Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Jozsef Vass

József Vass is een 25-jarige graficus en illustrator, woonachtig in Cluj-Napoca, Roemenië. Hij is van Hongaarse afkomst en zijn naam - József - is de Hongaar voor Jozef. Hij studeerde af met een Bachelor of Design and Fine Arts en hij werkt nu als grafisch ontwerper voor iOS-spellen. We stuitten op zijn vers aangemaakte Facebook-pagina en erg genoten van zijn werk. Daarom hebben we hem uitgenodigd om deel te nemen aan onze serie interview- en Windows-thema's. Als je zijn verhaal wilt leren en een leuk thema voor Windows wilt downloaden, moet je dit artikel raadplegen.

Introductie van József Vass

We hadden een zeer aangename discussie met József, waarin hij nogal wat onthulde over zichzelf:

Wanneer begon u illustraties te maken?

Ik hield van tekenen sinds ik een klein kind was, maar ik begon met het maken van digitale illustraties toen ik student was. Ik was blij om te experimenteren, verschillende stijlen en manieren om illustraties te maken te testen, in de hoop mijn eigen persoonlijke stijl te creëren. Ik ben er nog steeds mee bezig, in het creëren van die persoonlijke toets die mijn werk onderscheidt van die van anderen.

Welke was je eerste illustratie? Hoe was de ervaring om het te maken?

Mijn eerste digitale illustratie is ontworpen om te worden gebruikt in een boek voor kinderen. Ik heb het gehaald voor een project op de universiteit. Destijds was ik een uitwisselingsstudent in Boedapest aan de Moholy-Nagy University of Art and Design. Voor een van mijn lessen werd ik gevraagd om een ​​illustratie te maken geïnspireerd op een sprookje. Ik liet het eerste ontwerp aan mijn professor en collega's zien en tot mijn verrassing vond iedereen het geweldig.
Deze illustratie werd uiteindelijk heel belangrijk voor me omdat het me deed beseffen dat ik dit soort werk voor mijn hele leven, of in elk geval voor de komende jaren, wil doen.

Wat voor kunst maak je en welke tools gebruik je?

Ik maak vectorkunst en grafische afbeeldingen, gebruikmakend van vormen en kleuren, en creëer verschillende karakters en illustraties. Meestal zit ik achter mijn computer en mijn beste vriend is een grafisch tablet.

Hoe krijg je je ideeën voor de illustraties die je maakt?

Er zit geen proces achter mijn inspiratie. Ideeën komen en gaan op een nogal willekeurige manier. Ik kan bijvoorbeeld een interessant idee krijgen terwijl ik geniet van mijn koffie in de ochtend of wanneer ik een discussie heb met mijn vrienden, waarbij ik een willekeurig verband maak met iets wat ze zeggen. Ik haal mijn inspiratie ook uit muziek. Het vindt dat het me veel helpt bij het creatieproces.

Welke illustratie beschouw je tot nu toe als je beste werk en waarom?

Ik heb veel werken waar ik blij mee ben. Ik ben echter het meest trots op een stuk met de naam "Het begin van alles". Het is gemaakt in een stijl die mij het meest vertegenwoordigt. Iedereen kan in dat stuk mijn passie voor details en de aandacht voor heldere en warme kleuren zien. Ik beschouw mijn stijl als zeer "decoratief" en ik beschouw dit stuk als mijn beste in dit opzicht.

Wie zijn je favoriete illustratoren en waarom?

De eerste illustrator die me verbaasde met zijn passie voor details en harmonie van kleuren was Somogyi Réka. Toen vond ik Catalina Estrada. Ik raad u aan hun profielen te controleren. Je zult een aantal interessante werken in hun portfolio vinden.
Luca Molnar is een andere illustrator die me inspireert, met haar jeugd en creativiteit. Ik heb ook het geluk om met haar aan een project te werken. Tot nu toe was het een erg leuke ervaring.

Als een van onze lezers graag zou willen leren illustraties te maken, wat zou u dan voor hen aanbevelen?

Als je een passie hebt voor kunst en tekenen, dan kun je gemakkelijk digitale illustraties maken. Traditionele illustraties in pen en papier zijn echt de mooiste en meest charmante. Ik vind ze beter dan digitale illustraties. Digitaal stelt u echter in staat om schoner en preciezer in uw werk te zijn. Als je eenmaal kunt tekenen, is het slechts een kwestie van tijd om een ​​stukje software te leren, totdat je digitale illustraties kunt maken.

Gebruik je een pc of een Mac? Waarom?

Ik gebruik een pc. Dat deed ik altijd. Windows is voor mij een eenvoudiger besturingssysteem en veiliger dan de alternatieven. Ik gebruik Windows 7 en het voldoet perfect aan al mijn behoeften als artiest. Ik hoef niet naar andere platforms over te schakelen.

Geniet van József's werk via een Windows-thema - Download links

József heeft enkele illustraties gedeeld en we hebben ze ingesteld in twee Windows-thema's, één voor Windows 7 en één voor Windows 8. Het thema is hetzelfde in beide besturingssystemen.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: József Vass. Als u van plan bent de illustraties in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg József Vass

Je kunt József Vass volgen op Facebook bij József Vass Illustrations . We willen hem bedanken voor dit interview en voor het delen van enkele geweldige illustraties. Als je genoten hebt van dit Windows-thema, aarzel dan niet om József te volgen en up-to-date te blijven met al zijn werk.