Tutorial

Hoe de tijd in meerdere landen te bekijken, in Windows 10

De meesten van ons hebben vrienden, collega's of familieleden die in andere tijdzones wonen. En aangezien het moeilijk is om de tijd in verschillende landen over de hele wereld bij te houden, kunt u ze op een bepaald moment bellen. Gelukkig kun je de app Alarms & Klok in Windows 10 gebruiken om de Wereldklok te controleren , die de tijd op verschillende locaties over de hele wereld zal weergeven. Als u deze controle uitvoert voordat u ze belt, zorgt u ervoor dat u op een geschikt uur belt. Met deze app kun je verschillende tijden vergelijken en de dag / nachtzones over de hele wereld bekijken. Hier leest u hoe u de World Clock op de juiste manier gebruikt, in Windows 10:

Waar kunt u de wereldklok vinden in Windows 10

Om naar de Wereldklok te gaan, moet je eerst de app Alarms & Klok openen. U kunt verschillende manieren gebruiken om deze app te openen en ze worden allemaal in deze handleiding gedeeld: Hoe u alarmen instelt, bewerkt en verwijdert in Windows 10.

Ga in de app Alarms & Klok naar het tabblad Wereldklok. Je zou iets moeten vinden dat vergelijkbaar is met het screenshot hieronder:

Standaard geeft de app uw lokale datum en tijd weer. Op de achtergrond ziet u een wereldkaart die nuttig zal worden in het volgende gedeelte van dit artikel.

Hoe u de tijd voor meerdere locaties over de hele wereld kunt bekijken, in Windows 10

Als u de tijd van een bepaalde locatie wilt bekijken, drukt u op de knop Nieuw op het tabblad Wereldklok.

Typ de naam van de locatie en kies een van de suggesties die door de app worden gedeeld tijdens het typen.

Nu zal de app voor de gekozen locatie de tijd en het tijdsverschil met uw lokale tijd weergeven.

Alle locaties die u toevoegt, worden gemarkeerd met een punt op de kaart, op de achtergrond. Wanneer u op een van de locaties drukt die u aan de kaart hebt toegevoegd, zoomt de app in om de locatie nauwkeuriger weer te geven.

Een ander interessant kenmerk van deze app Alarms & Clock is dat deze kan weergeven of het dag of nacht in verschillende delen van de wereld is. De nacht verschijnt in de schaduw op de kaart, terwijl de dag overdag helderder wordt weergegeven.

Hoe de tijd tussen verschillende steden over de hele wereld te vergelijken

Als u de tijd tussen twee locaties wilt vergelijken, drukt u op de knop Vergelijken in de onderste menubalk.

Onderaan het app-venster wordt een tijdbalk weergegeven, waar u de lokale tijd kunt selecteren met behulp van de schuifregelaar. Tegelijkertijd wordt voor de locaties die u aan de kaart hebt toegevoegd, de equivalente tijd weergegeven op basis van uw selectie.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is de functie Wereldklok een interessante toevoeging aan de app Alarms & Klok in Windows 10. Behalve dat u de tijd op meerdere locaties over de hele wereld kunt bekijken, kunt u de tijd tussen verschillende locaties vergelijken, de dag bekijken / nachtzones en geef ook de locaties weer die u op de kaart hebt gekozen. Als u meer wilt weten over de app Alarms & Clock in Windows 10, lees dan onze aanbevelingen hieronder.