Tutorial

Wat de Leeslijst-app in Windows 8.1 is & Waarom u het moet gebruiken

Laten we eerlijk zijn, het maakt niet uit hoezeer internet is verbeterd en hoe je het op de hoogte kunt houden, het is nog steeds vol met gerecycleerde, onbegrepen of onjuiste informatie. U zult waarschijnlijk zorgvuldig alle informatie moeten filteren die u op het internet vindt om het nieuws, blogberichten of andere inhoud te lezen die zowel nuttig voor u is als correct is geschreven. Gelukkig heeft Microsoft in Windows 8.1 een app opgenomen die het filteren van digitale inhoud vereenvoudigt en later terugvindt. Het heet Leeslijst en daarom kun je het misschien gebruiken.

Wat is de Leeslijst-app in Windows 8.1?

Reading List is een moderne app die is gebundeld met Windows 8.1 en ook beschikbaar is in de Windows Store .

Hiermee kunt u snel een bladwijzer maken voor de inhoud die u interessant vindt, zowel op internet als in andere moderne apps, zodat u later kunt terugkomen om deze te lezen.

Bovendien kunt u die inhoud categoriseren, delen met uw vrienden en zelfs de inhoud van uw Windows 8.1-apparaten synchroniseren.

De inhoud die u aan de leeslijst toevoegt, is standaard in chronologische volgorde geordend. U kunt eenvoudig navigeren door de items in de Leeslijst met behulp van de titels die zijn geëxtraheerd uit de inhoud of door de categorieën te gebruiken waarin inhoud is geclassificeerd.

Belangrijk: om inhoud aan de leeslijst toe te voegen, moet u die inhoud bekijken vanuit de Internet Explorer- app of vanuit andere Windows Store- apps. U kunt geen inhoud toevoegen van een desktop-app, inclusief desktop-webbrowsers.

Ik zou deze app persoonlijk aanbevelen als een goed hulpmiddel voor het snel beheren van aansprekende inhoud, vooral voor degenen die een apparaat met aanraakbediening gebruiken of gewoon dol zijn op de ervaring die wordt geboden door de aanraakinterface in Windows 8.1.

Een andere reden om Reading List te gebruiken, is dat je eenvoudig content kunt delen met andere standaard-apps, zoals nieuws of sport . Als u ze regelmatig gebruikt, vindt u de leeslijst zeker ook leuk.

Waar vind ik de Leeslijst-app in Windows 8.1

Windows 8.1 heeft een tegel voor Leeslijst op het startscherm. De gemakkelijkste manier om de Leeslijst te openen is door op de tegel te klikken of erop te tikken.

Een andere methode om toegang te krijgen tot de Leeslijst- app is door "leeslijst" rechtstreeks in het startscherm te typen en de Leeslijst te selecteren in de zoekresultaten.

Een derde manier om de Leeslijst te openen is via de Apps- weergave: ga naar het startscherm en verplaats de cursor naar de linkerbenedenhoek van het scherm, net onder de laatste steen in de eerste kolom.

Klik op het naar beneden wijzende pijlpictogram om de lijst met applicaties weer te geven en klik of tik op Leeslijst in de map Productivity .

Op een apparaat met aanraakbediening gaat u naar het startscherm en schuift u omhoog om de weergave Apps te openen.

Conclusie

Zoals u in dit artikel kunt zien, kan de Leeslijst- app u eenvoudig helpen bij het organiseren, delen en synchroniseren van uw favoriete inhoud als u er eenmaal aan gewend bent. Dit artikel is de eerste van een serie bedoeld om u te begeleiden bij het gebruik van deze app.

Voordat je dit artikel afsluit, laat ons weten of je deze app hebt gebruikt en wat je ervan vindt. Vind je het leuk hoe het werkt? Vind je het nuttig? Heeft u specifieke vragen hierover?