Anders

2 manieren om games op Steam te kopen met behulp van je Amazon Gift Card-saldo

We zijn allebei fans en gebruikers van Steam en Amazon en ontvangen af ​​en toe een Amazon-cadeaukaart voor onze verjaardag of om een ​​andere reden. Meerdere keren wilden we onze Amazon Gift Card gebruiken om onze favoriete games op Steam te kopen. Hoe doe je dat? Gelukkig werken twee methoden heel goed, en we willen ze graag met je delen, in deze tutorial:

OPMERKING: deze gids biedt richtlijnen voor gebruikers van Steam, Amazon.com en Amazon.co.uk. Op andere Amazon-websites, uit andere landen dan de VS en het VK, moeten de dingen vergelijkbaar zijn.

Methode 1: Games kopen op Amazon die Steam gebruiken voor DRM (Digital Rights Management)

De snelste manier om Steam-games te kopen met behulp van je Amazon Gift Card-saldo, is door te zoeken naar games die Steam for DRM gebruiken op Amazon, omdat je direct games kunt kopen en downloaden. Meestal hebben Steam-spellen de tekst "Downloadcode" of "Online spelcode" in hun naam. Wanneer u uw favoriete spel op Amazon vindt, moet u voordat u het koopt eerst controleren of u de DRM gebruikt. Deze spellen worden verkocht door Amazon Digital Services LLC en ze kunnen andere DRM-systemen dan Steam gebruiken, zoals Origin, GoG of Uplay.

Hier is bijvoorbeeld een schermafbeelding van Fallout 4 - PC [Downloadcode] op Amazon, die u onmiddellijk kunt aanschaffen op Amazon en vervolgens kunt verzilveren op Steam voor downloaden en installeren. We hebben de DRM-informatie gemarkeerd, zodat u weet waar u hem vindt. Als het geen Steam zegt, moet u andere aankoopopties zoeken.

Een ander voorbeeld van een populaire game die je op Amazon kunt kopen en verzilveren op Steam is Sid Meier's Civilization VI, die beschikbaar is in vele opties, waaronder een PC Online Game Code die kan worden ingewisseld met Steam.

Andere Amazon-websites, zoals Amazon.co.uk, voegen ook de tekst "PC Code-Steam " toe in de naam van de games die ze verkopen met Steam's DRM. Op Amazon.co.uk hebt u bijvoorbeeld Fallout 4 [PC-code - Stoom] of Sid Meier's Civilization VI [PC-code - Stoom].

Om ervoor te zorgen dat je alleen games vindt die kunnen worden ingewisseld op Steam, ga je naar de sectie PC Games op Amazon en controleer je Steam als het DRM-systeem dat je wilt gebruiken. Vervolgens kunt u alleen de Steam-games bekijken die beschikbaar zijn voor aankoop op Amazon.

Nadat je de game (s) hebt gekocht die je wilt, ga je naar je Games and Software Library op Amazon en ontvang je de productcode. Het kan worden geopend door uw Amazon-account te openen en naar "Digitale inhoud -> Digitaal beheer -> Games en software" te gaan. Hieronder ziet u een screenshot van een game die we met deze methode hebben gekocht.

Kopieer de productcode die wordt aangeboden door Amazon en open Steam op uw computer. Klik op Games gevolgd door "Activeer een product op Steam ".

De productactivatiewizard wordt geopend in Steam. Lees de informatie die over dit proces is gedeeld en klik of tik op Volgende . Vervolgens krijgt u de Steam Subscriber Agreement te zien . Je moet ermee instemmen om je nieuw gekochte game bij Amazon in te wisselen.

Zodra u dat doet, wordt u gevraagd om de productcode in te voeren, zodat u het spel kunt toevoegen aan uw Steam-bibliotheek. Plak de productcode van de spellen- en softwarebibliotheek van Amazon en klik of tik op Volgende . Als alles goed is gegaan, wordt het spel toegevoegd aan je Steam-bibliotheek, waar je het kunt downloaden en installeren wanneer je maar wilt.

PROS: deze methode is uitstekend omdat dit de snelste manier is om Steam-spellen te kopen met behulp van je Amazon Gift Card-saldo. Je kunt een game in enkele minuten kopen en downloaden en je enige beperking is de snelheid van je internetverbinding.

Nadelen: Het grootste probleem met deze methode is dat je toegang krijgt tot een beperkt aantal Steam-spellen. Meestal zijn alleen grote titels te vinden op Amazon, verkocht met de Steam DRM. Veel indietitels worden alleen op Steam verkocht en kunnen niet op Amazon worden gekocht.

Methode 2: Koop een Steam-cadeaubon bij Amazon

Als je een game van Steam wilt kopen met behulp van je Amazon Gift Card-saldo, moet je een Steam Gift Card van Amazon kopen. Het kan worden verkregen met behulp van de volgende vooraf gedefinieerde contante waarden:

  • Steam Gift Card - $ 100 op Amazon.com of Steam Gift Card - $ 100 door Valve op Amazon.co.uk.
  • Steam Gift Card - $ 50 op Amazon.com of Steam Gift Card - $ 50 bij Valve op Amazon.co.uk.
  • Steam-cadeaukaart - $ 20 op Amazon.com.

Helaas is de cadeaubon een fysiek product en kun je een productsleutel niet online krijgen zoals bij het kopen van games van Amazon. Je moet wachten tot de cadeaubon is verzonden en een doos krijgen met een unieke Steam Wallet-code. Als je het gebied krabbelt waar de code is, krijg je het te zien.

Open vervolgens Steam op uw computer en ga naar "Games -> Een Steam Wallet-code inwisselen ".

Voer de code van de fysieke cadeaubon in en klik of tik op Doorgaan .

Het tegoed van de Steam-cadeaukaart wordt toegevoegd aan je Steam-account. Als u nog nooit Steam Wallet-tegoed op uw account hebt gebruikt, wordt u mogelijk gevraagd uw huidige adres in te voeren om de juiste valuta te bepalen.

Je kunt nu elk spel op Steam kopen met je Steam Wallet-tegoed. Wanneer u in de stap "Revisie + aankoop" bent tijdens het afrekenen, klikt u op "Mijn Steam-portemonnee" als betaalmethode, zodat u niet betaalt met uw creditcard of een andere betaalmethode die u aan uw account hebt gekoppeld.

PROS: Steam Wallet-codes hebben meestal geen landbeperkingen en kunnen wereldwijd worden ingewisseld. Je kunt ook je Amazon Gift Card-saldo gebruiken om ELK spel te kopen van Steam, wat geweldig is.

Nadelen: het grootste probleem met deze methode is dat het tijd kost voordat de Steam-cadeaubon naar je adres wordt verzonden. Je moet dagen wachten tot het zover is. U moet ook extra betalen voor de verzending van de Steam-cadeaukaart.

Hoe koop je games op Steam, met behulp van je Amazon Gift Card-saldo?

Dit zijn de methoden die we gebruiken voor het kopen van games op Steam, met behulp van ons Amazon-tegoed. Heb je ze geprobeerd? Laat het ons weten welke methode het beste werkt en waarom. Uw opmerkingen zullen zeker andere lezers helpen.