Tutorial

Hoe u altijd het percentage van de batterij op uw iPhone of iPad kunt zien

Als je een iPhone of iPad bezit en je kijkt naar het scherm, is het enige wat het je vertelt over de batterij, of het voldoende energie bevat, of je het moet opladen en of de Low Power-modus is ingeschakeld. Wanneer er voldoende energie is, is het batterijpictogram groen of is de binnenkant gevuld. Wanneer u uw apparaat moet opladen, is het batterijpictogram rood en wanneer de energiebesparende modus is ingeschakeld, is het batterijpictogram geel. Zou het niet leuk zijn om te weten welk percentage van de batterij je nog hebt? Als je altijd het percentage van de batterij op je iPhone of iPad wilt zien, lees dan verder en ontdek hoe gemakkelijk het is om het in te schakelen:

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op iOS 11.4 en is gemaakt met een iPhone SE. Als u een andere versie van iOS, een iPad of een ander iPhone-model gebruikt, kunnen onze schermafbeeldingen enigszins afwijken van wat u op uw scherm ziet, maar de betreffende stappen moeten vergelijkbaar zijn.

1. Open de instellingen op uw iPhone of iPad

Als u uw iPhone of iPad het batterijpercentage in de statusbalk wilt laten weergeven, moet u eerst de app Instellingen openen . Ga naar je startscherm, zoek het pictogram Instellingen op en tik erop.

2. Ga naar Batterij

Scrol in de Instellingen omlaag totdat u het item Batterij hebt gevonden. Tik er vervolgens op.

3. Schakel het batterijpercentage in

Op het batterijscherm zou u een schakelaar moeten vinden met de naam "Batterijpercentage".

Standaard is de schakelaar "Batterijpercentage" uitgeschakeld.

Zet de schakelaar "Batterijpercentage" aan en, voilà, uw iPhone of iPad toont nu het batterijpercentage links van het pictogram in de statusbalk.

OPMERKING: als u een iPhone X heeft, kunt u blijkbaar niet instellen dat altijd het batterijpercentage in de statusbalk wordt weergegeven. Dat is waarschijnlijk niet mogelijk omdat de notch op de iPhone X geen ruimte laat voor extra informatie over de statusbalk. Op je iPhone X kun je echter het batterijpercentage in het Control Center zien door met je vinger in de rechterbovenhoek van het scherm te vegen.

Verkiest u altijd het batterijpercentage op uw iPhone of iPad te zien?

Of vertrouwt u liever op het eenvoudige batterijpictogram dat weinig informatie geeft over hoeveel sap er nog in uw batterij zit? Wij geven er de voorkeur aan om gedetailleerde informatie te zien en ons altijd bewust te zijn van het percentage van de batterijcapaciteit op onze apparaten. Wat denk je dat beter is? Gebruik de opmerkingen om uw mening te geven.