Tutorial

Hoe verbind je Bluetooth-apparaten met Windows 10 (muis, toetsenbord, headset, luidspreker, etc.)

Heb je een laptop, een tablet of een 2-in-1-apparaat zoals de Surface Pro, met Windows 10? Moet u Bluetooth-apparaten en -accessoires aansluiten, zoals een muis, een toetsenbord, een externe luidspreker of een headset? Als u dit doet, geeft deze zelfstudie alle stappen die u moet doorlopen om in Bluetooth 10 succesvolle Bluetooth-verbindingen te maken:

OPMERKING: de schermafbeeldingen die in deze handleiding worden gebruikt, zijn gemaakt in Windows Update 10 april 2018. Als de zaken er voor jou anders uitzien, heb je misschien een andere versie van Windows 10.

Hoe een Bluetooth-muis op een Windows 10-apparaat aan te sluiten

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat de batterijen van uw Bluetooth-muis aangesloten en werken. Schakel vervolgens de muis en de Bluetooth-detectiefunctie in. Dit proces verschilt van muis tot muis. Op een Microsoft Sculpt Comfort-muis hebt u bijvoorbeeld een knop onderaan om de muis aan te zetten en een andere om Bluetooth-detectie in te schakelen. Uw muis kan vergelijkbare knoppen hebben. Gebruik de knop om Bluetooth-detectie in te schakelen.

Op een Microsoft Arc Touch Bluetooth-muis, onderaan, is er slechts één knop Power / Connect. Houd de knop drie tot vijf seconden ingedrukt en Bluetooth-detectie is ingeschakeld. Het lampje aan de onderkant van de muis knippert langzaam aan en uit totdat uw muis is verbonden via Bluetooth. Uw muis kan een soortgelijk systeem hebben.

De beste manier is om de gebruikershandleiding van uw muis te lezen, te leren hoe u hem aanzet en vervolgens Bluetooth-detectie in te schakelen.

Zodra dat is gebeurd, schakelt u Bluetooth in op uw Windows 10-computer of apparaat en gebruikt u de instructies in deze handleiding: 2 manieren om Bluetooth in of uit te schakelen in Windows 10. Daarna moet u uw Windows 10-pc verbinden met de accessoire dat u wilt, via Bluetooth. Open eerst de app Instellingen. Ga vervolgens naar Apparaten en vervolgens naar 'Bluetooth en andere apparaten'.

De Bluetooth- schakelaar moet Aan staan, zoals in de onderstaande schermafbeelding. Als dit niet het geval is, stelt u dit in op Aan . Klik of tik vervolgens op '+ Bluetooth of een ander apparaat toevoegen'.

De wizard "Een apparaat toevoegen" wordt weergegeven. Kies hier Bluetooth .

U krijgt een lijst met Bluetooth-apparaten te zien die in uw regio aanwezig zijn. Klik of tik op de naam van het Bluetooth-apparaat dat u wilt verbinden. In ons geval hebben we gekozen voor 'Arc Touch Mouse SE'. De naam van uw Bluetooth-muis kan anders zijn.

Windows 10 besteedt een paar seconden om de geselecteerde Bluetooth-muis aan te sluiten en in te stellen. Als je klaar bent, staat er dat het klaar is om te gaan. Druk op Gereed .

U ontvangt ook een melding in het actiecentrum, zoals hieronder.

U kunt nu de Bluetooth-muis gebruiken op uw Windows 10-computer of apparaat.

Hoe een Bluetooth-toetsenbord op een Windows 10-apparaat aan te sluiten

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat uw Bluetooth-toetsenbord is aangesloten op de batterijen en werkt. Schakel vervolgens het toetsenbord en de Bluetooth-detectie in. Dit proces verschilt van toetsenbord tot toetsenbord. Op een Microsoft Wedge Mobile-toetsenbord hebt u bijvoorbeeld twee knoppen om het toetsenbord in te schakelen en een ander om Bluetooth-detectie in te schakelen. Uw toetsenbord heeft mogelijk vergelijkbare knoppen.

Op andere toetsenborden, zoals het Logitech Bluetooth verlichte toetsenbord K810, moet u mogelijk op een knop op de achterkant drukken om Bluetooth-detectie in te schakelen.

De beste manier is om de gebruikershandleiding van uw toetsenbord te lezen, te leren hoe u het inschakelt en vervolgens Bluetooth-detectie in te schakelen.

