Beoordeling

Boekbespreking - Evernote voor Dummies

Evernote is het type applicatie dat vroeger een 'personal information manager' werd genoemd. Het kan allerlei soorten informatie vastleggen, opslaan, ophalen en beheren. Ik had overweegt om Evernote voor een lange tijd te gebruiken maar had het nog niet echt geïnstalleerd, omdat ik graag zoveel mogelijk weet over nieuwe software voordat ik het installeer (ja, ik ben de enige persoon die RTFM doet). Er is een goede "begin- up " -pagina op de Evernote- website, maar ik geef er de voorkeur aan om gedrukt materiaal vóór me te hebben terwijl ik aan het leren ben, in plaats van heen en weer te moeten bladeren van webpagina naar app. Ik keek uit naar het lezen van Evernote for Dummies, zodat ik veel beter geïnformeerd kon worden als ik eindelijk met Evernote aan de slag ging . Voldeed dit boek aan mijn verwachtingen? Laten we eens kijken.

Dus wat is Evernote precies?

We hebben eerder over Evernote gesproken. Het werkt op vrijwel elk platform, inclusief mobiele apparaten. Het maakte deel uit van onze lijst met add-ons voor must-have voor Internet Explorer 9. Het kan worden gebruikt voor lijsten, foto's, video en audio, en nog veel meer. Ik hoopte het te gebruiken als onderzoeksassistent voor het schrijven van een historische roman en het ziet er absoluut naar uit dat het alles is wat ik nodig heb.

De uitleg goed krijgen

Evernote voor Dummies begint met een uitgebreide, gemakkelijk te begrijpen uitleg over hoe Evernote werkt en wat je ermee kunt doen. Het behandelt beveiligingsproblemen, problemen met gegevensbeveiliging en hoe de verschillende soorten gegevens kunnen worden vastgelegd en opgeslagen en vervolgens kunnen worden opgehaald voor later gebruik. Het verklaart ook de verschillende versies van Evernote en hoe het op desktops en mobiele apparaten te installeren. Er is een mooie duidelijke tabel waarin de verschillen tussen de gratis en premium accounts worden uitgelegd. Er wordt ook gesproken over gesponsorde accounts, iets waarvan ik tot nu toe niets wist. Ik volgde de link in het boek en ontdekte dat twee mensen (zoals mijn man en ik) een groep kunnen vormen en dezelfde $ 5 / mo-vergoeding kunnen betalen die een van ons individueel zou betalen voor een Premium- account (hoe meer mensen in de groep hoe lager de kosten per persoon per maand). Dit, plus de grafiek die de voordelen uitlegt van het betalen voor een account, was een pluspunt. Het boek stelt voor te beginnen met een gratis account, zodat je het onder de knie kunt krijgen voordat je je aanmeldt voor een abonnement.

Het aanmeldingsproces wordt in detail beschreven en grondig geïllustreerd. Dit zou zowat iedereen het vertrouwen moeten geven om er meteen in te duiken. Er is een tip dat Google Chrome de voorkeursbrowser is, en de eerste browser die Evernote update, gevolgd door goed geïllustreerde instructies voor het installeren van de Web Clipper op alle populaire browsers. Dan zijn er even duidelijke instructies voor het installeren van Evernote op desktops (Windows en Mac) en op een lange lijst met mobiele apparaten. Aan het einde van het hoofdstuk kon bijna iedereen Evernote en de Web Clipper geïnstalleerd hebben en klaar om te rocken.

Aan de slag, stap voor stap

Evernote voor Dummies begint de lezer met eenvoudige taken zoals het maken van een notitieblok en het schrijven van een notitie. Daarna wordt uitgelegd hoe u uw aantekeningen deelt en hoe u ze verwijdert. Het oefenen van deze eerste stappen zou de nieuwe gebruiker het vertrouwen moeten geven om verder te gaan. Daarna leiden de auteurs de lezer door geavanceerdere manieren om met geschreven notities om te gaan en het onderwerp van notities uit te breiden door het opnemen van audio en video (met instructies voor het opnemen van uw eigen stem op meerdere platforms). Ze leggen uit hoe je foto's van een mobiel apparaat kunt opslaan en hoe je video's bijvoegt. Nogmaals, alles wordt stap voor stap genomen en er zijn genoeg illustraties. Vanaf daar is het een gemakkelijke stap naar e-mail, Twitter, afbeeldingen vastleggen, e-readers en Eye-Fi. Ik was verrast om te zien dat Evernote met sommige e-readers werkt, zoals de Kindle en Nook. Helaas, ik heb een Sony Reader.

