Tutorial

De beste 5 gratis alternatieven voor de geluidsrecorder

Windows biedt een toepassing met de naam Geluidsrecorder . Het is nogal simplistisch en biedt geen geluidsbewerkingsfuncties. In Windows 8.1 vindt u ook een aanraakversie van dit programma die een ander nadeel heeft: de opname wordt automatisch onderbroken als u de app minimaliseert. Dit kan een echte ergernis zijn en je zult een beter programma willen gebruiken voor het opnemen van geluid. Om u te helpen hebben we snel enkele gratis geluidsrecorders voor Windows getest en nu willen we u het beste presenteren dat we konden vinden.

vermetelheid

Audacity is een eenvoudig te gebruiken geluidsrecorder. Naast de mogelijkheid om audio op te nemen met behulp van uw microfoon, biedt deze ook een volledige set van audio-effecten en bewerkings- en analysehulpmiddelen. De kwaliteit van het geluid opgenomen met Audacity is hoog, maar het hangt ook af van uw microfoonspecificaties en die van uw geluidskaart. De interface is goed georganiseerd en relatief eenvoudig te gebruiken. Audacity kan een breed scala aan bestandsformaten bewerken en tapes of opnames converteren naar digitale opnamen of cd's. Verwacht echter niet dat het zeer professionele geluidsbewerkingshulpmiddelen biedt. Het is tenslotte een gratis applicatie. Het nadeel van dit programma is dat het een aparte download vereist voor VST-plug-ins. Virtual Studio Technology (VST) is een software-interface die software-audiosynthesizer en effectplug-ins integreert met audio-editors en opnamesystemen die door een groot aantal audiotoepassingen worden gebruikt. Audacity is ook beschikbaar op Linux of Mac OS en niet alleen op Windows.

Downloadpagina: Audacity .

Wavosaur

Wavosaur is een ander krachtig programma voor geluidsopname dat in staat is om geluiden te bewerken, verwerken en opnemen. Het is beschikbaar als draagbare versie, dus u hoeft het niet te installeren. Hoewel het niet zoveel functies heeft als Audacity, vinden we het erg indrukwekkend, vooral als je kijkt naar de grootte ervan - slechts 3, 18 MB. Naast de draagbaarheid en de beperkte ruimte op de schijf, ondersteunt Wavosaur ook een breed scala aan geluidsbestanden, waaronder VST-bestanden.

Downloadpagina: Wavosaur .

Audio Dope

Wij vinden dat Audio Dope ook een eervolle vermelding verdient. Net als de andere twee programma's die we presenteerden, heeft het een minimalistische maar gebruiksvriendelijke interface. Wat interessant is, is dat dit programma ook is uitgerust met een tekst-naar-spraak-tool. Als je erop klikt, typ je iets in het tekstvak en kies je het type stem dat je wilt horen: man of vrouw met een geweldig Brits accent. Audio Dope heeft niet zoveel functies als de vorige toepassingen, maar het is voldoende om u te helpen bij het opnemen en produceren van hoogwaardige geluidsopnamen.

Downloadpagina: Audio Dope .

Leapic Audio Editor

Leapic Audio Editor is de juiste keuze als u op zoek bent naar een snelle manier om geluid op te nemen en te bewerken. De interface is vergelijkbaar met die van andere programma's van dit type. Naast het eenvoudige opnameproces, kunt u ook verschillende effecten en filters toepassen, ruis toevoegen of stilte in uw opnamen invoegen. Kortom, Leapic Audio Editor heeft alle standaard geluidsbewerkingstools die je misschien nodig hebt.

Downloadpagina: Leapic Audio Editor .

Apowersoft Gratis online audiorecorder

In tegenstelling tot de andere programma's die we noemden, is Apowersoft Audio Recorder een webgebaseerde tool die Java nodig heeft om te worden uitgevoerd. Hiermee kunt u streaming audio of audio van online video's opnemen. U kunt onbeperkt audiobestanden opnemen van verschillende audio-ingangen: uw microfoon, de geluidskaart of beide. Met Apowersoft Audio Recorder kunt u geplande taken maken. U kunt gemakkelijk opnametaken instellen die plaatsvinden nadat u uw computer hebt verlaten. Dit kan erg handig zijn als u tijdens het opnemen geen tijd hebt om voor de computer te blijven. Het enige wat u hoeft te doen is instellen wanneer de opname moet starten en wanneer moet stoppen. Vervolgens kan de computer uw pc automatisch uitschakelen als u de knop "Afsluiten na opname" aanvinkt. Het programma is compatibel met alle populaire browsers op de markt.

Downloadpagina: Apowersoft Gratis online audiorecorder .

Conclusie

Of u nu een vocale notitie of een podcast opneemt, u wilt misschien een hulpmiddel gebruiken dat geavanceerder is dan de eenvoudige geluidsrecorder die beschikbaar is in Windows. Onze voorgestelde alternatieven behoren tot de beste gratis programma's die u kunt vinden. Het is duidelijk dat, aangezien ze gratis zijn, je geen premium-functies en zeer geavanceerde geluidsbewerkingsgereedschappen mag verwachten. Ze zullen de klus echter wel klaren en u zult er meer mee doen dan met Sound Recorder .