Beoordeling

Canyon CNE-CWC3 webcam review - Stream jezelf voor een ultra-lage prijs

Livestreaming, het plaatsen van selfies, het maken van video-oproepen en alles wat verband houdt met het uitzenden van jezelf naar de wereld is de laatste jaren erg populair geworden. Het is geen wonder dat webcams de de facto standaardapparatuur zijn geworden op vrijwel elke laptop en op veel desktopcomputers. Toch hebben desktopcomputers standaard geen functie, en zelfs de meeste notebooks hebben een slechte webcam die een upgrade kan gebruiken. Lees deze recensie om één van de goedkoopste webcams van Canyon (Canyon CNE-CWC3) te leren kennen die je misschien nodig hebt:

Verpakking en ontwerp

Canyon's webcam (toepasselijk genaamd Web camera of CNE-CWC3) is niet het absoluut goedkoopste model dat het bedrijf te bieden heeft, maar het is nog steeds een zeer goedkoop instapmodel dat basisfuncties biedt, en het is best mogelijk een van de goedkoopste modellen op de markt met Full HD-resolutie. De webcam wordt verzonden in een kleine, eenvoudige kartonnen doos met de gebruikelijke kleuren van het bedrijf en de meeste webcamfuncties worden in een aantal talen gebruikt.

Waar te kopen

Koop nu

In het pakket vindt u de camera in een luchtkussenverpakking, samen met een klein boekje dat u laat zien hoe u de camera op een computer kunt aansluiten, hoe u het op de monitor moet monteren en hoe u het kunt draaien. Er zit geen driver-cd in de verpakking, alleen een link, waar je de drivers kunt downloaden. Die link is verouderd, maar je kunt de stuurprogramma's voor deze webcam downloaden via deze link.

Het apparaat lijkt op veel andere rechthoekige webcams. Het is vrij klein en licht: het heeft 3, 74 x 3, 74 x 2, 17 inches of 95 x 95 x 55 mm diep, hoogte en breedte en weegt slechts 2.36 ounces of 67 gram. Het is zo licht dat de USB-kabel de webcam misschien naar beneden trekt, maar je zou het toch op je scherm moeten klemmen.

Canyon CNE-CWC3 wordt geleverd met een eenvoudig klemsysteem waarmee je de webcam op een flatscreen kunt monteren, zoals een LCD-scherm of de bovenrand van je laptop, waardoor de ingebouwde camera wordt bedekt. Als u een CRT-monitor hebt of de webcam op een vlak oppervlak wilt plaatsen, kunt u dit doen door de klem te sluiten, maar in dit geval kunt u de kabel aan het oppervlak bevestigen, zodat deze niet verplaats de camera.

Wat het ontwerp betreft, de webcam heeft een minimalistische, moderne uitstraling en past in elke omgeving. Wat betreft de belangrijkste kenmerken, het heeft een 2 megapixel, 1/4 "CMOS-sensor die kan opnemen met een maximale resolutie van 1920x1080 pixels, de hoogste beschikbare beeldsnelheid is 30 FPS. De camera heeft ook een ingebouwde microfoon en een 360 graden draaipunt, wat betekent dat deze zowel horizontaal als verticaal gedraaid kan worden. Het heeft ook een knop op de bovenkant die kan worden gebruikt om direct een foto te maken met de webcam.

De Canyon CNE-CWC3-webcam gebruiken

Als u toevallig de webcam aansluit op de USB-poort van uw computer, zouden de meeste moderne besturingssystemen geen problemen moeten hebben om het te herkennen als een beeldapparaat en u kunt het meteen gebruiken voor videotelefeningen, video's opnemen of foto's maken. Dat is in ieder geval het geval op Windows XP tot en met Windows 10, want die worden officieel ondersteund. We hadden geen geluk om de webcam op Debian Linux 8 te laten werken, maar er kunnen oplossingen zijn.

Hoewel de CNE-CWC3 prima werkt zonder een door de fabrikant uitgegeven stuurprogramma, raden we toch iedereen aan de driver te downloaden van Canyon's website en deze te installeren. Dit voegt twee toepassingen toe: AmCap kan worden gebruikt om video's op te nemen of snapshots te maken met de webcam, terwijl een systeemladetoepassing kan worden gebruikt om speciale effecten op de camera in of uit te schakelen of de kleur- en lichtinstellingen ervan te wijzigen.

Een advies: het wordt sterk aanbevolen om de driver te installeren voordat u de webcam aansluit. We deden het eerst andersom en de systeemvak-app kon niet herkennen dat de camera is aangesloten. Het werkt nog steeds, maar je kunt de speciale effecten niet rechtstreeks vanuit het systeemvak bedienen.

De webcam aan het werk krijgen is net zo eenvoudig als het aansluiten en optioneel het stuurprogramma installeren. Skype herkende het bijvoorbeeld onmiddellijk en had helemaal geen last tijdens een lang gesprek. De microfoon werkte ook perfect, het geluid was luid en duidelijk. De beeldkwaliteit is allesbehalve perfect: de hele foto heeft een paarse tint (Skype heeft ook vaak dezelfde bug op andere webcams) en als er niet te veel licht is, kun je ook veel beeldruis verwachten, zelfs meer nog op hoge resoluties. Toch is dit redelijk goed voor een goedkope webcam, vooral als je niet van plan bent om het op HD-resoluties te gebruiken.

We hebben ook geprobeerd een video-oproep te doen via Facebook, maar dat ging niet goed: wie de oproep ook plaatste, na 2 seconden stopte de webcam met het verzenden van video en geluid. Er kunnen vele redenen voor zijn, maar de ingebouwde camera van onze notebook had geen problemen, dus het kan iets zijn dat te maken heeft met de Canyon-webcam.

Er waren ook enkele kleine problemen met video-opnames: de eerste paar seconden van elke video waren schokkerig en niet elke video-speler-app slaagde erin het bestand af te spelen. Dit zijn geen enorme problemen, omdat alleen de eerste paar seconden van de video's problematisch zijn en de bestanden zonder problemen kunnen worden afgespeeld met MPC-HC bijvoorbeeld.

Voors en tegens

Enkele positieve aspecten van de Canyon CNE-CWC3-webcam zijn:

  • Eenvoudig, maar toch stijlvol ontwerp
  • Lichtgewicht, draagbaar
  • Een ingebouwde microfoon, die prima werkt
  • 360 graden draaipunt, eenvoudig aan te passen
  • Zeer lage prijs

Er zijn ook enkele zwakke punten:

  • Lage videokwaliteit
  • Problematische installatie van het stuurprogramma
  • Stabiliteitsproblemen bij het opnemen

Waar te kopen

Nu kopen Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Een webcam bezoeken is voor niemand een absolute noodzaak, maar het is zeker een handig hulpmiddel om rond te hebben, of je nu een online sollicitatiegesprek doet, een videoblog of gewoon contact wilt houden met geliefden. Natuurlijk hebben de meeste laptops al een ingebouwde webcam, maar een externe krijgen kan een upgrade van de beeldkwaliteit zijn. De Canyon CNE-CWC3 is geen enorme stap voorwaarts, maar met zo'n lage prijs (je kunt het voor ongeveer 15 dollar krijgen) is het een koopje.

Als je nog geen webcam hebt, maar er wel een nodig hebt voor basismateriaal, dan is Canyon's oplossing ideaal voor jou: het is goedkoop, het is gemakkelijk te gebruiken en het klopt. Waar gebruik je je webcam voor? Laat het ons weten in de comments hieronder.