Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review Trend Micro Maximale beveiliging

Trend Micro is een bedrijf met een solide reputatie op de markt voor computerbeveiliging. Hun producten bieden meestal betrouwbare bescherming, terwijl ze tegelijkertijd een laag profiel houden met betrekking tot systeemvereisten. Ze zijn ook populair onder gebruikers die beveiligingsproducten willen die eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn. Hun meest complete beveiligingsproduct voor consumenten heet Trend Micro Maximum Security en het belooft haar gebruikers bescherming te bieden tegen allerlei virussen, ransomware, gevaarlijke websites, netwerkbedreigingen, enzovoort. We wilden precies zien hoe goed het is om uw Windows-computers en -apparaten, dus we hebben het een week lang gebruikt en getest. In deze review delen we onze mening over Trend Micro Maximum Security en de resultaten van onze tests:

Waar is Trend Micro Maximale beveiliging goed in?

Trend Micro Maximum Security is een goed beveiligingsproduct voor:

 • Mensen die een beveiligingssuite willen met een eenvoudige gebruikersinterface die gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is
 • Mensen die efficiënt beschermd willen worden tegen gevaarlijke websites, ongeacht de webbrowser die ze gebruiken
 • Mensen die een goede bescherming tegen malware willen

Trend Micro Maximale beveiliging versus Trend Micro Internet Security

De beste beveiligingsproducten voor thuisgebruikers van Trend Micro zijn Trend Micro Maximum Security en Trend Micro Internet Security . De belangrijkste beveiligingscomponenten die u van beide krijgt, zijn hetzelfde. Er zijn echter een paar essentiële verschillen tussen hen. Om te beginnen kunt u met een abonnement op Maximale beveiliging het op maximaal vijf apparaten installeren, terwijl Internet Security alleen op drie apparaten kan worden geïnstalleerd. Bovendien bundelt de maximale beveiliging ook een wachtwoordbeheerder en kan deze op mobiele apparaten worden geïnstalleerd. Aangezien Trend Micro Maximum Security op het moment van schrijven van deze beoordeling dezelfde prijs heeft als Trend Micro Internet Security, is het duidelijk dat Trend Micro Maximale beveiliging de betere deal is.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Kortom, Trend Micro Maximum Security is een beveiligingsproduct met veel positieve functies:

 • De antivirusengine is goed in het detecteren en verwijderen van malwarebedreigingen van Windows
 • Het webschild is zeer efficiënt om u te beschermen tegen gevaarlijke websites
 • De gebruikersinterface ziet er goed uit en het eenvoudige ontwerp maakt het eenvoudig te gebruiken door beginners
 • De meeste extra hulpmiddelen kunnen nuttig zijn voor hun gebruikers

Aan de andere kant zijn er ook enkele negatieve aspecten:

 • Trend Micro Maximum Security heeft geen firewallmodule en het is afhankelijk van de Windows Firewall om u te beschermen tegen netwerkaanvallen. Dit betekent dat u een gemiddelde firewallbescherming krijgt.
 • U kunt Trend Micro niet instellen om verwijderbare schijven automatisch te scannen wanneer u ze op uw computer aansluit
 • Het verlaagt de opstarttijd van uw computer een beetje, evenals de snelheid van uw netwerkoverdrachten
 • Het scannen van uw computer op malware duurt langer dan bij vergelijkbare producten
 • Er is geen VPN-service bij deze beveiligingssuite inbegrepen
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Trend Micro Maximum Security is een beveiligingsproduct met als voornaamste doelgebruikers die een antivirusproduct willen dat eenvoudig en efficiënt is. Het heeft een capabele antivirus-engine, een goed webschild en een gebruikersinterface die ongelooflijk eenvoudig te gebruiken is. Als u een beginner of een niet-technische gebruiker bent, zult u zeker van Trend Micro Maximum Security houden . Aan de andere kant, als u op zoek bent naar het beste beveiligingsproduct dat er is, met veel geavanceerde beveiligingsfuncties, een firewallmodule die beter is dan Windows Firewall en veel geavanceerde aanpassingsmogelijkheden, is Trend Micro Maximum Security misschien niet wat u zoekt voor, en u zou andere beveiligingsproducten moeten proberen.

