Anders

7 Must Have Windows Media Player 12 Plug-ins

In een eerdere zelfstudie hebben we u laten zien hoe eenvoudig het is om de functionaliteit van Windows Media Player 12 uit te breiden door invoegtoepassingen te installeren. Als aanvulling op die gids dachten we dat we de coolste Windows Media Player 12-plug-ins beschikbaar voor download zouden vervallen. Je kunt sommige hiervan vinden op de Microsoft-pagina die WMPlugins.com vervangt, maar de pickings daar zijn opvallend slank. Daarom hebben we een paar top-Windows Media Player 12-plug-ins getest en beoordeeld en hier afgerond, zodat u ze kunt controleren.

1. Plug-in nu spelen

Licentie: Shareware - $ 15 voor geregistreerde versie

De plug-in Now Playing van Brandon Fuller is een veelzijdige plug-in met veel potentieel, maar is ook voor basisdoeleinden toegankelijk en eenvoudig te gebruiken.

De functie die we het leukst vinden, is de mogelijkheid om je Twitter- of Facebook-status automatisch bij te werken met het nummer dat wordt afgespeeld. Je kunt kiezen uit verschillende elementen om uit Windows Media Player 12 te halen, van de voor de hand liggende songtitel en artiest tot de minder direct bruikbare bitrate en bestandsnaam (misschien als je wilt bewijzen dat je een verliesloze purist bent).

Voor meer gevorderde gebruikers kunt u uw nu spelende info uitvoeren naar een XML-bestand en deze automatisch uploaden naar uw website. U zou het bijvoorbeeld in een Wordpress-widget kunnen gebruiken om bezoekers aan uw blog te laten zien naar welk nummer u in realtime aan het luisteren was. Dat wil zeggen, als dat informatie is die u wilt delen (ik verbreek deze plug-in telkens wanneer ik naar Lady Gaga luister om geen tegoed te verliezen met mijn hipstervrienden).

Nu spelen is ook best leuk, omdat het extra albuminformatie kan trekken van Amazon of iTunes. Er is meer potentieel ingebouwd in deze plug-in, maar we moeten er nog op tikken en eerlijk gezegd laten we hier wat meer ruimte over voor de andere plug-ins. Maar kijk hier zeker eens naar.

2. Tekstplugin

Licentie: gratis

De Lyrics Plugin is in eerste instantie populair geworden bij Winamp, maar het werkt met Windows Media Player 12. Met elegante eenvoud geeft de Lyrics Plugin de songteksten voor de song weer in het Now Playing-venster. Natuurlijk kan Windows Media Player 12 dit op zichzelf doen, maar de Lyrics-plugin gaat nog een stap verder door je te laten zoeken naar songteksten en ze zelf toe te voegen als ze niet meteen worden gevonden. Best handig.

3. MGTEK dopisp

Licentie: commercieel, $ 19, 95. 30 dagen gratis uitproberen

Zelfs als je een die-hard fan van Microsoft bent, ben je misschien bezweken voor de sirene van de slanke en sexy iPod of iPhone van Apple. Als bijkomende schade door de bloedvete tussen Mac en pc, synchroniseren iPods en iPhones niet uit de doos met Windows Media Player 12. Met de MGTEK dopisp plug-in kunt u echter muziek, video en foto's synchroniseren tussen Microsoft Windows Media Player 12 en uw Apple-apparaat, net zoals een Zune.

Bewijs? Hier is een foto van mij met mijn iPhone 3GS gesynchroniseerd met Windows Media Player 12.

Je kunt mijn apparaat aan de linkerkant zien verschijnen (ik heb het 'Phoney Baloney' genoemd, wat naar mijn mening een geweldige naam zou zijn voor vegan bologna) en ook in de Sync-lijst. Bovendien kunt u de inhoud in de mediabibliotheek bekijken .

Om ervoor te zorgen dat de plug-in werkt, moet iTunes op uw computer en uw iPod of iPhone in de schijfmodus zijn geïnstalleerd.

