Anders

Wat Windows 8 Haters niet begrijpt over Windows 8

De laatste tijd merk ik een sterk debat over Windows 8. Mensen hebben de neiging om het ofwel te haten of ervan te houden. Er worden geen gematigde uitspraken gedeeld. Degenen die er een hekel aan hebben delen meestal dezelfde klachten, waarvan ik denk dat er veel mis zijn. Dat is waarom ik besloot mijn mening over die argumenten te delen en waarvan ik denk dat dit het belangrijkste is dat mensen niet begrijpen over Windows 8.

De meest voorkomende argumenten gedeeld door mensen die Windows 8 haten

Wanneer u artikelen, blogberichten of opmerkingen leest die zijn geschreven door mensen die Windows 8 haten, delen ze deze argumenten onveranderlijk:

 • Ik haat Metro - het is niet handig met een muis en toetsenbord en Metro-apps zijn niet zo handig als desktop-applicaties. - Allereerst is Metro een aanraakgeoriënteerde interface die ondersteuning biedt voor een muis en toetsenbord. Dus ja, het is gemakkelijker om te gebruiken met je vingers op een touchscreen of een tablet. Maar het is ook niet moeilijk om de muis en het toetsenbord te gebruiken. U hoeft alleen maar te leren dat een rechtsklik het contextmenu met opties voor elke app zal brengen en hoe u de charms aan de rechterkant kunt gebruiken. Zodra dit is geleerd, wordt Metro gemakkelijk om een ​​muis en een toetsenbord te gebruiken. Ja, Metro-apps zijn niet zo handig als desktop-apps. Ten eerste is Windows 8 nog niet gelanceerd, dus het aantal beschikbare apps is klein. De meesten van hen zijn bètaversies en vroege prototypen. Er zijn enkele geweldige Metro-apps, maar totdat we een groot aantal van hen zien, duurt het even en moet Windows 8 eerst worden gelanceerd. Het bureaublad is echter volledig aanwezig in Windows 8. Het werkt zoals u het kent en het heeft verdere aanpassingen en verbeteringen gekregen in vergelijking met Windows 7. U hoeft geen Metro-apps te gebruiken. Als je ze niet leuk vindt, gebruik ze dan gewoon niet. Ga door met het gebruiken van de desktop-applicaties waar je van bent gaan houden. Ze blijven bestaan ​​en werken ongelooflijk goed.
 • Ik haat het lint in Windows 8 - dat is wat de meeste mensen over het lint zeiden toen het voor het eerst werd geïntroduceerd in Microsoft Office 2007. En toch is het een geweldig interfaceparadigma geworden dat functies zichtbaarder en gemakkelijker te gebruiken maakt. We hebben er enkele interessante artikelen over gepubliceerd: Windows 8-analyse: is de nieuwe lintinterface efficiënter? en 12 Redenen waarom Windows Explorer in Windows 8 schommelt. Als ze geen argumenten zijn die goed genoeg zijn om je anders te overtuigen, weet ik niet zeker of iets anders dat wel zal doen. Persoonlijk, toen Microsoft Office 2007 werd gelanceerd, was ik geïntrigeerd. Gedurende een dag of twee had ik moeite om rond te reizen en het oude interface-paradigma kwijt te raken. Maar toen het leren eenmaal gedaan was, hield ik van het lint en het maakte me ongelooflijk productief. Toen ik het zag in Windows 8, kon ik niet anders dan me gelukkig voelen. Ik was direct productief omdat dezelfde principes werden toegepast en het vinden van mijn weg gemakkelijk was. Als u de nieuwere versies van Microsoft Office hebt gebruikt, kunt u zonder problemen het lint in Windows 8 gebruiken zonder enige leercurve.
 • Het vereist heropvoeding - Persoonlijk vind ik dit geen echt argument. Evolutie vereist altijd heropvoeding. Als we willen dat de toekomst van computergebruik eerder dan later werkelijkheid wordt, moeten we onszelf voortdurend opnieuw onderwijzen en nieuwe technologieën, interfaceparadigma's, enzovoort leren. Het is niet zo moeilijk om je weg te vinden in Windows 8. Je moet een aantal nieuwe sneltoetsen leren, enkele nieuwe gebaren en je bent klaar. Mensen moesten zichzelf opnieuw onderwijzen wanneer ze van Microsoft Office 2003 naar Microsoft Office 2007 gingen. En Microsoft Office 2007, evenals 2010, zijn zeer succesvolle producten. Mensen moesten zichzelf opnieuw onderwijzen wanneer ze van Windows 98 naar Windows XP gingen en wanneer ze van Windows XP naar Windows 7 gingen. Niemand kan het succes van Windows XP en Windows 7 betwisten.

