Beoordeling

Review ASUS PCE-AC88 - De draadloze PCI-Express-netwerkkaart die dat kan!

ASUS PCE-AC88 is een draadloze PCI-Express-netwerkadapter die zo nieuw is dat u er moeilijk informatie over kunt vinden. Het is een premium netwerkkaart voor mensen die willen stoppen met het gebruik van draden in hun thuisnetwerk en die de best mogelijke netwerkprestaties willen. Het is gemaakt met de nieuwste draadloze routers en draadloze technologieën in het achterhoofd en het belooft enkele ongelooflijke snelheden op uw draadloze netwerk. We hebben deze netwerkkaart een week lang dagelijks getest en dit is wat we hebben geleerd:

Unboxing van de ASUS PCE-AC88 dual-band AC3100 draadloze PCI-Express netwerkkaart

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Met de verpakking die wordt gebruikt voor de ASUS PCE-AC88 draadloze PCI-Express netwerkadapter kunt u de antennevoet bekijken zonder de doos te openen. Op de voorkant van de doos ziet u een afbeelding van de netwerkadapter, de antennevoet waarop de vier antennes zijn aangesloten en de belangrijkste functies van dit netwerkapparaat.

Op de achterkant van de doos ziet u een vergelijking met andere PCI-E-netwerkadapters die zijn gemaakt door ASUS, evenals meer informatie over de functies van de ASUS PCE-AC88 draadloze PCI-Express netwerkadapter.

Wanneer u de doos opent, ziet u onmiddellijk de netwerkadapter en de antennevoet.

Nadat u alles hebt uitgepakt, vindt u de volgende items: de ASUS PCE-AC88 netwerkadapter, vier antennes, de antennevoet, een onopvallende beugel, een ondersteuningsschijf met stuurprogramma's en de gebruikershandleiding, de snelstartgids en de garantie.

Voordat we het hebben over de gebruikerservaring die de ASUS PCE-AC88 draadloze PCI-Express netwerkadapter biedt, laten we eens kijken wat het te bieden heeft in termen van specificaties.

Hardwarespecificaties

ASUS PCE-AC88 heeft een Broadcom BCM4366-processor die zowel de 2, 4 GHz- als de 5 GHz-frequentie kan gebruiken. Deze netwerkadapter belooft een maximale theoretische bandbreedte van 2100 Mbps op de 5 GHz-frequentie en van 1000 Mbps op de 2, 4 GHz-frequentie. Deze adapter maakt gebruik van de PCI Express x1-interface en past in een enkele PCI Express x1, x4 of x16 slot. ASUS PCE-AC88 wordt passief gekoeld door een redelijk grote koelplaat, die ook in warme omgevingen voor goede koeling zou moeten zorgen.

Het heeft vier antennes die zowel voor het verzenden als voor het ontvangen van gegevens kunnen worden gebruikt, omdat ze de 4x4 MU-MIMO-technologie gebruiken. Deze antennes kunnen zowel op de magnetische voet worden gemonteerd (wat ASUS aanbeveelt) als op de connectoren aan de achterkant van de netwerkkaart.

Zoals u van een nieuw netwerkapparaat zou verwachten, biedt ASUS PCE-AC88 ondersteuning voor alle moderne normen voor draadloos netwerken, waaronder 802.11ac.

In termen van grootte is de netwerkadapter (zonder de antennes en de antennevoet) 4, 07 inch (103, 3 mm) lang en 2, 71 inch of 68, 9 mm breed. Het gewicht is 0, 27 lbs of 125 gram.

Een vreemd aspect dat we opmerkten over de ASUS PCE-AC88 netwerkkaart en de specificaties die we van ASUS ontvingen, is dat deze draadloze netwerkkaart werkt op Windows 7 en Windows 10. Er is geen informatie over de compatibiliteit met Windows 8.1. Daarom moet u dit aspect controleren voordat u deze netwerkkaart aanschaft als u dit besturingssysteem gebruikt. Op het moment van deze beoordeling is deze netwerkkaart zo nieuw dat er geen vermelding op staat op de officiële ASUS-website.

Instellen en gebruiken van de ASUS PCE-AC88 dual-band AC3100 draadloze PCI-Express netwerkkaart

Als u de ASUS PCE-AC88 netwerkadapter installeert, moet u uw computer afsluiten, de behuizing openen, ervoor zorgen dat alle statische elektriciteit wordt ontladen en de netwerkadapter in een open PCI-Express-slot steken.

Sluit vervolgens de behuizing en sluit de antennevoet aan op de netwerkkaart. Plaats de basis in de gewenste positie en sluit de externe antennes aan op de basis. ASUS stelt voor om elke antenne ongeveer 45 graden naar buiten te kantelen om de beste prestaties te krijgen. Probeer ook uw externe antennevoet op grotere hoogte te plaatsen om interferentie tussen de netwerkadapter en de gekoppelde router tot een minimum te beperken.

Start vervolgens uw Windows-computer en installeer de stuurprogramma's van de ondersteuningsschijf die is meegeleverd met ASUS PCE-AC88. U kunt ook controleren op de nieuwste stuurprogramma's op de ASUS-ondersteuningswebsite.

Nadat het stuurprogramma is geïnstalleerd, kunt u de ASUS PCE-AC88-netwerkkaart gaan gebruiken om verbinding te maken met de draadloze netwerken die in uw regio beschikbaar zijn. Er is geen ASUS-applicatie om verbinding te maken met draadloze netwerken. U gebruikt hiervoor eenvoudig de functies die beschikbaar zijn in Windows.

We hebben een desktopcomputer aangesloten op de draadloze netwerken die werden uitgezonden door een ASUS RT-AC88U-router. We hadden geen problemen bij het verbinden met het netwerk en onze verbindingen waren snel en stabiel. We hebben bestanden over het netwerk verzonden, mediastreaming, online gaming en gewoon surfen op het web. Alle activiteiten zijn uitgevoerd zonder stabiliteitsproblemen en we hebben zeer goede prestaties geleverd. Maar meer hierover, op pagina twee van deze recensie.