Merk op dat vanaf de publicatie van deze tutorial de plug-in niet compatibel is met de nieuwste versie van iTunes. Om het voor elkaar te krijgen, moet je niet upgraden naar de nieuwste versie van iTunes of de betaversie van de MGTEK-dopisplug-in gebruiken. Een andere belangrijke opmerking is het feit dat dit een commerciële plug-in is, net als de bètaversie. Je kunt het 30 dagen gratis gebruiken en dan moet je $ 19, 95 betalen om het te blijven gebruiken.

4. Last.fm Scrobbler

Licentie: gratis

Last.fm-gebruikers kunnen hun luistergewoonten van Windows Media Player 12 rechtstreeks in hun account opnemen met de Last.fm Scrobbler. De standaard Windows-download wordt geleverd met de Last.fm-invoegtoepassing, die automatisch album- en artiesteninformatie verzamelt voor het nummer dat momenteel wordt afgespeeld en biedt u een kans om het aan een afspeellijst toe te voegen, te delen, leuk te vinden of te taggen.

5. WMPKeys-invoegtoepassing

Licentie: gratis

Windows Media Player 12, samen met al het andere in Windows 7, wordt geleverd met een mooie reeks sneltoetsen. Maar als u uw Windows Media Player 12-sneltoetsen wilt aanpassen of bewerken, is de WMPKeys-invoegtoepassing de snelste en eenvoudigste manier om dit te doen. U kunt de sneltoets wijzigen voor weergave, volume en even rating.

6. DFX Audio Enhancer

Licentie: gratis. Extra functies beschikbaar met DFX Plus voor $ 19, 95

Ik wist niet zeker of de plug-in voor DFX Audio Enhancer iets deed, maar toen heb ik het uitgeschakeld en het was alsof iemand een deken over mijn luidsprekers gooide. Met deze geavanceerde invoegtoepassing voor audio-DSP-effecten kunt u een aantal factoren aanpassen en het afspelen optimaliseren voor hoofdtelefoons of luidsprekers. De grafische interface ziet er ook high-tech en fraai uit. Het hebben van deze plug-in zorgt ervoor dat ik terug wil gaan en naar mijn hele bibliotheek wil luisteren om de nuances en knapperigheid te horen die ik al die jaren heb gemist.

7. Google Talk-invoegtoepassing

Licentie: gratis

Een andere "hey, look what I'm listening to" plug-in, de Google Talk wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor weergave van wat er in je Windows Media Player 12 wordt afgespeeld. Deze functionaliteit is echter een beetje ongrijpbaar en maakt het een soort van een rotonde-affaire.

Om ervoor te zorgen dat de Google Talk nu plug-in werkt, moet je je huidige Google Talk-client verwijderen (tenzij je helemaal opnieuw begint) en Windows Media Player 12 afsluiten. Download vervolgens het installatieprogramma van Google Talk, klik er met de rechtermuisknop in Windows Verkenner en kies voor 'Uitvoeren als beheerder' . Als u dit niet doet, installeert de Google Talk-configuratie niet de vereiste functionaliteit van deze plug-in. Weet niet echt waarom de installatie van Google Talk in de eerste plaats geen UAC-prompt bevat en de invoegtoepassing niet correct installeert.

Na de installatie zou u de plug-in moeten zien onder de achtergrondcategorie in uw Windows Media Player 12 plug-ins opties venster. Het wordt standaard ingeschakeld. Als dit eenmaal het geval is, kun je 'Toon huidige muziektrack' als je statusbericht kiezen en iedereen zal weten waar je naartoe wilt.

Conclusie

Dit zijn de top 7 Windows Media Player 12-plug-ins die onze lijst hebben gemaakt. We waren verrast en een beetje teleurgesteld over hoe moeilijk het was om deze te vinden, echter. Zoals hierboven vermeld, is WMPlugins.com minder dan nuttig als centrale opslagplaats voor opmerkelijke invoegtoepassingen voor Windows Media Player 12. Het is dus aan al je lezers van 7tutorials.com om in te zetten en ons te laten weten wat je favoriete Windows Media Player 12-plug-in is! Geef ons een link en vertel ons waarom het jouw favoriet is in de reacties hieronder.