Zoals je hebt gezien, verloopt het proces snel en zijn de stappen gemakkelijk om door te nemen.

Nu moet u doorgaan naar het installeren en configureren van de app ESET Parental Controls op de Android-apparaten van uw kind.

ESET Parental Control instellen op het Android-apparaat van uw kind

Het eerste dat de app ESET Parental Control u vraagt ​​om te doen op het apparaat van uw kind, is u aan te melden bij uw account my.eset.com. Dit account wordt door ESET gebruikt om u toegang te bieden tot de instellingen voor ouderlijk toezicht en om de licentie en de daaraan toegewezen apparaten te synchroniseren. Als u geen ESET-account hebt, kunt u er nu een maken.

Nadat u zich hebt aangemeld bij uw account my.eset.com, vraagt ​​de app ESET Parental Control u of het apparaat waarop u zich bevindt, van u is of van uw kind. Tik op Kind om verder te gaan.

Vervolgens kunt u het onderliggende profiel kiezen dat u op het Android-apparaat wilt gebruiken. U kunt een van de onderliggende profielen selecteren die u al eerder hebt gemaakt, of u kunt op de plusknop tikken om nu een nieuw profiel te maken.

ESET Parental Control vraagt ​​u vervolgens toestemming om de service Ouderlijk toezicht te gebruiken en het gebruik van apps te controleren en om Ouderlijk toezicht als apparaatbeheerder op dat apparaat in te schakelen. Zodra u dat allemaal hebt gedaan, kunt u Ouderlijk toezicht inschakelen voor uw kind. ESET waarschuwt u ook om de activiteit van uw kind op afstand te beheren; u kunt dezelfde app op uw apparaat installeren of de website my.eset.com bezoeken.

Vervolgens laat ESET Parental Control uw kind weten wat u als ouder wel of niet mag doen. Standaard worden de limieten ingesteld met behulp van op leeftijd gebaseerde filters. Mijn 4-jarige meisje kreeg bijvoorbeeld van ESET toestemming om elke dag anderhalf uur op weekdagen en twee uur op weekenddagen spelletjes te spelen. Apps, games en websites die niet geschikt zijn voor haar leeftijdscategorie, werden ook standaard geblokkeerd.

Vervolgens kunt u de ESET Parental Control- app afsluiten en kan uw kind zijn of haar apparaat gaan gebruiken.

De configuratie van de ESET Parental Control-app op de Android-apparaten van uw kind is nog sneller en eenvoudiger dan het instellen op uw bovenliggende apparaten. Dat is uitstekend!

Met ESET Parental Control voor Android kunt u de activiteit van uw kind op afstand controleren en beheren

We willen u er allereerst op wijzen dat u de activiteit van uw kind kunt volgen via de webinterface die wordt aangeboden door ESET op my.eset.com of vanuit de ESET Parental Control- app die is geïnstalleerd op uw (ouder) Android-apparaat. Omdat onze belangrijkste focus de ESET Parental Control voor Android is, hebben we de app meer dan de website beoordeeld. Het is ook beter om de app op uw apparaat te gebruiken in plaats van naar de website my.eset.com te kijken omdat deze u vrijwel onmiddellijk meldingen geeft en het is ook waarschijnlijker dat u uw Android-apparaat altijd bij u hebt.

In de ESET Parental Control- app voor Android zijn er vier hoofdsecties die u gaat gebruiken om de activiteit van uw kind op zijn of haar Android-apparaat te regelen. De hoofdsecties zijn:

 • Home: is een dashboard waar u een overzicht krijgt van de activiteiten van uw kind, de tijd die u besteedt aan zijn of haar Android-apparaten, de meest gebruikte apps en meest bezochte websites van vandaag, snelle toegang tot de apps en webregels, een snel overzicht op de kaart voor de locatie van het kind en de toegang tot de functie Ouderlijke berichten .
 • Regels: zijn de plaatsen waar u de Web Guard en de Application Guard kunt configureren. Met deze modules kunt u configureren welke websites en apps uw kind niet mag bezoeken en gebruiken.
 • Rapporten: geven u een algeheel, maar ook een gedetailleerd overzicht van de websites en apps die uw kind heeft bezocht en gebruikt, maar ook die zijn geblokkeerd.
 • Apparaten: is een lijst met alle Android-apparaten die uw kind heeft en gebruikt

Allereerst: het beginscherm van de app ESET Parental Control is ook de centrale plaats voor het controleren van de activiteit van uw kind. Het begint met een aantal snelle informatie over wanneer uw kind voor het laatst online is gezien en wanneer de app de vorige keer is gesynchroniseerd. Vervolgens krijg je de Dagelijkse rapporten te zien die je vertellen hoeveel tijd je kind besteedde aan het gebruiken van zijn of haar Android-apparaat die dag, de dag voor of tijdens de laatste maand. U kunt ook de uren bekijken waarin uw kind actief was en u kunt ook Tijd toevoegen of Tijd verkorten indien nodig.

Andere nuttige rapporten die u op het dashboard van ESET Parental Control krijgt, zijn de meest gebruikte apps en de meest bezochte apps . Door naar deze informatie te kijken, kunt u een idee krijgen van de interesses van uw kind.

Scrol verder en op het dashboard van het startpaneel hebt u snel toegang tot het gedeelte Regels van de app Ouderlijk Toezicht . Als u de regels wilt configureren voor de apps en games die kunnen worden gebruikt en voor de websites die uw kind kan bezoeken, zijn er hier twee koppelingen. U moet echter weten dat u ook naar hetzelfde configuratiescherm kunt gaan door het gedeelte Regels te selecteren in het hoofdmenu van de app.

