Beoordeling

Herziening van de Toshiba Satellite CL10-B - Is het waard om te kopen?

Toshiba heeft een nieuwe laptop met Windows 8.1 aangekondigd en ze waren zo vriendelijk om het ons een tijdje te laten testen. Het model is Toshiba Satellite CL10-B en zij noemen het een "cloudcompagnon". Wat betekent dit eigenlijk en wat biedt dit apparaat aan zijn gebruikers? We hebben het ongeveer twee weken getest en we zijn klaar om onze conclusies te delen. Lees deze review voor meer informatie over Toshiba Satellite CL10-B en wat u krijgt als u het koopt.

Unboxing De Toshiba Satellite CL10-B

Toshiba Satellite CL10-B wordt geleverd in een vrij eenvoudige kartonnen doos met zeer weinig details over wat erin zit.

Nadat u hem hebt geopend, vindt u de laptop, het netsnoer en de oplader.

Het model dat we hebben ontvangen voor beoordeling is niet vergezeld door handleidingen of handleidingen. Afhankelijk van wat Toshiba beslist om op te nemen wanneer ze dit product lanceren, vindt u ze mogelijk in de doos, evenals de garantie van het product.

Hardwarespecificaties

De Toshiba Satellite CL10-B die we hebben getest, is een 11, 1-inch laptop met een 1366x768 IPS-scherm.De kleuren van het scherm zijn behoorlijk, maar niet indrukwekkend, terwijl de kijkhoeken redelijk zijn.De laptop weegt 2, 4 kilo (1, 1 kg) en het is powered by 2 cell 3820 mAh batterij De processor van de Toshiba Satellite CL10-B is een dual-core Bay Trail Intel Celeron N2840 CPU die werkt op 2, 16 GHz met 1024 MB niveau 2 cache, 2 GB DDR3 RAM geklokt op 1600 MHz en 32 GB opslagruimte op een SSD Helaas is minder dan 20 GB beschikbaar voor opslag, maar het goede is dat het apparaat ook twee jaar lang 100 GB OneDrive cloudopslag bevat, als onderdeel van Windows 8.1 met Bing.

Dit apparaat bevat een HDMI-poort, een USB 2.0-poort en een USB 3.0-poort, een SD-kaartsleuf, een Kensington-slot, een 3, 5 mm-microfoon en hoofdtelefoonaansluiting, plus een 1 megapixelcamera aan de voorkant.

De laptop heeft 802.11b / g / n draadloze connectiviteit en een Bluetooth 4.0-adapter. Zoals je ziet, is de laptop uitgerust met de essentiële connectiviteitsopties die je dagelijks nodig zult hebben. Qua geluid heeft het twee geïntegreerde luidsprekers op het onderste voorste gedeelte. Het geluid is goed, niet te luid maar ook niet indrukwekkend. Toshiba Satellite CL10-B wordt geleverd met een 64-bits editie van Windows 8.1 met Bing geïnstalleerd. U vindt de volledige lijst met officiële specificaties hier: SATELLITE CL10-B.

De Toshiba Satellite CL10-B gebruiken

Het algehele uiterlijk en ontwerp van de Toshiba Satellite CL10-B is behoorlijk: de behuizing is volledig gemaakt van plastic, met een geborstelde aluminiumstructuur op de polssteun en rond het toetsenbord.

Het deksel van de laptop valt wat tegen, omdat Toshiba ervoor gekozen heeft om glanzend plastic te gebruiken dat het hele apparaat een vrij goedkoop uiterlijk geeft en het is ook een vingerafdrukmagneet.

Verderop op het toetsenbord, de toetsen zijn goed gespatieerd en gemakkelijk te typen, maar er is een aspect dat we niet leuk vonden: de functionaliteit van de functietoetsen is omgekeerd. Ze verdubbelen als multimediatoetsen, maar niet op de traditionele manier. Als je bijvoorbeeld op F1 wilt drukken om de Help van een applicatie te openen, moet je eigenlijk op Fn + F1 drukken. Dit is vergelijkbaar met wat Microsoft doet met hun Surface-apparaten. Het model dat we hebben getest, heeft een toetsenbord met UK-indeling, maar afhankelijk van het gebied waar je het hebt gekocht, kan de toetsenbordindeling van de laptop verschillen. Het touchpad reageert redelijk en we hebben geen problemen ondervonden tijdens het gebruik ervan.

