Tutorial

Hoe uw voedselinname te loggen met MyFitnessPal - De basisprincipes delen

Wil je afvallen? Wilt u meer weten over uw lichaam? Moet je je koolhydraten tellen omdat je een chronische ziekte zoals diabetes onder controle hebt? Wilt u zeker weten dat u macronutriënten in de juiste verhoudingen eet? Loggen van voedsel lost al deze en zelfs meer op. Ik weet dit omdat ik bijna een jaar lang voedsel loggen heb gedaan. In dit artikel ga ik vertellen hoe iemand zijn eten kan loggen met behulp van een populaire, gratis mobiele applicatie genaamd MyFitnessPal, die werkt op alle grote mobiele platforms: Android, iOS en Windows Phone.

Waarom kiezen voor MyFitnessPal & Not Another App?

Ik koos MyFitnessPal voornamelijk vanwege zijn grote gebruikersbestand. Ik wist dat de database van voedingsmiddelen die is gemaakt door zowel hun personeel als hun gebruikersbestand de belangrijkste waarde zou zijn. Vooral in de wereld van vandaag, waar veel van de voedingsmiddelen die we eten of de ingrediënten die we kopen, verpakt zijn.

Om eerlijk te zijn, heb ik geen grondige vergelijking gemaakt tussen verschillende applicaties toen ik het begon te gebruiken. Net zoals ik niet begon met loggen van voedsel, maar met het tellen van calorieën. Mijn belangrijkste drive om het te blijven gebruiken, was dat terwijl mijn behoeften evolueerden, het hen kon ondersteunen.

Een van de grootste voordelen die ik zie bij het gebruik van deze app, is de enorme database met UPC-barcodes en bijbehorende voedingsmiddelen. Zelfs in Roemenië zijn de meeste van de supermarkt beschikbare ingrediënten of voedingsmiddelen te vinden in de database, wat geweldig is!

De applicatie is beschikbaar voor alle grote mobiele besturingssystemen: iOS, Android, Windows Phone en Blackberry. Dat wil zeggen, naast de webinterface waarmee u deze vanuit elke browser kunt openen. Qua ontwerp is het niet de meest gebruikersvriendelijke applicatie die ooit is gemaakt, maar het doet zijn werk goed.

Wat kan je met de app doen?

Wat kun je doen met MyFitnessPal? Je kunt verschillende dingen doen:

  • Graaf calorieën of een ander soort macronutriënt, trouwens.
  • Plan maaltijden en voer ze in voor het eten om te zien wat hun voetafdruk op uw dagelijkse doelen zou zijn. U kunt dit gebruiken om uw maaltijdkeuzes aan te passen als ze u niet voldoende helpen om uw doelen te bereiken.
  • Druk uw voedsellog af om het aan uw arts te laten zien. Een van de vrouwen van mijn vrienden is zwanger en doet dat momenteel om ervoor te zorgen dat ze optimaal kan eten, om haar kansen op een gelukkige, gezonde baby te maximaliseren.
  • Volg uw drinkgewoonten (zowel water als alcohol); Sommige mensen drinken bijvoorbeeld te weinig water, terwijl anderen te veel drinken (alcohol, frisdrank of zelfs light frisdrank die niet-triviale hoeveelheden natrium bevatten)

Persoonlijk heb ik het gebruikt om gewicht te verliezen en mijn eetgewoonten te optimaliseren, zowel wat betreft het aantal maaltijden als de afbraak van mijn calorieënverbruik: minder suiker, vet en natrium, meer eiwitten en vezels.

Uw eerste item invoeren in MyFitnessPal

Mijn advies is eenvoudig starten, met het toevoegen van een verpakt voedsel dat je handig vindt. Nadat u de app hebt geïnstalleerd en bent aangemeld, wordt u begroet door het startscherm. Het bevat een overzicht van uw huidige dag, zoals het aantal tot nu toe verbrande calorieën, en het aantal gegeten calorieën plus een nieuwsfeed van al uw vrienden.

Ze zeggen dat mensen die een ondersteuningssysteem hebben (vrienden hebben toegevoegd op dit platform) 2 keer meer afvallen dan anderen. Gewichtsverlies is natuurlijk niet het enige doel van mensen die het gaan gebruiken, maar het is een van de belangrijkste.