De moeren en bouten van het verzamelen en beheren van informatie

Tegen de tijd dat je Deel 1 en Deel 2 van Evernote voor Dummies hebt gelezen, zou je genoeg vertrouwen moeten hebben om het opslaan van je informatie aan te pakken zoals jij dat wilt. Deel 3 gaat in op de manieren waarop mensen Evernote kunnen aanpassen op al hun verschillende computers en apparaten. Er is een diagram met alle keuzes in het menu Beeld die meer dan een pagina lang is. Met zoveel opties is het duidelijk dat de meeste mensen Evernote kunnen laten uitzien zoals zij dat willen. Geen "one size does not really fit all" interface.

Het doel van Evernote is natuurlijk om informatie te organiseren en Evernote voor Dummies biedt een uitgebreide, duidelijk geschreven, goed geïllustreerde gids voor organisatie. De auteurs begeleiden u bij het organiseren van uw notities op pc's en Mac's en mobiele apparaten, en leggen de beschikbare opties op elk platform uit. Ze leggen ook uit hoe u dingen naar uzelf kunt sms'en (met een speciaal Evernote- e-mailadres dat bij het pakket hoort ) en hoe u foto's vanaf uw mobiele apparaat kunt opslaan in Evernote . Vervolgens leiden de auteurs de lezer door het taggen, sorteren en samenvoegen van notities, opnieuw op alle beschikbare platforms. En natuurlijk is het niet handig om al die informatie te verzamelen als je er niet doorheen kunt zoeken naar de items die je wilt, dus er is ook een uitstekend overzicht van zoeken. Ik was geïnteresseerd om te ontdekken dat Evernote niet beperkt is tot alleen de informatie die je erin hebt opgeslagen - je kunt ook zoeken op Google, Bing en Yahoo! tegelijkertijd. Ik heb eerder Lotus Magellan genoemd als de beste bestands- en informatiemanager die ik ooit heb gebruikt. Ik was heel blij dat Evernote de functies bevat waar ik dol op was in Magellan - zoals het combineren van meerdere notities in één zoekopdracht en het vervolgens behandelen als een groep. Dit zou het bijhouden van informatie een fluitje van een cent moeten maken.

Synchroniseren, delen en beveiligen eenvoudig gemaakt

Natuurlijk, aangezien Evernote op meerdere platforms draait, kunt u uw gegevens ook synchroniseren op meerdere platforms. De auteurs beschrijven het proces van delen in nauwgezet detail en bevatten alle verschillende soorten apparaten die kunnen worden gebruikt. Evernote- gegevens kunnen ook worden gedeeld via sociale netwerken (Facebook en Twitter) en rechtstreeks naar e-mail worden verzonden. Evernote voor Dummies legt uit hoe dat allemaal wordt gedaan, inclusief de basisprincipes van het gebruik van het eigen Evernote e-mailaccount, en waarom het misschien beter is als dat adres niet wordt gepubliceerd, zodat de wereld het kan zien. Het is ook mogelijk om uw notebooks op het internet te publiceren en te delen met behulp van een Evernote Web- account, en dat wordt uitgelegd en geïllustreerd, samen met instructies voor het maken van uw eigen RSS-feed voor uw gedeelde informatie. Dit zou vooral handig zijn voor mensen die in samenwerking met anderen werken. Er is een hoofdstuk waarin wordt uitgelegd hoe u gegevens exporteert en importeert en hoe u uw gegevens versleutelt om het zo veilig mogelijk te maken, gevolgd door een hoofdstuk waarin wordt uitgelegd hoe u uw huidige sociale media en e-mailgegevens kunt verplaatsen naar Evernote . Ik was geïnteresseerd in de beschrijving van manieren om Evernote te gebruiken om je te helpen een blog bij te houden. De auteurs bieden zelfs een eenvoudige sjabloon voor ideeën voor blogberichten.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Alles van jou maken

De laatste drie delen van het boek hebben betrekking op de functies die specifiek zijn voor elk platform (computers, mobiele apparaten en internet) en beschrijven nuttige toepassingen van derden die de mogelijkheden van Evernote verbeteren. Deel 6 gaat in op de functies die van belang zijn voor meer geavanceerde gebruikers, zoals Open Scripting . Nogmaals, veel illustraties en aandacht voor detail. Het enige dat ik kan bekritiseren over dit boek is dat ik het hele verhaal wilde afronden voordat ik daadwerkelijk met Evernote begon, omdat elk hoofdstuk iets bevatte dat ik wilde leren!

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Ik heb genoten van het lezen van dit boek, omdat het precies het type uitleg is dat ik het leukst vind: helder en eenvoudig schrijven, een lichte aanraking en illustraties in overvloed. Het boek begint met de beginner in het achterhoofd en neemt alles stap voor stap, dus tegen het einde zal de nieuwkomer zeker zijn van veel geavanceerdere functies. Het is zeker een blijvertje.