Tutorial

Hoe het Synchronisatiecentrum en Offline bestanden in Windows 7 uit te schakelen

Het kan voorkomen dat offline bestanden en het synchronisatiecentrum (mobsync.exe) actief zijn, ook al gebruik je ze niet. Als u ze wilt uitschakelen en bronnen wilt vrijmaken, laat deze tutorial zien hoe.

Hoe weet u of offline bestanden zijn ingeschakeld?

In Windows 7 werkt Offline bestanden samen met het Synchronisatiecentrum . Als het is ingeschakeld, ziet u het pictogram Synchronisatiecentrum op de taakbalk en wordt er een proces uitgevoerd met de naam mobsync.exe .

Open het Sync Center-venster

Eerst moet u het venster Sync Center openen. Dit wordt getoond in onze vorige tutorial: Gebruik netwerkmappen en bestanden terwijl u offline bent met Synchronisatiecentrum en Offline bestanden.

Klik daar op Offline bestanden beheren .

Offline bestanden uitschakelen

Druk in het venster Off line bestanden op de knop Offable Files uitschakelen .

Er wordt een melding weergegeven waarin staat dat "Offline bestanden zijn uitgeschakeld maar actief zijn. Start deze computer opnieuw op om offline bestanden te deactiveren."

Druk op OK en vervolgens wordt u gevraagd om uw computer opnieuw op te starten.

Sluit elk werk dat u hebt geopend en druk op Ja .

Na de reboot-procedure zijn zowel Offline bestanden als het Synchronisatiecentrum uitgeschakeld.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het uitschakelen van deze functies relatief eenvoudig. Als u meer wilt weten over offline bestanden en het Synchronisatiecentrum, aarzel dan niet om het artikel te lezen dat hieronder wordt aanbevolen.