Tik op "Add to Diary" om naar een scherm te gaan waar u uw maaltijd kunt kiezen. Er zijn standaard 4 vooraf gedefinieerde maaltijden (ontbijt, lunch, diner en snacks), die meestal voldoende zijn voor 90% van de mensen. Ik heb echter interessante variaties gezien, zoals "ontbijt nr. 2", of "lunchovergebleven" door de gebruiker gedefinieerde maaltijden. De enige beperking is dat je in totaal maximaal 6 maaltijden kunt hebben.

Als u de optie "Toevoegen via streepjescode" gebruikt, krijgt u na het scannen van het item dat u kiest een scherm waarin u de hoeveelheid voedsel kunt wijzigen, terwijl u voedingsinformatie, zoals het aantal calorieën of het vetgehalte, kunt zien.

Als je er eenmaal achter bent hoeveel je hebt gegeten of als je gaat eten (hoe dat te doen is een ingewikkelde discussie op zich), kun je de maaltijd kiezen waar je dit voedsel wilt loggen.

Het is best handig, omdat je je smartphone sowieso overal mee naartoe neemt. Voor voedingsmiddelen die geen streepjescode bevatten, is er een uitgebreide database die moet worden doorzocht (meer dan 4 miljoen items) met behulp van een trefwoord.

Nadat u uw eerste voedselinvoer heeft ingevoerd, kunt u beginnen met het bouwen van uw voedsellog voor de hele dag, item voor item.

Hoe kunt u tijd besparen?

Als ik mensen vertel over wat ik aan het doen ben, is de eerste opmerking die ik hoor meestal: "Kost het niet veel tijd / energie?" . Om eerlijk te zijn, vergeleken met het voordeel, nee. Maar er zijn enkele snelle tips die uw voedselregistratie versnellen.

Ten eerste toont MyFitnessPal standaard een lijst met de meest recent gebruikte items.

Als je eenmaal begint met het loggen van je eten, zul je merken dat je vaak dezelfde dingen eet. Het scherm "Frequente voedingsmiddelen" is dan erg handig.

Soms zult u het voedsel dat u zoekt niet in de database vinden. U moet dus uw eigen voedsel maken door informatie op te geven, zoals de naam, portiegrootte of het aantal calorieën. U kunt deze voedingsmiddelen bekijken in een speciale lijst in de sectie "Mijn voedingsmiddelen" .

Als je een favoriete maaltijd hebt (laten we zeggen sushi), en je eet dezelfde set van meerdere voedingsmiddelen steeds opnieuw, dan kun je een bestaande maaltijd bewaren en deze later toevoegen via het gedeelte "Opgeslagen maaltijden" .

Last but not least, mensen die thuis koken, kunnen op basis van hun eigen recept een aangepast gerecht maken. Het biedt u een manier om de afzonderlijke ingrediënten en de portiegrootte op te geven.

Als u complexe voedingsmiddelen altijd opsplitst in hun basisingrediënten, werkt u eigenlijk met een heel klein aantal vermeldingen om in uw voedsellogboek te plaatsen, en het recente voedseltabblad zal nog meer van pas komen.

Met al deze tips kan ik het meeste van mijn voedselregistratie doen in minder dan 5 minuten per dag, terwijl ik er enorm veel baat bij heb.

Hoe vaak moet je je eten loggen?

Idealiter moet u na elke maaltijd inloggen. Ja, je hebt me gehoord! Sommige mensen loggen het zelfs van tevoren in om hun maaltijden te plannen.

Het hebben van hiaten in de gegevens maakt het veel minder waardevol. Ik merkte dit tijdens het werken met mijn klanten van ProgrammerFitness.com, om hen te helpen bij het aanpassen van hun levensstijl. Dagen met gaten in de gegevens hebben meestal betrekking op periodes van het jaar waarin u niet wilt loggen, omdat het te veel is, of als u het te druk hebt. Omdat het menselijk lichaam altijd een vertraagde reactie heeft (maar je weet niet door hoeveel), zullen de gaten in het voedsellogboek later een effect hebben, maar je zult het niet terug kunnen traceren naar de ontbrekende voedselgegevens.

Ik heb mensen ontmoet met een zeer goed geheugen en gedisciplineerde eetgewoonten die ze maar één keer per dag kunnen loggen. De waarheid is echter dat het vrij moeilijk is om het nauwkeurig te doen. Als je elke dag een fout van 10% maakt vanwege het vergeten om alles wat je hebt gegeten te loggen, kan die fout op de langere termijn tot veel meer leiden. Bijvoorbeeld, in de maanden dat ik afviel, kon 10% gemakkelijk het verschil zijn tussen op hetzelfde gewicht blijven zitten of vooruitgaan.

