Beoordeling

Herziening van het ASUS Strix Tactic Pro mechanisch gamingtoetsenbord

We hebben onlangs de ASUS Strix Claw-gamingmuis besproken, een apparaat waarvan we genoten hebben en dat erin slaagde hoge verwachtingen te vestigen voor de andere randapparaten in de Strix-opstelling. In deze review kijken we naar een ander lid van de Strix-familie: het ASUS Strix Tactic Pro mechanische gaming-toetsenbord. Dit is een zwart gaming-toetsenbord met oranje achtergrondverlichting en Cherry MX Brown-schakelaars. Laten we eens kijken wat dit nieuwe model te bieden heeft en of het de moeite van het kopen waard is.

Unboxing De ASUS Strix Tactic Pro

ASUS hield de Strix-merkkleuren consistent in de hele reeks, dus de Strix Tactic Pro wordt geleverd in een grote zwarte doos met oranje accenten, net als de Strix Claw-gamingmuis die we onlangs hebben beoordeeld.

Op de doos ziet u veel details en specificaties over dit toetsenbord samen met een grote afbeelding van het toetsenbord. In de doos vind je ... nou ja, een andere doos.

Deze tweede doos bevat het toetsenbord in al zijn glorie, samen met een set van vier oranje toetsen die u over de toetsen kunt plaatsen waarop u wilt opvallen. Om uw taak gemakkelijker te maken, is er ook een sleutelkastentrekker in het pakket inbegrepen.

U vindt ook een driver-disc, een snelstartgids en de garantiemelding in een zwarte envelop.

Hardwarespecificaties

De Strix Tactic Pro maakt gebruik van mechanische Cherry MX Brown-schakelaars die geschikt zijn om maximaal 50 miljoen toetsaanslagen bij te houden, en het beschikt ook over de NKRO (N-Key Rollover) -technologie om ghosting te elimineren. Met deze functie kunt u op zoveel toetsen drukken als u wilt op hetzelfde moment en ze allemaal worden geregistreerd. Houd er rekening mee dat dit kan voorkomen dat oudere systemen opstarten en wordt niet ondersteund op Mac OS. Er is ook een speciale schakelaar waarmee je een 6-toetsen rollover-bedieningsmodus kunt kiezen, waardoor je toetsenbord meer op een traditionele manier gaat gedragen. Dit betekent dat u maximaal zes toetsen tegelijkertijd kunt indrukken en ze alle zes zullen worden geregistreerd. De snelstartgids vermeldt een pollingsnelheid van 1000 Hz met een responstijd van 1 ms.

Het toetsenbord heeft een 1, 8 meter lange lange gevlochten kabel die eindigt met een vergulde USB-connector. De toetsen zijn individueel verlicht met oranje LED's en er zijn vier verlichtingsniveaus waaruit u kunt kiezen.

ASUS bevatte ook 21 macrotoetsen die u aan verschillende functies kunt toewijzen. Met de Strix Tactic Pro kunt u drie hardwareprofielen configureren die zijn opgeslagen in het 4 MB flashgeheugen van het toetsenbord en onbeperkte softwareprofielen die u via de speciale software kunt beheren.

Er zijn ook multimediatoetsen aanwezig: er is een volumeknop, een afspeel- / pauzeknop en de vorige en volgende trackknoppen aan de rechterbovenkant van het toetsenbord, net boven het numpad.

Je vindt de volledige set specificaties van dit toetsenbord hier: Strix Tactic Pro - Specificaties.

De ASUS Strix Tactic Pro gebruiken

Het kiezen van een mechanisch gaming-toetsenbord dat aan uw behoeften voldoet, is zowel een ontmoedigende als een persoonlijke ervaring. Je moet goed het type mechanische schakelaars onderzoeken dat je zou moeten krijgen, op basis van je ruistolerantie en typstijl.

De Cherry MX Brown-schakelaars zijn meer een medium-of-the-road soort keuze die geschikt is voor gamers en typisten, zonder dat u te veel tijd nodig hebt om te acclimatiseren. Dit type schakelaar bevindt zich ook op het model dat we hebben getest en we waren redelijk tevreden over de algehele ervaring.

Hoewel de macrosleutels enige tijd nodig hebben om te wennen, vooral als je nog geen macro's hebt gebruikt, is ons oordeel dat ze meer dan genoeg zijn om te voldoen aan de gemiddelde MMORPG (Massive Multiplayer Online Rollenspellen: World of Warcraft, Guild Wars, etc) of MOBA (Multiplayer Online Battle Arena: League of Legends, DotA, etc.) speler. Met 21 programmeerbare toetsen is er voldoende ruimte om je favoriete spreuken en vaardigheden toe te wijzen.

We stelden het op prijs dat ASUS de functionele toetsen koos om te verdubbelen als macro-opdrachten, omdat dit heel wat onroerende zaken over het toetsenbord bespaart.

De toetsen zijn vrij eenvoudig in te drukken en ze voelen stevig aan. Als je nog nooit een mechanisch toetsenbord hebt gebruikt, moet je weten dat ze over het algemeen luidruchtiger zijn dan welk rubber-domemodel dan ook, vanwege de gebruikte technologie. We kunnen de Strix Tactic Pro geen stil toetsenbord noemen, maar typen was aangenaam en natuurlijk.

