Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Bekijk Avira Free Security Suite

Avira is een Duits IT-beveiligingsbedrijf dat bekend staat om zijn gratis antivirussoftware. Het is zo populair dat ze in 2012 meer dan 100 miljoen klanten hadden en werden gerangschikt als de zesde grootste antivirus-leverancier ter wereld. Dat was een hele prestatie en het bedrijf bleef zijn populariteit de komende jaren behouden. Tegenwoordig bieden ze niet alleen een gratis antivirusprogramma aan, maar bieden ze ook een gratis beveiligingspakket dat alle hulpmiddelen bevat die u nodig hebt om uw Windows-computer efficiënt te beveiligen. Het wordt Avira Free Security Suite genoemd en we hebben het een paar dagen grondig doorgenomen. Bekijk deze review om te zien of het een goed product is:

Waar is Avira Free Security Suite goed in?

Avira Free Security Suite is goede beveiligingssoftware voor gebruikers die:

 • Wil je goede anti-malware bescherming
 • Wens een gratis beveiligingspakket, maar hebben niet het budget voor commerciële producten
 • Wilt u een gratis VPN-tool en bent u bereid om genoegen te nemen met beperkt verkeer

Voors en tegens

Hier zijn de belangrijkste pluspunten over Avira Free Security Suite :

 • De antivirusengine is krachtig en efficiënt en kan malware gemakkelijk blokkeren
 • De Browser Safety- extensie voor Chrome en Firefox werkt goed en kan uw surfervaring op het web beveiligen
 • De Phantom VPN-tool helpt je netwerkverbindingen gratis te beveiligen zonder je te vragen om een ​​account te registreren, zolang je OK bent met een maandelijkse limiet van 500 MB of 1 GB als je een account bij Avira registreert
 • Dit product is gratis

Er zijn ook veel minpunten te overwegen:

 • Er worden enkele advertenties weergegeven op uw bureaublad wanneer u Avira gebruikt
 • De meeste extra hulpprogramma's die worden gebundeld, zijn niet functioneel en zijn er alleen om u te overtuigen om de Pro- versie te kopen
 • Veilig winkelen is een marketingtool die niets met uw veiligheid te maken heeft. Het kan ook een privacyprobleem voor gebruikers vertegenwoordigen
 • U bent alleen beschermd tegen gevaarlijke websites als u Chrome of Firefox gebruikt
 • Avira Free Security Suite heeft geen firewallmodule, dus je moet OK zijn met het gebruik van Windows Firewall
 • De gebruikersinterface ziet er niet geweldig uit en is slecht georganiseerd
 • De antivirusengine is traag in het scannen van je computer op virussen
Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

Avira Free Security Suite is een ongebalanceerd beveiligingsproduct. Het biedt een goede antivirus-engine die in staat is om u te beschermen tegen alle soorten malwarebedreigingen, maar dat is het enige significante positieve punt over deze beveiligingssuite. Er zijn veel minpunten, zoals de slecht georganiseerde gebruikersinterface, het feit dat het tools bevat die niet werken en u proberen te overtuigen om de Pro- versie te kopen, of Safe Shopping, die er alleen is om inkomsten te genereren met uw online aankopen. Als u een gratis antivirusproduct van Avira wilt, raden we u aan Avira Free Antivirus te gebruiken en niet Avira Free Security Suite . Het is een meer rechtlijnige keuze, met minder bloatware inbegrepen.

De download- en installatie-ervaring

Als u Avira Free Security Suite op uw computer wilt gebruiken, moet u het eerst downloaden. Wat je krijgt is een klein uitvoerbaar bestand van 5.12 MB genaamd avira_en_fass0_ [some_random_characters] _ws.exe dat je moet uitvoeren om alle beveiligingsmodules te downloaden en te installeren. Een positief punt dat we opmerkten over Avira Free Security Suite is dat het u niet om persoonlijke informatie vraagt. Het installatieproces is eenvoudig en gemakkelijk om door te nemen: accepteer de licentievoorwaarden en wacht tot de wizard alles download en installeert. In totaal moet de beveiligingssuite 364, 5 MB aan gegevens van het internet downloaden, wat een vrij grote download is, vooral als u een gemeten verbinding gebruikt.