Ik heb nu meer dan 7 maanden aan voortdurende gegevens en ik kan zeggen dat het erg handig is om geen hiaten in uw voedsellogboek te hebben.

Hoe kunt u controleren hoe uw dag is geweest?

Het hangt af van het doel waarvoor u MyFitnessPal gebruikt . Maar alle belangrijke statistieken kunnen worden gecontroleerd in het tabblad "Voeding" .

Voorbeelden van vragen die kunnen worden beantwoord via het tabblad voor voeding:

  • Zijn mijn macroverhoudingen correct? De USDA beveelt aan dat mensen 20-35% calorieën eten uit vet, 45-65% uit koolhydraten en 10-35% uit eiwitten.
  • Eet ik genoeg vezels?
  • Eet ik te veel natrium?
  • Eet ik te veel suikers?
  • Eet ik te veel cholesterol?

Veel Gestelde Vragen

Laten we enkele vragen bespreken die mij vaak door anderen werden gesteld bij het tonen van hun gebruik van MyFitnessPal :

Werkt MyFitnessPal offline?

Gedeeltelijk, ja. U kunt voedingsmiddelen toevoegen die voorkomen in de veelvoorkomende items / recente voedingsmiddelen en andere vergelijkbare lijsten: uw voedsel, opgeslagen maaltijden en uw recepten. Om een ​​zoekopdracht uit te voeren, met behulp van de UPC-barcode of een trefwoord, moet u online zijn.

Wat gebeurt er als ik niet weet hoe ik een gerecht moet aanmelden?

Sommige goede praktijken zijn om te zoeken naar soortgelijke voedingsmiddelen, of zelfs om het gerecht in ingrediënten te breken. Het is echter moeilijk om dit probleem op te lossen.

Klopt alle informatie in MyFitnessPal? Het lijkt mij dat deze hamburger te weinig of te veel calorieën heeft.

Nee natuurlijk niet. Niet alle informatie in hun database is correct. Dit zijn de kosten van het hebben van meer door de gebruiker gegenereerde inhoud in plaats van een beperkte set van ingangen die alleen worden beheerd door het bedrijf dat de app maakt. Ze hebben een duimen omhoog mechanisme in de webinterface zodat u kunt zeggen dat een item juist is en u kunt ook een gedupliceerd item maken met de juiste informatie eraan toegewezen.

Waar komt het aantal calorieën vandaan? Hoe wordt het berekend?

Wanneer u zich aanmeldt voor MyFitnessPal, geeft u een streefgewichtdoel op. Op basis van een wiskundig model dat rekening houdt met hoeveel minder u moet eten, hoe groot u nu bent en uw activiteitenniveaus, berekent het een dagvergoeding. Je kunt ook individuele doelen instellen voor de verhoudingen van macronutriënten (bijv. Hoeveel van je eiwitten om te eten uit vetten), maar die zijn voor meer gevorderde gebruikers.

Wat kunt u nog meer in aanvulling met voedsel bij MyFitnessPal inloggen?

Je kunt ook de wateropname en je lichaamsbeweging loggen, door het in hun database te zoeken en het gelijk te stellen aan een aantal verbrande calorieën.

Conclusie

MyFitnessPal is een gratis, gebruiksvriendelijke mobiele app waarmee u uw dagelijkse voedselinname kunt bijhouden. Het is nuttig in een breed scala van situaties, zoals afvallen of het verbeteren van uw dieet.

Het heeft een grote database die het gemakkelijk maakt om elk type voedsel te vinden, vooral wanneer u de barcodescannerfunctie gebruikt. Ik heb het het afgelopen jaar met succes gebruikt en heb met hulp en met een draagbaar apparaat genaamd BodyMedia Link 50 ponden verloren .

Andrei Ismail is een ervaren software-ingenieur met startup-ervaring onder zijn hoede en een doctoraat in de kunstmatige intelligentie. Hij is in 6 maanden 50 kilo afgevallen en werkt momenteel aan een fitness-coachingprogramma voor geeks, beschikbaar bij WEIGHT LOSS FOR ENGINEERS.