Het onderdeel Kinderzoeker van het startscherm van de app toont een kaart waarop het Android-apparaat van uw kind zich bevindt. Dit kan handig zijn als u wilt weten waar uw nageslacht zich op elk moment bevindt, en u moet weten dat het volgen van de locatie vrij nauwkeurig is. In onze ervaring kan de Child Locator de locatie van uw kind schatten binnen een straal van 10 meter. Dat vertelt je niet het appartement waarin hij of zij zich bevindt, maar het vertelt je het gebouw, wat genoeg is voor de meeste ouders.

Het laatste gebied op het startscherm van de app is Ouderlijke berichten . Met deze functie kunt u de telefoonnummers van de ouders configureren en vervolgens kunt u niet-gelezen berichten naar uw kind sturen. Deze berichten moeten door uw kind worden gelezen. Anders kan hij of zij hun Android-apparaat niet blijven gebruiken. Dit is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat uw kind uw bericht bevestigt.

We hebben geconstateerd dat de ESET Parental Control-app eenvoudig te gebruiken en te begrijpen is, en we vinden het leuk dat alles wat het te bieden heeft, snel kan worden gecontroleerd of geopend via het startscherm. Deze app is goed georganiseerd, dus de meeste ouders zullen het waarschijnlijk leuk vinden om het te gebruiken.

Configureren welke apps, games en websites zijn toegestaan ​​op de Android-apparaten van uw kind

Alle regels voor welke apps, games en websites uw kind mag gebruiken, spelen of bezoeken, worden geconfigureerd vanuit het scherm Regels . Om erbij te komen, kun je ofwel op Regels in het hoofdmenu tikken of op een van de koppelingen voor Wijzig Regels in het startscherm van de app tikken.

De Web Guard behandelt de zoekmachine voor websites, die verantwoordelijk is voor de ongepaste websites en zoekresultaten die worden geblokkeerd door ESET Parental Control . Met een eenvoudige schakelaar kunt u deze module in- of uitschakelen. Wanneer deze is ingeschakeld, worden de filters ingesteld volgens een standaardset regels die geschikt zijn voor de leeftijd van uw kind. Als u de categorieën websites wilt aanpassen of wijzigen die uw kind kan bezoeken, tikt u op Website-categorieën en selecteert u handmatig de categorieën die u wilt blokkeren of toestaan.

U kunt ook een lijst met uitzonderingen maken met websites die uw kind mag bezoeken, wat er ook gebeurt. De uitzonderingen kunnen hier handmatig worden toegevoegd, of ze kunnen automatisch worden toegevoegd wanneer uw kind u vraagt ​​om hem of haar een bepaalde website te laten bezoeken die normaal op zijn of haar Android-apparaat wordt geblokkeerd.

Het configureren van welke apps en games uw kind mag gebruiken of spelen, vindt plaats in het gedeelte Application Guard . Net als voor de websites, kunt u deze functie in- of uitschakelen met één tik op de rechterschakelaar. Hoewel de apps en games die ongepast zijn voor uw kind, automatisch worden ingesteld met een standaardfilter, kunt u de apps en games die op hun apparaat zijn geïnstalleerd, ook handmatig beheren. Dat is goed, want het geeft je volledige controle over waar het kind aan wordt blootgesteld.

Er is ook een speciale sectie met de naam Limit fun & games die, wanneer ingeschakeld, u in staat stelt om limieten in te stellen voor hoeveel tijd uw kind mag uitgeven aan het spelen van games of andere apps gebruikt die u handmatig specificeert als leuk .

Het configureren van de regels voor welke websites uw kind mag bezoeken en het instellen van zijn toegang tot apps en games is eenvoudig. Er zijn goede standaardfilters ingesteld op basis van de leeftijd van het kind en er zijn ook opties om de regels handmatig in te stellen of uitzonderingen toe te voegen. Dit is geweldig!

Wat ontbreekt in ESET Parental Control voor Android

Nadat we ESET Parental Control voor Android hebben gebruikt en getest, hebben we geconstateerd dat het twee belangrijke functies mist:

 • Het biedt geen functie waarmee ouders de interacties van hun kinderen op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter of anderen kunnen volgen.
 • Het biedt geen beveiligingsmodule die is ontworpen om de telefoongesprekken en sms-berichten van uw kind te controleren.

We zijn van mening dat deze functies aanwezig moeten zijn in een toekomstige versie van deze app. De monitoringfunctie voor sociale netwerken is nodig als u als ouder op de hoogte wilt blijven van wat uw kind op internet publiceert. Misschien wilt u niet dat hij of zij enkele foto's of persoonlijke informatie deelt.

Evenzo, als uw kind de pech heeft dat het door anderen wordt gepest, zou u het willen weten. Naast het monitoren van de sociale netwerken waarop uw kind zich bevindt, kan het ook handig zijn om te weten welke sms-berichten of telefoontjes uw kind ontvangt van pesters.

Wat vindt u van ESET Parental Control voor Android?

Nu weet u wat ESET Parental Control voor Android te bieden heeft en wat er aan ontbreekt. We hebben onze mening hierover gedeeld, en nu willen we die van u ook horen. Als je je gedachten wilt delen, schrijf ons dan een opmerking in het onderstaande gedeelte.