Tutorial

Configureer de Windows Explorer-sjablonen voor bibliotheken

In eerdere artikelen hebben we laten zien hoe u een weergavesjabloon kunt bewerken en hoe u deze kunt toepassen op elke map en submappen. Om de foto te voltooien, laten we zien hoe u de weergavesjabloon gebruikt en wijzigt die wordt gebruikt voor elke bibliotheek in Windows 7.

Stap 1: Configureer de weergavesjabloon in een map

Windows Explorer heeft vijf soorten weergavesjablonen die het op mappen en bibliotheken toepast: algemene items, documenten, afbeeldingen, muziek en video's, elk met een specifieke set details. Deze weergavesjablonen kunnen worden aangepast om de inhoud van een map en / of bibliotheek te tonen zoals u dat wilt.

Helaas is het in Windows Verkenner niet mogelijk om de sjabloon aan te passen van een map die deel uitmaakt van een bibliotheek. Dat komt omdat het de weergavesjabloon voor de bibliotheek toepast op alle mappen erin. Het ondersteunt niet elke map in de bibliotheek om zijn eigen (aparte) weergavesjabloon te hebben. Voordat u de weergavesjabloon aanpast die is toegepast op een bibliotheek, moet u deze daarom configureren in een map die dezelfde weergavesjabloon heeft als de bibliotheek, maar niet noodzakelijkerwijs deel uitmaakt van de bibliotheek. Klinkt ingewikkeld? Nou ... om je leven te vergemakkelijken, bekijk deze zeer gedetailleerde tutorial: configureer de standaard weergavesjablonen in Windows Verkenner zoals je wilt!

Om u te helpen beter te begrijpen, laten we ook een voorbeeld nemen: ik heb een bibliotheek met de naam Documenten, met daarin mappen met documenten. Om een ​​of andere reden gebruikt de bibliotheek de weergavesjabloon Algemene items en ik wil dat de sjabloon de weergavesjabloon Documenten gebruikt. Ik wil echter dat deze nieuwe sjabloon extra kolommen bevat, naast de standaardsjablonen (bijvoorbeeld om een ​​kolom met auteursinformatie weer te geven). De eerste stap is het selecteren van een andere map met documenten erin, of eenvoudig een willekeurige map waarop ik deze weergavesjabloon toepas. Vervolgens pas ik de manier aan waarop ik dingen wil bekijken en pas ik het aangepaste weergavesjabloon toe op alle mappen die het gebruiken. Nogmaals, om te leren hoe dit te doen, bekijk onze tutorial: Configureer de standaard weergavesjablonen in Windows Verkenner om te zijn zoals JIJ ze wilt !.

Stap 2: pas de weergavesjabloon toe op de bibliotheek

Nu is de weergavesjabloon die u voor uw bibliotheek wilt gebruiken, aangepast. Het is tijd om het op de bibliotheek toe te passen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de juiste bibliotheek. In ons voorbeeld heet dit Documenten .

Ga vervolgens naar Eigenschappen .

Ga in het venster Eigenschappen naar het gedeelte 'Deze bibliotheek optimaliseren voor:' . Selecteer hier de nieuwe weergavesjabloon die u wilt toepassen en druk op OK . In ons voorbeeld hebben we Documenten geselecteerd.

De weergavesjabloon wordt nu toegepast op de geselecteerde bibliotheek.

Was dat niet moeilijk, toch?

In eerste instantie klinkt dit misschien ingewikkeld, maar als je erover nadenkt, is het logisch. Het kost ook niet veel tijd om het te doen. Het is de eerste keer moeilijker, maar dan doe je het vrij snel. Voor vragen, aarzel niet om een ​​reactie achter te laten. Raadpleeg de hieronder aanbevolen artikelen voor andere handige tips.