De Toshiba Satellite CL10-B werkt over het algemeen goed, maar is zeker geen werkpaard. Dit is een apparaat dat is gericht op lichte computeractiviteiten, zoals surfen op het web, lezen, studeren, wat licht Office-werk met behulp van cloud-gebaseerde oplossingen enzovoort. De multitaskingprestaties van de laptop zijn behoorlijk, maar verwacht niet dat het veeleisende software zoals Adobe Photoshop of Visual Studio zal gebruiken, aangezien je absoluut vertragingen zult merken. Als je met 2 tot 4 apps tegelijkertijd werkt, zijn de prestaties en het reactievermogen goed, maar als je 5 apps of meer probeert te gebruiken en je ook bureaubladtoepassingen aan de mix toevoegt, zou je enige vertraging moeten verwachten. De webcam is geschikt voor snelle videogesprekken via Skype, maar niets meer dan dat. De kwaliteit is allesbehalve indrukwekkend. Bij onze tests duurde de batterij tussen de 5 en 6 uur terwijl hij het apparaat gebruikte voor dingen zoals surfen op het web, e-mailen, touch-apps gebruiken en het bekijken van korte video's. Het opladen van de batterij duurt ongeveer 2, 5 tot 3 uur, afhankelijk van of u het apparaat tijdens het opladen gebruikt of niet. Windows 8.1 werkt goed op dit apparaat en Toshiba bevatte geen bloatware-applicaties, waardoor de gebruikerservaring een stuk vloeiender wordt. Het Toshiba CL10-B Cloudbook biedt fatsoenlijke prestaties voor niet-pretentieuze gebruikers, gericht op lichte computeractiviteiten zoals surfen op het web, licht kantoorwerk, audio en video afspelen of schrijven.

Apps die worden meegeleverd met Toshiba Satellite CL10-B

Toshiba heeft slechts een paar eigen apps op dit apparaat opgenomen. Op het gebied van desktoptoepassingen vindt u Toshiba Service Station, een applicatie die u kunt gebruiken om systeemupdates en Toshiba PC Health Monitor te beheren, die u kunt gebruiken om nuttige informatie over de hardware van de laptop te krijgen, zoals temperaturen, levensduur van de batterij en stroomverbruik. Er is ook een moderne app, genaamd Toshiba Media Player, die je kunt gebruiken om muziek en video's af te spelen en om foto's te bekijken. Als een bonus biedt Toshiba CL10-B Cloudbook 100 GB gratis OneDrive-opslag gedurende twee jaar en toegang tot de Microsoft Office Online-suite. Het bevat geen Office 365-abonnement. De lijst eindigt hier en we beschouwen dit als een groot positief punt. Geen bloatware betekent altijd een goede gebruikerservaring.

Prestaties in benchmarks

Vervolgens willen we het Toshiba Cloudbook vergelijken met andere soortgelijke apparaten die we tot nu toe hebben getest, zoals de ASUS EeeBook X205TA, de ASUS Transformer Book T100 en de ASUS Transformer Book T200. We hebben verschillende benchmarks uitgevoerd en de resultaten voor al deze apparaten vergeleken. Eerst hebben we gemeten hoe snel dit apparaat start, met behulp van BootRacer. De Toshiba Cloudbook start gemiddeld 30 seconden op. Dit is sneller dan andere apparaten, die gemiddeld ongeveer 44 seconden waren. We waren heel tevreden over de opstarttijd van het Toshiba Cloudbook.

We hebben ook de 3DMark-app uit de Windows Store gebruikt om de spelprestaties te meten. In de Ice Storm Unlimited- test (de meest gedetailleerde test die beschikbaar was) slaagde het Toshiba Cloudbook erin om een ​​score van 13783 te behalen.

Laten we de algehele score bekijken die is verkregen door het Toshiba Cloudbook en de scores die zijn verkregen door zijn concurrenten. Zoals je kunt zien was de Asus Transformer T200 de beste in deze test.

Om een ​​beter overzicht te krijgen van het prestatieniveau, laten we eens kijken naar het aantal frames per seconde dat werd verkregen in elke test.

Om de batterijstroom te evalueren, gebruikten we de Peacekeeper- benchmark die ons vertelt hoe lang de batterij meegaat tijdens het surfen op internet. In onze tests was de Toshiba Cloudbook gemiddeld 5 uur en 9 minuten batterijduur. Vanwege de beperkte opslagruimte die we snel hadden opgebruikt, hadden we problemen met het installeren van al onze benchmarksoftware, dus hebben we de Peacekeeper- tests twee keer uitgevoerd. We hebben eerder in deze review vermeld dat Toshiba Cloudbook ongeveer 2, 5 tot 3 uur nodig had om zichzelf op te laden. Hieronder ziet u een vergelijking met de laadtijden van zijn concurrenten. Zoals je ziet, gaat het erg goed, bijna gelijk aan de ASUS Transformer Book T200.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Toshiba Satellite CL10-B is een laptop met degelijke bouwkwaliteit en een betaalbaar prijskaartje. Het is een geweldig apparaat voor gebruikers die geen zeer geavanceerde toepassingen gebruiken die veel rekenkracht vereisen. Het is misschien een goede keuze voor bloggers en mensen die vaak onderweg zijn, omdat de grootte en het gewicht het gemakkelijk maken om mee te nemen. Als u de 100 GB aan OneDrive-cloudopslag aan de vergelijking toevoegt, is het duidelijk dat dit apparaat geschikt is voor gebruikers die veel online werken en mobiele toegang tot hun bestanden in de cloud nodig hebben.