Tijdens de installatie kunt u zien welke beveiligingsmodules en extra hulpmiddelen u krijgt en u kunt ook klikken op "Meer informatie" om enkele details over de belangrijkste functies te bekijken.

Wanneer de installatie is voltooid, laadt Avira Free Security Suite de gebruikersinterface, die er in eerste instantie eenvoudig uitziet.

Het is niet nodig om uw computer opnieuw op te starten, omdat de antivirusbeveiliging van Avira u meteen beschermt nadat u de installatie hebt voltooid. Het beveiligingspakket maakt ook al gebruik van de nieuwste beschikbare virusdefinities, zodat u de beste bescherming krijgt die op dit moment beschikbaar is.

Het downloaden en installeren van Avira Free Security Suite is eenvoudig en ongecompliceerd. Het enige dat nodig is, is een paar klikken en de beveiligingssuite is op uw Windows-computer geïnstalleerd. We vinden het ook leuk dat Avira u niet dwingt om persoonlijke informatie te verstrekken om hun product te installeren.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Avira Free Security Suite schakelt Windows Defender tijdens de installatie uit. Het is een goede zaak dat als twee antivirustoepassingen tegelijk worden uitgevoerd, dit tot onverwachte conflicten en prestatieproblemen kan leiden. We hebben echter niet gezien dat de Windows Firewall is uitgeschakeld door Avira en in eerste instantie waren we hier op hun hoede voor. Meerdere firewall-oplossingen die tegelijkertijd worden uitgevoerd, kunnen ook riskant zijn voor uw computer. Toen we nader keken, ontdekten we dat Avira Free Security Suite geen eigen firewall bevat en in plaats daarvan vertrouwt op de Windows Firewall .

Vervolgens hebben we gecontroleerd of Avira Free Security Suite goed is geïntegreerd met Windows 10 met betrekking tot netwerkfuncties. Aangezien dit beveiligingsproduct afhankelijk is van Windows Firewall, is het vanzelfsprekend dat het prima werkt met Windows 10: we kunnen thuisgreppels maken en eraan deelnemen, we kunnen netwerkshares en streaming mediabestanden via het netwerk openen en we hadden geen problemen bij het downloaden, universele Windows-apps installeren of gebruiken. Een ander direct gevolg van Avira Free Security Suite met behulp van de Windows Firewall is het feit dat u altijd de juiste firewall-instellingen voor zowel openbare als particuliere netwerken zult hebben.

We hebben ook gecontroleerd hoe Avira Free Security Suite gebruikers beschermt tijdens het browsen op websites. Het slechte nieuws is dat dit beveiligingsproduct u niet beschermt tegen online gevaren. Deze beveiligingsfunctie is alleen beschikbaar in de Pro- versie van de suite, die geld kost.

Avira Free Security Suite biedt echter ook een browserextensie genaamd Browser Safety, ontworpen om u te beschermen tijdens het surfen op het web, maar alleen als u Google Chrome of Mozilla Firefox gebruikt.

We hebben ook Task Manager gebruikt om te controleren hoeveel RAM nodig is voor Avira Free Security Suite om zijn processen uit te voeren. De beveiligingssuite gebruikt ongeveer 147 MB ​​RAM, wat geen significante waarde is voor moderne computers. Vervolgens hebben we ook gecontroleerd hoeveel het van invloed is op de opstarttijd van onze testcomputer. Om dat te doen, gebruikten we BootRacer en we maten dat Avira Free Security Suite 2 seconden aan het opstarten van ons testsysteem werd toegevoegd. Dat is 9, 87% meer tijd toegevoegd aan de oorspronkelijke opstarttijd. Om te controleren of de snelheid van het internet of lokaal netwerk wordt beïnvloed door Avira Free Security Suite, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en met LAN Speed ​​Test . De overdrachtssnelheden waren hetzelfde voor en na het installeren van de beveiligingssuite, wat betekent dat het geen nadelig effect heeft op internet- of lokale netwerkgegevensoverdrachten. Het is een uitstekend resultaat!

