Tutorial

Hoe de weergavetaal op uw iPhone of iPad te veranderen

Als u een nieuwe iPhone of iPad hebt gekocht, is de kans groot dat deze standaard is ingesteld om Engels als schermtaal te gebruiken. Als u geen moedertaalspreker bent, kunt u de weergavetaal wijzigen in uw moedertaal of in een andere taal die u beter begrijpt dan in het Engels. Of misschien is het net andersom: uw iPhone of iPad gebruikt Duits, Frans, Chinees, Spaans of een andere taal waarmee u niet bevriend bent. Misschien wilt u de weergavetaal van uw nieuwe Apple-apparaat in het Engels wijzigen. In deze zelfstudie laten we u zien hoe eenvoudig het is om de weergavetaal op uw iPhone of iPad te wijzigen:

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op iOS 11.2.6 en is gemaakt met een iPhone SE. Als u een andere versie van iOS, een iPad of een ander iPhone-model gebruikt, kunnen onze schermafbeeldingen enigszins afwijken van wat u op uw scherm ziet, maar de betreffende stappen moeten vergelijkbaar zijn.

Stap 1. Start de instellingen

Allereerst moet je de instellingen van je iPhone of iPad invoeren door op het pictogram Instellingen te tikken.

Stap 2. Open de algemene instellingen

Op het scherm Instellingen scrolt u omlaag totdat u het item Algemeen ziet en erop tikt.

Stap 3. Voer de instellingen voor Taal en regio in

Tik in de Algemene instellingen op 'Taal en regio'.

Tik op het scherm "Taal en regio" op het item met de naam "iPhone-taal" of "Taal van de iPad".

Stap 4. Kies de gewenste displaytaal op uw iPhone of iPad

Scrol op het scherm "iPhone-taal" of "iPad-taal" omlaag totdat u de taal hebt gevonden die u als schermtaal wilt gebruiken.

Als je het ziet, tik je erop en moet er een vinkje worden weergegeven aan de rechterkant van de taal.

Nadat u de gewenste weergavetaal hebt geselecteerd, tikt u op Gereed in de rechterbovenhoek van het scherm.

Stap 5. Bevestig uw keuze

Uw iPhone of iPad vraagt ​​of u zeker weet dat u naar de nieuwe taal wilt overschakelen. Tik op "Wijzigen in [de nieuwe taal]" als u door wilt gaan en de overstap wilt maken.

Na een paar momenten geeft uw iPhone of iPad alles weer in de taal die u hebt gekozen.

In welke taal gebruikt u uw iPhone?

De meeste van onze lezers zijn Engelssprekenden, maar er zijn er ook veel die dat niet zijn. Als u een iPhone of een iPad bezit, zijn we benieuwd: gebruikt u uw apparaten in het Engels of in een andere taal zoals Spaans, Frans of Duits? Wij geven er bijvoorbeeld de voorkeur aan om onze apparaten in het Engels te gebruiken, hoewel we Roemeens moedertaalsprekers zijn.