Argumenten die een punt hebben

Er zijn mensen die ook geldige argumenten delen. En ik ben het met hen eens of delen ervan:

 • Het startscherm is sucks, ik wil het Startmenu terug - Persoonlijk denk ik niet dat het nieuwe startscherm slecht is. Het oude Startmenu was vol, dwong je veel te scrollen door snelkoppelingen en niet zo geweldig als je het objectief analyseert. Het enige echte voordeel is dat iedereen het kent, gebruikt en verwacht dat het er is.

  Het nieuwe startscherm vereist echter verdere verbeteringen, hoewel het zoeken een stuk sneller maakt. Als je graag zoekt naar snelkoppelingen, bestanden en mappen in Windows 7, kun je hetzelfde doen, soms sneller in Windows 8. Maar het nieuwe startscherm heeft problemen met hoe het is georganiseerd. We hebben enkele negatieve aspecten in onze analyse benadrukt: Windows 8-analyse: is het startscherm een ​​verbetering versus het startmenu? en we geloven dat Microsoft verdere verbeteringen moet aanbrengen om mensen het startmenu te laten vergeten.

 • Het lint op een touchscreen - Dit argument is alleen dat waarover niet kan worden gedebatteerd en dat naar mijn mening 100% geldig is. Windows Explorer en andere Windows 8-programma's met een lintinterface zijn ook beschikbaar op systemen en apparaten met aanraakschermen. Hoewel het lint geweldig is met een muis en toetsenbord, is het misschien niet geweldig met aanraking, althans niet zoals het is geïmplementeerd in Windows 8 Release Preview. Microsoft beloofde enkele wijzigingen aan te brengen op dit gebied, die zullen worden onthuld in de definitieve versie van Windows 8. Aangezien Microsoft een voor aanraking geoptimaliseerde interface voor Microsoft Office 15 aan het ontwikkelen is, vertrouw ik erop dat zelfs dit probleem zal worden aangepakt. Meer informatie over de werkzaamheden aan Microsoft Office vindt u hier: Exclusief: functies en verbeteringen van Microsoft Office 15.

Windows 8 Haters moeten begrijpen dat Windows 8 over de toekomst gaat!

Veel Windows 8-haters zullen ook zeggen dat ze geen hybride interface op een desktop willen. Ze missen allemaal een heel belangrijk aspect: het hoofddoel van Windows 8 is niet op de hedendaagse computers en apparaten te gebruiken, maar op die van morgen. Natuurlijk werkt het op de apparaten van vandaag (het moet), maar daar gaat het niet om.

Als je aandacht besteedt aan de demo's en presentaties van Microsoft en bepaalde nieuwsartikelen, besef je al snel dat de belangrijkste rol van Windows 8 is om de hardware- en softwarewereld nieuw leven in te blazen. Om de toekomst te versnellen!