Avira Free Security Suite bevat geen eigen firewallmodule. In plaats daarvan vertrouwt het op de Windows Firewall. Daarom is het goed geïntegreerd met Windows 10 en universele Windows-apps. Het enige kleine minpuntje is dat deze suite een beetje de opstarttijd van uw computer verlengt.

Gebruiksgemak en configuratie

Avira Free Security Suite is nogal eigenaardig als het gaat om de gebruikersinterface. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat dit product meer dan één gebruikersinterface bevat. U krijgt een venster met de naam Avira, dat fungeert als een centrale console voor het bekijken en lanceren van de beschikbare tools. Dit deel van de gebruikersinterface laat je weten of je goed beschermd bent, het geeft je een glimp van de status van elke beveiligingsmodule en je kunt ook de taken starten die door elke beveiligingsmodule worden aangeboden: voer een antivirus Quick Scan uit, maak verbinding met een VPN-server of Optimaliseer uw pc. Deze centrale console maakt gebruik van heldere en warme kleuren die er goed uitzien. Wat we er niet leuk aan vinden is het feit dat het een venster met een vaste grootte is en dat de grootte vrij klein is, dus je moet er doorheen bladeren om alle tools te vinden.

Wanneer u Avira Free Security Suite installeert, krijgt u de volgende beveiligingsmodules: Antivirus, Software Updater, Wachtwoordbeheer, Phantom VPN, Systeemversnelling, Veilig winkelen en Browserveiligheid . Het interessante is dat de Antivirus- module niet alleen over de antivirusengine gaat, maar ook over de tool die je moet starten als je toegang wilt tot dingen zoals de firewall-instellingen, de webbeveiliging (die niet beschikbaar is in de beveiligingssuite maar die wordt ingeschakeld als u de Pro- versie koopt) of de rapporten. Avira Free Security Suite is niet intuïtief georganiseerd en kan verwarrend zijn.

Dit instellingenvenster van de Avira Antivirus Free- module volgt niet dezelfde ontwerpregels als de hoofdgebruikersinterface en ziet er zelfs gedateerd uit. Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, verandert het antivirusinstellingenvenster van Avira van heldere kleuren naar zwart-wit en biedt toegang tot details, opties en instellingen. Deze keer zijn de menu-items geschreven in kleine lettertypen die moeilijk te lezen zijn en ook moeilijk te gebruiken op een touchscreen.

Een positief aspect van Avira Free Security Suite is het feit dat het voldoende is om de muisaanwijzer op de meeste geavanceerde instellingen te plaatsen om korte informatie te zien over wat ze doen. Dit helpt u te begrijpen wat de instellingen doen, zonder de hulp- en documentatiebestanden te hoeven openen.

Over hulp en documentatie gesproken, Avira biedt offline Help- bestanden, wat geweldig is. U hebt geen internettoegang nodig als u de documentatie van Avira wilt lezen. Avira Free Security Suite biedt ook eenvoudige toegang tot online documentatie, veelgestelde vragen en zelfs videohandleidingen over hoe u uw beveiliging kunt verbeteren. E-mail en telefonische ondersteuning zijn echter alleen beschikbaar voor betalende klanten, niet voor gebruikers van Avira Free Security Suite . Dit is de norm voor gratis producten.

Wat betreft rapporten biedt Avira Free Security Suite een sectie met de naam Activiteit, waar u enkele tekstlogboeken kunt zien, maar helemaal geen visuele statistieken. De tekstlogs zijn helaas slechts samenvattingen van wat er op je computer is gebeurd, dus als je details wilt, heb je pech.

Vanuit het oogpunt van gebruikersinteractie moeten we vaststellen dat we meldingen hebben gezien wanneer malware werd gedetecteerd, maar ook andere soorten meldingen, waaronder advertenties.

Avira Free Security Suite is niet wat u een gebruiksvriendelijk beveiligingsproduct zou noemen. Een deel ervan ziet er goed uit, maar sommige delen lijken alsof ze uit het verleden kwamen. Helaas lijkt de gebruikersinterface van Avira op een hoop verschillende dingen die samen worden ingezameld, zonder samenhang en vloeiendheid.