Tutorial

Een aangepast pictogram en label instellen voor verwisselbare stations in Windows

Geek of niet, er is een tijd dat je je verveelt met het standaardpictogram dat wordt gebruikt door je USB-geheugenstick of je externe harde schijf. Elke keer dat u het op een nieuwe computer aansluit, worden hetzelfde saaie pictogram en dezelfde naam weergegeven? Hoe zit het met het veranderen van hen naar iets leuks en cools? Hoe zit het met het gebruik van een door Mario geïnspireerde naam en pictogram? Het is heel goed mogelijk en in deze tutorial laten we u zien hoe u het moet doen.

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op alle versies van Windows, inclusief Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

Stap 1. Zoek een cool pictogram en naam voor het verwijderbare station

Ten eerste heb je een cool icoon nodig (een bestand met de extensie .ico ) en een goede naam om te gebruiken voor je geeky geheugenstick. Ik wilde een geheugenstick die was geïnspireerd door Mario-games en ik liet mijn geheugenstick eruit zien als wat je ziet in het onderstaande pictogram.

Als je mijn Mario-pictogram leuk vindt, kun je het hier vinden: Super Mario-pictogram. Als u dit echter niet doet of als u eenvoudigweg iets anders wilt voor uw geheugenstick, controleert u deze verzameling: 5 locaties waar u pictogrammen gratis kunt downloaden. De websites die we in dit artikel hebben genoemd, hebben veel pictogrammen, dus u zult zeker iets vinden dat bij u past. Als je eenmaal hebt gekozen voor een leuk pictogram en een coole naam, is het tijd om aan het werk te gaan.

Stap 2. Maak een autorun.inf-bestand op de hoofdmap van het verwisselbare station

Autorun.inf is een tekstbestand dat wordt gebruikt door de AutoRun- en AutoPlay-componenten van Windows-besturingssystemen. Dit eenvoudige bestand beschrijft het AutoRun- gedrag van het station waarop het is gevonden. Om te kunnen werken, moet autorun.inf zich in de hoofdmap van het station bevinden.

Laten we beginnen met het maken van een nieuw tekstbestand. Voor nu kunt u het overal op uw computer maken, omdat we het later op de geheugenstick verplaatsen. Ik heb bijvoorbeeld het tekstbestand op mijn bureaublad gemaakt, en jij ook.

Hernoem vervolgens het tekstbestand naar autorun.inf en bevestig dat u de extensie van de bestandsnaam mag wijzigen. Merk op dat als u Windows / File Explorer nog niet hebt ingesteld om bestandsextensies weer te geven, u deze optie moet inschakelen voordat u het tekstbestand hernoemt. Als u niet weet hoe u dit moet doen, helpt deze zelfstudie: Hoe u het tabblad Weergave in Verkenner gebruikt.

U zult merken dat, eenmaal hernoemd, het pictogram van het bestand verandert.

Kopieer nu autorun.inf en het pictogrambestand naar het verwisselbare station. Zorg ervoor dat het bestand autorun.inf in de hoofdmap van het verwisselbare station wordt geplaatst. Hoewel we u aanraden om het pictogrambestand ook in de hoofdmap van het verwisselbare station te plaatsen, moet u weten dat u het in elke map kunt plaatsen die u wilt, zolang het zich op dat station bevindt.

Vervolgens is het tijd om het bestand autorun.inf te bewerken.

Open autorun.inf in uw favoriete teksteditor en voer de volgende regels in:

[Autorun]

Pictogram = pictogramnaam

Label = de nieuwe naam van het station

Als u het pictogram in een speciale map hebt geplaatst, moet u de locatie van het pictogram opgeven, ten opzichte van de hoofdmap van het station. Ik plaatste mijn pictogram bijvoorbeeld in een map met de naam Mario . In mijn geval ziet de pictogramtekstregel er als volgt uit: Pictogram = Mario \ Super Paper Mario.ico

Last but not least, wilt u misschien de eigenschappen van het pictogrambestand en autorun.inf instellen zodat ze verborgen zijn en niet worden weergegeven wanneer u de inhoud van het station opent.

Op deze manier zorgt u ervoor dat ze nooit per ongeluk worden verwijderd en dat uw verwisselbare schijf er altijd prachtig blijft uitzien. :)

De volgende keer dat u het verwisselbare station aansluit op een Windows-computer, krijgt deze de nieuwe naam die u hebt gekozen en wordt het nieuwe en coole pictogram gebruikt dat u ervoor hebt ingesteld.

Conclusie

Ik ontdekte dit leuke dilemma tijdens het browsen door de nieuwe discussies in de Super User-community. Je kunt de discussie over deze geeky trick hier vinden: Hoe pas je het pictogram aan op een USB-stick? Het geweldige aan de bovenstaande procedure is dat het werkt op alle soorten verwisselbare media. U kunt dezelfde stappen gebruiken op USB-geheugensticks, externe harde schijven of zelfs op cd's / dvd's of Blu-ray-schijven die u maakt.