De download- en installatie-ervaring

Als u Trend Micro Maximum Security op uw computer wilt installeren, moet u eerst het installatieprogramma downloaden. Het is een uitvoerbaar bestand met de naam TrendMicro_12.0_HE_Full.exe, met een grootte van 299 MB. In tegenstelling tot andere beveiligingsbedrijven heeft Trend Micro geen persoonlijke informatie nodig als u alleen een proefversie van zijn producten wilt downloaden. We houden van deze aanpak.

Tijdens de installatie hebben we gemerkt dat Trend Micro Maximum Security nogal wat tijd nodig heeft om zijn bestanden uit te pakken. In twee of drie minuten zou je dat echter moeten zien eindigen.

U kunt de taal selecteren die door de suite wordt gebruikt, een aangepaste installatielocatie en ook of u de gebundelde wachtwoordbeheerder wel of niet wilt installeren.

Nadat de installatie is voltooid, kunt u Trend Micro een e-mailadres geven dat wordt gebruikt om u nieuws en aanbiedingen te sturen. Dit is optioneel en dat is een goede zaak.

Nadat alles is geïnstalleerd en werkt, start Trend Micro Maximum Security een gastvrije presentatie en wordt u gevraagd of u "Set Folder Shield" wilt instellen, een tool die u tegen ransomware kan beschermen. Als u dit wilt doen, moet u de mappen kiezen die u wilt beschermen tegen ongeoorloofd gebruik. Houd er rekening mee dat u deze presentatie ook kunt sluiten en later met de instellingen voor ransomware kunt omgaan.

Vervolgens laadt Trend Micro de gebruikersinterface en begint de database met virusdefinities bij te werken. Dit is een goede zaak, en het betekent dat je meteen vanaf het begin over actuele beveiliging beschikt. Op onze testcomputer betekende de eerste update dat we nog eens 66 MB aan gegevens moesten downloaden.

Downloaden en installeren van Trend Micro Maximum Security zijn eenvoudige en eenvoudige processen. We stellen het op prijs dat het bedrijf tijdens deze stappen geen persoonlijke informatie vraagt.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Wanneer u Trend Micro Maximum Security installeert, schakelt het beveiligingspakket Windows Defender uit om de mogelijke problemen en conflicten te elimineren die kunnen optreden wanneer u twee vergelijkbare beveiligingsproducten probeert uit te voeren. Het schakelt Windows Firewall echter niet uit. De reden is dat Trend Micro Maximum Security Windows Firewall gebruikt om u te beschermen tegen netwerkbedreigingen. We waren benieuwd of er iets is toegevoegd aan de standaardset met functies in Windows Firewall . Tijdens het doorzoeken van de instellingen, ontdekten we dat Trend Micro een functie genaamd Firewall Booster heeft, die belooft de beveiliging van de Windows Firewall te verbeteren en botnetprogramma's te detecteren die uw computer via afstandsbediening kunnen kapen. Omdat Trend Micro Maximum Security afhankelijk is van Windows Firewall, betekent dit dat u geen problemen hoeft te hebben tijdens het gebruik van de netwerkfuncties van Windows. We hadden geen problemen bij het maken of lid worden van een thuisgroep of bij het gebruik van universele Windows-platform-apps.

Als het gaat om online beveiliging, kiest Trend Micro Maximum Security ervoor om al het internetverkeer dat op uw computer wordt uitgevoerd automatisch te scannen en te filteren. Dat betekent dat u beschermd bent in elke webbrowser die u misschien liever gebruikt. De beveiligingssuite bundelt ook de webbrowser-extensie Trend Micro Toolbar, die u zou moeten kunnen gebruiken in de ondersteunde webbrowsers: Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer . Als u dit inschakelt, moet de werkbalk u aanvullende beveiligingsinformatie bieden met betrekking tot de websites die u bezoekt en de internetzoekopdrachten die u uitvoert.

