Beoordeling

Herziening van de Inateck FE2007 USB 3.0 2,5-inch draagbare HDD-behuizing en 3-poorts USB 3.0 Hub

Tegenwoordig besparen veel computerfabrikanten gewicht en ruimte op hun laptops door een aantal functies te verwijderen die velen van ons gewend waren geraakt. Optische drives en USB-poorten lijken de meest populaire kandidaten voor verwijdering. Wat als u uw externe HDD en een flashstation wilt laten aansluiten, maar uw laptop slechts één USB-poort heeft? Inateck heeft hiervoor één oplossing bedacht: een externe schijfbehuizing die ook drie USB 3.0-poorten bevat. We hebben dit interessante combinatieapparaat een training gegeven en dit is wat we hebben gevonden:

Unboxing & hardwarespecificaties

De FE2007-behuizing kwam aan in een eenvoudige, stevige bruine kartonnen doos met een wit etiket met een tekening van het apparaat en enkele technische specificaties.

In de doos vonden we de behuizing, een USB 3.0-kabel, een USB-voedingskabel met een ronde miniplug, een schuimsticker die werd gebruikt om 7 mm schijven aan te sluiten op de behuizing (deze is ontworpen voor zowel 9 mm als 7 mm schijven) en een korte beschrijving handleiding. De behuizing is een aantrekkelijk matzwart dat bestand moet zijn tegen vingerafdrukken en de poorten en schakelaars zijn duidelijk gemarkeerd.

De behuizing is gemaakt van lichtgewicht plastic dat erg stevig lijkt. Het is 145 mm x 80 mm x 15 mm (5, 7 x 3, 15 x 0, 6 inch) en weegt 81 gram (0, 08 oz). U vindt een volledige beschrijving en een lijst met specificaties op de Inateck-website. Voor het testen hebben we een Kingston 240 gb SSDNow 300 drive gebruikt. Dit is een aandrijving van 7 mm, daarom hebben we de schuimsticker op de behuizing bevestigd.

De behuizing op het werk

Zoals we in onze vorige review van de gratis USB 3.0-behuizing van Inateck Tool vonden, was het installeren van de SSD in de behuizing ongelooflijk eenvoudig. Open gewoon de bovenkant door het paneel weg van het uiteinde van de USB-poort te schuiven, de schijf in te schuiven, de kap weer op te zetten en weg te gaan.

We hebben onze tests uitgevoerd met een Lenovo B590-laptop met Windows 8.1 en een Macbook Air met OS X Yosemite. Net als bij de vorige recensie, heeft de Lenovo-laptop de SSD pas herkend nadat deze door de Mac was geformatteerd. Dit lijkt een bekend probleem te zijn met Windows en SSD's (een Google-zoekopdracht voor "Windows herkent niet-geformatteerde SSD" heeft veel resultaten opgeleverd, waarvan er veel taal bevatten die niet geschikt is voor gezinsvriendelijke sites zoals deze). En niemand lijkt een universele oplossing voor het probleem te vinden. Het gebruik van Schijfbeheer leverde een bericht op dat de schijf moest worden geïnitialiseerd, maar klikken op OK deed helemaal niets.

Onze onverschrokken tester herstelde echter opnieuw door buiten de Windows-box te denken en het was vanaf dat moment een vlotte vaart. Er was geen probleem met de toegang tot de SSD, maar dan moet elke behuizing die niet dood is dat resultaat opleveren. We wilden zien wat er zou gebeuren als een, twee en drie flashdrives werden aangesloten. Zou de enkele USB-kabel voldoende zijn, of zouden we de andere meegeleverde kabel moeten gebruiken om extra stroom te leveren?

Een beetje Flash toevoegen

We zijn begonnen met de Lenovo en een combinatie van flash-drives, eerst één 16-GB-drive, vervolgens twee 8 GB-drives, vervolgens de twee 8 GB-drives, vervolgens twee 8 GB-drives en één 4 GB-drive en ten slotte twee 8 GB-drives en de 16 GB-drive. Dit zijn de twee 8s en de 4.

En hier zijn de twee 8s en de 16.

In geen geval hebben we de stroomkabel moeten aansluiten. Windows 8.1 herkende alle flash-schijven onmiddellijk en we konden zonder problemen de inhoud openen.

Bedenk wel dat de Lenovo B590 een zakelijke laptop is, dus hij heeft veel kracht. Het was goed om te zien dat één harde schijf en drie flashdrives de voeding helemaal niet hebben belast. We dachten dat de situatie anders zou kunnen zijn met de Macbook Air, die ontworpen was om zo licht en draagbaar mogelijk te zijn. Maar nogmaals, we zouden twee 8gb en één 16gb drive kunnen koppelen zonder extra stroom nodig.

Finder herkende alle stations en we hebben toegang gekregen tot de inhoud.

Toegegeven, een flash drive trekt niet veel stroom van de computers en zelfs drie tegelijk hebben de beschikbare voeding niet te zwaar belast. Het kan anders zijn met apparaten die veeleisender zijn, maar daarom zit de voedingskabel in de doos. Op beide computers was het mogelijk om de harde schijf uit te werpen zonder ook de flashdrives uit te werpen, wat enige stroom zou kunnen besparen als u de harde schijf niet gebruikt. Zoals bij alle apparaten die stroom van de computer halen, raakt uw batterij sneller leeg als deze behuizing in gebruik is, ongeacht het aantal apparaten dat is aangesloten.

Voors en tegens

Al met al een zeer positieve ervaring! De Inateck FE2007 USB 3.0 HDD-behuizing met 3-poorts USB 3.0 Hub was eenvoudig in te stellen en eenvoudig te installeren (behalve dat Windows 8.1 nors was over het herkennen van de schijf, en dat is niet de fout van de behuizing). Het is een veelzijdige combinatie en we denken dat het vooral handig zal zijn met de Macbook Air, omdat de Air slechts één USB-poort heeft. We kunnen nu de SSD gebruiken in de Inateck FE2007-behuizing en hoeven de externe schijf niet uit te werpen om een ​​flash-drive te gebruiken. Win win. Er zijn twee nadelen aan dit apparaat. Ten eerste is het merkbaar langer dan andere schijfbehuizingen en past het niet in een standaard draagbaar HDD-hoesje.

Helaas heeft Inateck weliswaar een aantal aantrekkelijke draagbare HDD-hoesjes, maar deze hebben er geen voor deze behuizing. Het tweede probleem is dat de metalen connectoren op de flashdrives behoorlijk warm werden terwijl ze in gebruik waren (hoewel de behuizing zelf dat niet deed). Dit kan een probleem zijn als u alles gedurende lange tijd verbonden houdt.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 4/5

Vonnis

Dit is een geweldig combinatie-apparaat dat voor bijna iedereen bruikbaar zou moeten zijn. Zelfs een niet-technische persoon kan de schijf in de behuizing schuiven (aangezien de klep volledig open schuift, is het nog eenvoudiger om de schijf in deze behuizing te plaatsen dan in andere die we hebben geprobeerd). De USB-poort wordt niet overbelast, hoewel de meegeleverde voedingskabel een voordeel is (en u kunt elke standaard 5 volt USB-lader gebruiken om de behuizing van stroom te voorzien). Het is aantrekkelijk, lichtgewicht en bestand tegen vingerafdrukken. Het zou mooi zijn als Inateck er in de toekomst een zaak voor zou kunnen leveren, waardoor het bijna perfect zou zijn. Als u vragen of opmerkingen over dit apparaat heeft, kunt u ons dit laten weten in de reacties hieronder.