Microsoft wil niet dat Windows 8 zo vaak op klassieke computers wordt gebruikt, ook al zal het in het begin vooral aan hen worden gebruikt. Microsoft wil Windows 8 op de computers van morgen. Hier zijn enkele voorbeelden van computerscenario's om te overwegen, behalve de voor de hand liggende tablet:

 • Hybride apparaten zoals Asus Transformer, met Windows 8. Er is al een prototype dat dual opstart Windows 8 en Android. Lees ook dit artikel over een prototype van Intel: Intel laat Ultrabook-Tablet Hybride met Windows 8 zien.
 • Laptops met ondersteuning voor trackpadbewegingen. Het is hier al in primitieve vorm. Zie dit artikel voor meer informatie: Release-voorbeeld Windows 8: nieuwe ondersteuning voor ondersteuning van trackpad.
 • Laptops met Kinect inbegrepen. Details over bestaande prototypen hier: Microsoft's nieuwste thuis voor Kinect-technologie: draagbare computers.
 • Desktops met Kinect voor Windows. Deze technologie is er al en ik wou dat Kinect voor Windows beschikbaar was in mijn thuisland - Roemenië - zodat ik het met Windows 8 kan gebruiken. Aangezien laptops en Windows Phones met Kinect zinvol zijn, denk ik dat desktops met Kinect nog logischer zijn.
 • Aanraakschermen voor desktops, laptops en elk apparaat waarmee u ze wilt verbinden. We zijn allemaal gewend aan high definition-schermen waar je geen interactie mee hebt. Maar wat als ze werden vervangen door aanraakschermen, die ook Kinect integreerden? Windows 8 zou op dat moment nog logischer zijn.

Om de foto compleet te maken, zijn er ook enkele coole tabletconcepten die worden gedeeld. Details over een dergelijk concept zijn hier te vinden: Hands-on met Microsoft Surface voor Windows RT, Touch Cover en Type Cover. Een volledige evaluatie van Windows 8 zou het testen van de prestaties en bruikbaarheid ervan op apparaten zoals de eerder genoemde moeten omvatten.

Windows 8 is in hoge mate afhankelijk van hardwarefabrikanten, meer dan enig ander ooit gebouwd besturingssysteem. Als ze innoveren en spannende nieuwe apparaten naar de wereld brengen, die kunnen profiteren van Windows 8 en wat het kan doen, zullen mensen merken, zullen software-ontwikkelaars merken, merkt de pers op. Als dit gebeurt, zullen zowel de IT-industrie als de consumenten hiervan profiteren.

Windows 8 - Microsoft's grootste inzet ooit!

Hoewel Windows 8-haters een aantal geldige argumenten hebben, zal Windows 8 niet zo afschuwelijk zijn als ze zeggen. Er zijn veel voordelen aan de hybride aard van Windows 8 en er zijn ook tekortkomingen. Het declareren dat Windows 8 sucks is, zonder te wachten tot de definitieve versie verschijnt, is een beetje kortzichtig, vooral wanneer Microsoft heel openlijk heeft verklaard dat er nog veel wijzigingen in de definitieve versie moeten komen.

Persoonlijk stel ik het zeer op prijs wat Microsoft met Windows 8 probeert te doen. Ik heb veel verbeteringen opgemerkt van de preview van de ontwikkelaar tot de release preview en ik denk dat ze een aantal interessante verrassingen zullen onthullen in de definitieve versie. Ik hoop dat mijn mening resoneert en u overtuigt om pas een definitieve uitspraak te doen over Windows 8 nadat deze is uitgebracht. Nadat we echt nieuwe apparaten hebben gezien met Windows 8, niet alleen prototypen en ideeën.

Ik begrijp en waardeer ten zeerste het einddoel van Microsoft - een besturingssysteem en een ervaring op al uw apparaten: uw telefoon, uw Xbox, uw desktop, uw laptop, uw tablet, uw hybride computer, u weet nog niet hoe het eruit ziet . Ik wens ze veel succes. Als ze slagen met deze visie, zullen ze de manier waarop we computers en apparaten gebruiken voor altijd veranderen.