Trend Micro Maximum Security heeft een negatief effect op de prestaties van de computer. Om een ​​beter idee te krijgen, hebben we gecontroleerd of onze testlaptop na het installeren van de beveiligingssuite zijn opstarttijd heeft verhoogd, met behulp van de tool BootRacer . De opstarttijd van onze computer is met 2 seconden gestegen, een toename van 11 procent. We hebben ook gekeken naar hoeveel RAM de beveiligingssuite nodig heeft om zijn processen uit te voeren, en we kwamen erachter dat het ongeveer 125 MB nodig heeft, wat geen groot probleem is voor een moderne Windows-computer.

Om te controleren of de snelheden van internet of lokaal netwerk worden beïnvloed door Trend Micro Maximum Security, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De resultaten die we kregen met Speedtest.net toonden geen veranderingen in de internetsnelheden. Uit de tests die we met LAN Speed ​​Test hebben uitgevoerd, bleek echter dat de uploadsnelheid van het lokale netwerk 6 procent langzamer was en dat de downloadsnelheid 5 procent langzamer was nadat we Trend Micro Maximum Security hadden geïnstalleerd.

Trend Micro Maximum Security is een product dat goed is geïntegreerd met Windows en alle netwerkfuncties. De belangrijkste reden hiervoor is echter dat het op de Windows Firewall is gebaseerd, in plaats van een eigen firewallmodule aan te bieden. Dit product kan de opstarttijd en netwerkoverdrachtsnelheid van uw pc verlagen.

Gebruiksgemak en configuratie

Trend Micro is een bedrijf met een reputatie voor het bouwen van eenvoudige en eenvoudig te gebruiken beveiligingsproducten, en dat wordt bevestigd door de gebruikersinterface die we krijgen in Trend Micro Maximum Security . De centrale console is onderverdeeld in enkele hoofdsecties die alle essentiële aspecten met betrekking tot uw veiligheid proberen te behandelen: apparaat, privacy, gegevens en familie . Wat je echter wel opvalt, is de grote knop om in het midden te knallen: de knop Scannen . Klik of tik erop en Trend Micro Maximum Security begint meteen met het scannen van uw systeem op malware en andere bedreigingen.

De gebruikersinterface vertelt u meteen vanaf het begin of uw Windows-computer is beveiligd of niet. Als alles in orde is, zie je berichten worden weergegeven in ontspannende groene kleuren en als er iets mis is, worden de berichten snel rood.

Als u iets wilt configureren over de manier waarop het beveiligingspakket werkt, klikt of tikt u op het tandwielpictogram naast de knop Scannen . Alle beschikbare instellingen worden geconfigureerd door de opties in of uit te schakelen of door schuifregelaars te verplaatsen. Alles is gemakkelijk te vinden en in te stellen, zelfs op een apparaat met een touchscreen.

De functies, opties en instellingen die u krijgt in Trend Micro Maximum Security zijn allemaal eenvoudig, dus er is weinig kans dat iemand niet begrijpt wat iets doet. Als er echter iets onduidelijk is, kunt u meer informatie krijgen door uw muisaanwijzer op de informatiepictogrammen te plaatsen die verspreid zijn over de gebruikersinterface. Als u gedetailleerde hulp en ondersteuning nodig heeft, kunt u documentatie vinden, hulp aanvragen via e-mail, live chatten met een ondersteuningsmedewerker of zelfs Trend Micro aan de telefoon noemen.

Trend Micro Maximum Security is een beveiligingsproduct met zo'n eenvoudige gebruikersinterface dat we niet verwachtten dat het gedetailleerde logboeken zou bieden. Trend Micro biedt zijn gebruikers echter niet alleen visueel aantrekkelijke statistieken, maar ook gedetailleerde logboeken die veel informatie over de status van uw beveiliging delen, en dat is een uitstekende zaak.

Tijdens het tijdsbestek waarin we Trend Micro Maximum Security gebruikten, zagen we meldingen niet alleen over malwarebedreigingen maar ook over andere soorten meldingen.

Trend Micro Maximum Security is een beveiligingsproduct met een eenvoudige gebruikersinterface. Het is gericht op mensen die van eenvoudige en discrete antivirussoftware houden om voor hun veiligheid te zorgen.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe capabel Trend Micro Maximum Security uw Windows-computer beschermt tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.