Beoordeling

Herziening van de Inateck Tool Gratis USB 3.0 HDD-behuizing met UASP

Het is vaak mogelijk om te profiteren van een hele goede prijs op een harde schijf of een SSD die bedoeld is voor interne installatie, en plaats hem in een externe behuizing voor mobiel gebruik. Eenmaal het installeren van schijven in externe behuizingen vereiste gereedschappen, geduld en de mogelijkheid om een ​​verbindingskabel in een zeer kleine ruimte te drukken. Tegenwoordig maken fabrikanten het proces echter zo pijnloos mogelijk. En de omhuizingen kunnen ook heel leuk zijn om naar te kijken. De Inateck Tool Gratis USB 3.0 HDD-behuizing met UASP is een aantrekkelijke, lichtgewicht behuizing die een eenvoudige installatie en snelle toegang belooft. Voldoet het aan zijn beloftes? Lees deze recensie om erachter te komen:

Wat is UASP?

UASP staat voor USB Attached SCSI Protocol . Het is een computerprotocol dat wordt gebruikt om gegevens van en naar USB-opslagapparaten te verplaatsen, dat hogere overdrachtssnelheden belooft dan het standaard USB-protocol. Het werd geïntroduceerd met USB 3.0, maar als de hardware dit toestaat, kan het ook achterwaarts compatibel zijn met USB 2.0. Het zou merkbaar sneller moeten zijn dan het standaard USB-protocol, vooral wanneer het wordt gebruikt met SSD's. Microsoft maakte het beschikbaar vanaf Windows 8 en Apple stelde het beschikbaar vanaf OS X Mountain Lion.

OPMERKING: de schijf werkt nog steeds prima met eerdere versies van Windows en OS X, maar niet met UASP-snelheden. Je kunt een ietwat technisch Wikipedia-artikel lezen dat meer in detail gaat over het protocol.

Unboxing De Inateck Tool Gratis USB 3.0 HDD-behuizing met UASP

De Inateck Tool Gratis USB 3.0-behuizing met UASP wordt geleverd in een glanzende zwarte kartonnen doos, met een illustratie van de behuizing aan de voorkant.

De achterkant van de doos heeft een lijst met functies en specificaties. Het is ontworpen voor gebruik met SATA HDD's en SSD's van 7 mm / 9, 5 mm.

In de doos vindt u de behuizing, een korte handleiding, een USB-kabel en een kleine schuimsticker die wordt gebruikt om schijven van 7 mm te ondersteunen die perfect in de interne ruimte passen.

De behuizing heeft een matzwarte afwerking en zacht afgeronde hoeken, waardoor deze er aantrekkelijk uitziet. Het heeft ook een blauw LED-lampje, een USB-poort en een aan / uit-schakelaar. De aan / uit-schakelaar is een bijzonder welkome toevoeging.

Hardwarespecificaties

Inateck is een Duits bedrijf dat een breed scala aan goed ontworpen randapparatuur aanbiedt, beschikbaar in de VS en in Europa. De schijfgrootte is 136 x 84 x 11 mm, of 5.35 x 3.31 x 4.17 inch. U kunt hier de officiële pagina voor deze bijlage bekijken.

Het toont verschillende foto's van de behuizing, geeft de technische specificaties weer en biedt u de mogelijkheid om de nationale versie van Amazon te kiezen waarvan u deze wilt bestellen.

Is het echt gereedschapsvrij?

Het korte antwoord: Ja. :) Het openen van de behuizing is eenvoudig een kwestie van op de bovenkant ervan drukken en deze naar het Inateck-handelsmerk schuiven. Het deksel schuift een beetje naar achteren en u kunt het vervolgens optillen.

Binnenin is het vrij duidelijk waar de schijf naartoe moet.

Voor deze revisie gebruikten we een 7 mm Corsair Force LS SATA3 60 gb SSD.

Installeren van HDD's en SSD's in de Inateck Tool Gratis USB 3.0 HDD-behuizing

We openden de behuizing en installeerden de extra schuimsticker op de sticker die al in het deksel zat, volgens de instructies voor een 7 mm-schijf.

Het was toen een eenvoudige kwestie om de aandrijving in de bijlage te drukken,

Schuif het stevig op zijn connector.

Vervang vervolgens het deksel. Het wordt niet veel eenvoudiger dan dat.

We hebben een Lenovo B590-laptop met Windows 8.1 opgestart, de USB-kabel op de drive en op de computer aangesloten en ... Niets. Zeg wat ???

Nu komt het leuke gedeelte

OK, dus het was niet bepaald niets. Windows 8.1 gaf een beetje tsjilp van herkenning, maar herkende de schijf niet echt. Omdat het natuurlijk nog niet was geformatteerd. Hoe formatteer je een schijf die de computer niet kan zien? Zelfs de module Schijfbeheer was geen hulp. Een korte reis door het land van de zoekmachine onthulde dat Windows vaak problemen heeft met nieuw geïnstalleerde SSD's. Niemand heeft echt uitgelegd waarom tot onze tevredenheid. Dus, als de onverschrokken hardware-hackers die we zijn, hebben we de schijf aangesloten op een MacBook Air uit 2011 met OS X Mavericks, die de nieuwe hardware prompt herkende. Het was toen een eenvoudige zaak om het Schijfhulpprogramma van OS X te gebruiken om het station te formatteren als één partitie, FAT, het nieuw geformatteerde station uit te werpen en het opnieuw aan te sluiten op de Lenovo. Presto! We gaven Microsoft een Bronx-gejuich en onszelf een applaus en gingen door.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 4/5

Vonnis

De Inateck Tool Gratis USB 3.0 HDD-behuizing met UASP is precies wat het zegt: gereedschapsvrij . U hebt niets meer dan uw eigen handen nodig om een ​​harde schijf of SDD erin te installeren en deze op uw computer aan te sluiten. Het is goed gemaakt, licht van gewicht, aantrekkelijk om naar te kijken en stevig. Het wordt geleverd met alles wat je nodig hebt voor populaire HDD's en SSD's, samen met een mooie dikke USB3-kabel en duidelijk geschreven instructies. De schijf erin plaatsen was eenvoudig en eenvoudig. Absoluut een winnaar.