We hielden vooral van de optie Gamemodus, die de Windows- sleutel uitschakelt, zodat je niet per ongeluk naar Windows gaat tijdens het spelen van games.

De multimediatoetsen zijn erg handig, maar het volume-scrollwieltje voelt wel een beetje goedkoop en piepend aan. We hadden graag gezien dat ASUS meer aandacht besteedde aan dit detail.

Een ander nadeel is het feit dat de drie macrotoetsen die zich net onder de spatiebalk bevinden niet op hetzelfde kwaliteitsniveau zijn gebouwd als de behuizing van het toetsenbord. Ze steken in principe uit door de behuizing, wat problemen kan veroorzaken als u een polssteun van een andere fabrikant wilt toevoegen. Daarover gesproken, een polssteun zou een uitstekende accessoire zijn geweest voor de Strix Tactic Pro. Helaas heeft ASUS er geen gemaakt.

De indicator-LED's voor verschillende functies bevinden zich boven de functietoetsen, wat betekent dat de functietoetsen deze kunnen verbergen. Afhankelijk van uw lengte en positie, kunt u moeite hebben ze te zien zonder naar voren te leunen.

Over het algemeen voelt het toetsenbord stevig aan en het is de moeite waard om te vermelden dat het nogal een dik apparaat is. Als u ook de uitklappoten op de achterkant gebruikt, is het toetsenbord erg lang. Houd hier rekening mee als u op zoek bent naar een nieuw toetsenbord, want dit is niet echt een onopvallend model.

We hebben verschillende soorten games gespeeld tijdens het testen van de Strix Tactic Pro, zoals Counter-Strike: Global Offensive, Diablo 3, World of Warcraft, Batman: Arkham Origins of Crysis . De macro-profielen zijn erg handig wanneer u snelle toegang tot verschillende acties nodig hebt, afhankelijk van het spel dat u speelt.

Het apparaat heeft een goede bouwkwaliteit en de matzwarte afwerking laat niet te veel ruimte over voor vingerafdrukken. Het verlichte Strix- logo is ook een leuk detail, vooral omdat het ademhalingseffect actief is.

Drivers & Strix-software

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

ASUS Strix Tactic Pro werd automatisch gedetecteerd door Windows 8.1 en het werkte goed uit de verpakking.

Om volledige controle te krijgen over wat dit toetsenbord met zich meebrengt, moet u het Strix Tactic Pro-stuurprogramma en de software van ASUS installeren. We installeerden de software en we werden geconfronteerd met dezelfde interface als die gebruikt voor de Strix Claw- muis. Dit is geweldig als u de hele Strix-reeks randapparatuur gebruikt, omdat u slechts één softwareproduct hoeft te gebruiken om alle apparaten te configureren.

Het toetsenbord heeft twee functionerende modi:

  • Hardwaremodus - met deze modus kunt u het interne flashgeheugen van het toetsenbord gebruiken om profielen en macro's op te slaan voor onderweg, zodat u de software niet op elke computer waarop u het toetsenbord aansluit, hoeft te installeren.
  • Softwaremodus - in deze modus kunt u onbeperkte profielen configureren en opslaan op de computer waarop het toetsenbord is aangesloten.

De interface van de Strix Software- applicatie is onderverdeeld in twee hoofdsecties:

  1. Toetsenbord - in deze sectie kunt u elke programmeerbare toets van het toetsenbord configureren. U kunt het type opdracht instellen op een muisfunctie, een Windows-snelkoppeling, een multimediacommando, een macro of u kunt het volledig uitschakelen.
  2. Macro - In dit gedeelte kunt u afzonderlijke macro's definiëren die u kunt toewijzen aan de speciale toetsen.
Product Nominaal 4/5

Vonnis

ASUS Strix Tactic Pro is een degelijk mechanisch gaming-toetsenbord met veel aanpassingsmogelijkheden. Het is gigantisch en enigszins luidruchtig en als je op zoek bent naar een stil, onopvallend toetsenbord dat je gaat gebruiken om te schrijven, en een beetje gamen, dan is dit model misschien niet precies wat je zoekt . ASUS Strix Tactic Pro heeft een groot aantal macro-toetsen, wat geweldig is voor hardcore gamers die veel sneltoetsen nodig hebben. Aan de andere kant, als je geen gamer bent, hebben de macro-toetsen enige tijd nodig om aan te wennen. Als u gewend bent aan een traditioneel toetsenbord zonder macro-toetsen, zult u vaak merken dat u macro-toetsen aanraakt in plaats van degene die u daadwerkelijk moet raken en dit zal hoogstwaarschijnlijk een zekere mate van frustratie veroorzaken. ASUS Strix Tactic Pro is bedoeld voor gamers die zeer uiteenlopende spellen spelen en die de vele macrotoetsen nodig hebben die beschikbaar zijn. Voor meer hybride soorten gebruik, moet je ergens anders zoeken.