Nadat u de Bluetooth-detectie op uw toetsenbord hebt gestart, schakelt u Bluetooth in Windows 10 in met behulp van deze handleiding: 2 manieren om Bluetooth in of uit te schakelen, in Windows 10.

Open vervolgens de app Instellingen, ga naar Apparaten en vervolgens naar ' Bluetooth en andere apparaten'. De Bluetooth- schakelaar moet Aan zijn . Als dit niet het geval is, stelt u dit in op Aan . Klik of tik vervolgens op '+ Bluetooth of een ander apparaat toevoegen'.

De wizard "Een apparaat toevoegen" wordt weergegeven. Kies Bluetoo th en je krijgt een lijst met Bluetooth-apparaten te zien die Windows 10 heeft ontdekt.

Klik of tik op de naam van het Bluetooth-toetsenbord waarmee u verbinding wilt maken. In ons geval hebben we gekozen voor Logitech K810. Windows 10 geeft een pincode weer en vraagt ​​u deze in te tikken op het Bluetooth-toetsenbord zodat het kan doorgaan met koppelen. Typ de code op het toetsenbord en vergeet niet op de Enter- toets te drukken als u klaar bent.

Nadat u de pincode hebt ingevoerd, installeert Windows 10 het toetsenbord. Na een paar seconden vertelt het je dat het klaar is om te gaan. Klik of tik op Gereed en u kunt uw Bluetooth-toetsenbord gebruiken met uw Windows 10 pc of apparaat.

Hoe een Bluetooth-headset, luidspreker of een ander apparaat op Windows 10 aan te sluiten

Het proces om andere typen Bluetooth-apparaten op uw Windows 10-pc aan te sluiten, is hetzelfde als waarmee u een muis aansluit. Schakel het Bluetooth-apparaat in dat u wilt verbinden, zorg ervoor dat Bluetooth-detectie is gestart en gebruik vervolgens de instructies die we hebben gedeeld om een ​​Bluetooth-muis aan te sluiten. Het enige verschil is dat u uw apparaat kiest in plaats van een muis in de wizard "Een apparaat toevoegen" .

Hoe u Bluetooth-apparaten uit Windows 10 verwijdert of loskoppelt

Wanneer u klaar bent met een bepaald Bluetooth-apparaat, kunt u het verwijderen of loskoppelen. Een manier om dit snel te ontkoppelen, is door Bluetooth uit te schakelen in Windows 10. Als u dit doet, worden alle Bluetooth-apparaten losgekoppeld.

Als u slechts één Bluetooth-apparaat wilt ontkoppelen en de anderen verbonden wilt laten, opent u de app Instellingen en gaat u naar Apparaten en vervolgens naar ' Bluetooth en andere apparaten'. U ziet alle Bluetooth-apparaten die zijn aangesloten, aan de rechterkant. Kies degene die u wilt loskoppelen door op de naam te klikken of erop te tikken. Dan zie je een of twee knoppen. Druk op "Verbinding verbreken".

Om het later te verbinden, selecteert u hetzelfde apparaat en drukt u op "Verbinden".

De optie om een ​​Bluetooth-apparaat los te koppelen, wordt meestal weergegeven voor headsets en luidsprekers. Je ziet het niet voor Bluetooth-muizen en -toetsenborden. Wanneer u een Bluetooth-muis of -toetsenbord selecteert, hebt u alleen de optie "Apparaat verwijderen". Klik of tik erop en bevestig uw keuze door op Ja te drukken.

De geselecteerde Bluetooth-muis of -toetsenbord is nu verwijderd uit de lijst met Bluetooth-verbonden apparaten. Als je hem opnieuw moet gebruiken, moet je onze eerdere instructies volgen om hem aan te sluiten.

Conclusie

Zoals u kunt zien, is het niet moeilijk om Bluetooth-muizen, -toetsenborden, -headsets en andere apparaten te koppelen en aan te sluiten op Windows 10-pc's en apparaten. De procedure is relatief snel en pijnloos, tenzij u problemen hebt met de stuurprogramma's of de batterijen niet goed werken op uw Bluetooth-apparaten. Als u vragen of problemen heeft met de procedures die in deze handleiding worden beschreven, laat dan hieronder een reactie achter en we zullen u proberen te helpen.