Anders

3 Gangbare manieren waarop je Windows-apparaat bespioneerd kan worden

Heb je een vriendin die vertrouwensproblemen heeft? Of een ouder die een beetje paranoïde is als hij of zij ziet dat je het grootste deel van je avonden aan het chatten bent op je computer? De kans is groot dat iedereen bij u in de buurt die wat computervaardigheden heeft, uw Windows-computer kan bespioneren. Misschien doen ze dat met goede bedoelingen (je ouder wil bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je geen toegang hebt tot inhoud die niet geschikt is voor jouw leeftijd) of misschien is je vriendin jaloers en denkt ze dat je haar vals speelt. Als iemand je computer wil bespioneren, zullen ze waarschijnlijk een manier vinden om het te doen. Technologie is zo geëvolueerd dat het hebben van jouw computer niet tegenwoordig is. We dachten dat het een goed idee zou zijn om enkele van de meest voorkomende manieren te delen waarop iemand je Windows-computer kan bespioneren. Daar zijn ze:

1. Spioneren met tools voor gedeeld bureaublad delen

Een van de gemakkelijkste en eenvoudigste methoden om op iemands computer te spioneren, is het gebruik van externe bureaubladhulpmiddelen. We hebben het niet over de Remote Desktop Connection-tool die te vinden is in alle moderne Windows-systemen. Deze tool zou het prima doen om te spioneren, maar er is een probleem: wanneer een spion probeerde om Verbinding met extern bureaublad te gebruiken, zou het scherm van je computer leeg raken en zou je weten dat de andere persoon verbinding heeft gemaakt.

Een wannabe-spion kan hulpprogramma's van derde partijen gebruiken waarmee externe bureaubladverbindingen mogelijk zijn zonder dat je daar iets van merkt. Er zijn genoeg van dergelijke programma's die er zijn, de meeste worden ontwikkeld met goede bedoelingen, voor legitieme doeleinden. Een eenvoudige Google- of Bing-zoekopdracht levert u veel resultaten op met stille hulpprogramma's voor extern bureaublad zoals UltraVNC of RealVNC.

Een spion kan elk van deze hulpmiddelen gebruiken om je bureaublad te bekijken, toegang te krijgen tot je webcam en alles te zien wat je doet of je microfoon aan te zetten en alles te horen wat je zegt. Hij of zij zou toegang hebben tot alles op uw computer. De meeste van deze apps kunnen worden ingesteld om met Windows te beginnen en te werken als een Windows-service, dus elke keer dat u uw computer opent, krijgt de spion er zonder toezicht toegang toe.

2. Spioneren met RAT's (Remote Administration Tools / Trojans)

Spioneren met remote desktop sharing-tools werkt, maar het is vooral een rookie's manier van zakendoen. De "professionele" manier om iemand's computer te bespioneren, is door RAT-software te gebruiken. En we hebben het niet over de vervelende knaagdieren, ook al zijn er veel gemeenschappelijke kenmerken tussen hen. RAT komt van Remote Administration Tools en verwijst naar software-apps die speciaal zijn ontworpen om de spion in staat te stellen een computer te besturen zonder er fysiek toegang toe te hebben. RAT's zijn tools die verborgen zijn voor de mening van de gebruiker en, als ze goed zijn, zijn ze ook verborgen voor gewone antivirussoftware.

Met RAT's kunnen spionnen afbeeldingen van je scherm en webcam vastleggen, de bestanden op je computer beheren en beheren (kopiëren, verwijderen, uitvoeren). Een spion kan zelfs je hardware overklokken tot het punt van vernietiging, als dat is wat hij of zij wil.

Dergelijke desktop-apps worden meestal verspreid in de vorm van schadelijke trojan-paarden en worden meestal gedetecteerd door antivirussen. Veel hackers lijken echter aanvullende software te gebruiken die hen omhult en tricks gemiddelde antivirus-engines in de gedachte dat ze veilig zijn. Je vraagt ​​je waarschijnlijk af hoe je van die vervelende malware af kunt komen als je er ten prooi aan valt. Het antwoord is simpel: gebruik zeer goede antimalware-software zoals we aanbevelen in onze serie beveiligingscontroles.

Bron: Wikipedia.

RAT's zijn al in 1998 bij ons, maar het was het laatste decennium dat ze in populariteit deed stijgen. Er zijn mensen die deze hulpmiddelen gebruiken om lijsten met 'slaven' te maken. De "slaven" zijn echte mensen die niet weten dat ze een RAT op hun computer hebben en constant worden bespied door de "meesters". Er zijn hele hackfora voor dit bedrijf en 'slaven' worden zelfs voor een paar dollar verkocht. Het gebruik van goede antivirussoftware en het slachtoffer worden van een RAT betekent dat je niet eens weet dat je een slaaf bent en dat iemand je in de gaten houdt wanneer hij of zij dat wil.

RAT's zijn zo populair geworden dat ze zelfs door militaire instanties worden gebruikt. Een opmerkelijk voorbeeld is de Syrische overheid die Blackshades en DarkComet gebruikt (en misschien nog steeds is) om hun eigen burgers te bespioneren.

3. Spioneren met keyloggers

Een andere veel voorkomende spionage methode is om keyloggers te gebruiken. Dit zijn kleine programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd en registreren elke toetsaanslag die u maakt. In tegenstelling tot externe bureaubladhulpmiddelen, laten keyloggers uw spion niet zien wat u doet, noch zullen zij hem / haar toegang geven tot uw webcam of de microfoon van uw computer. Ze zijn echter de beste manier om tekst vast te leggen. En met tekst bedoelen we alles: een goede keylogger kan alles wat u schrijft vastleggen, van de wachtwoorden die u gebruikt voor uw online accounts, tot de e-mailberichten die u verzendt of de chats die u via Skype of een andere chatservice maakt.

U vindt veel keyloggers op internet en veel ervan zijn gratis. Hier zijn er een paar: Revealer Keylogger Free, Spyrix Keylogger Free, Blackbox Security Monitor Express en DanuSoft Free Keylogger.

Zodra de spion uw wachtwoorden heeft, kan hij of zij alles doen met uw online accounts. Hij / zij kan alle e-mailberichten lezen die u hebt ontvangen of zelfs e-mailberichten namens u verzenden.

Conclusie

Tegenwoordig kan iedereen iemand bespioneren bij het gebruik van de juiste hulpmiddelen. Als het gaat om computers en IT in het algemeen, zijn er talloze programma's die bijna alles kunnen doen wat je zou kunnen bedenken, in termen van spionage. In dit artikel hebben we alleen het oppervlak van dit onderwerp bekrast en hebben we alleen de meest gebruikelijke hulpmiddelen voor het bespioneren van iemands Windows-computer of apparaat onthuld. Als u andere soorten hulpmiddelen en methoden kent, aarzel dan niet om deze in de onderstaande opmerkingen te delen.