Beoordeling

Beoordeling van Linksys Velop: wat krijg je van het duurste WiFi-gaasnetwerk?

Linksys Velop was een van de eerste netwerknetwerksystemen voor consumenten op de markt, een van de mooiste en de duurste. De prijs is niet veel gedaald sinds de oorspronkelijke lancering, en veel firmware-updates later, kregen we de kans om het te herzien. Als u wilt weten of Linksys Velop de vraagprijs waard is, lees dan onze diepgaande beoordeling:

OPMERKING: Er zijn verschillende Linksys Velop-gaassystemen beschikbaar op de markt. We hebben de hardwareversie WHW03 getest en beoordeeld.

Linksys Velop: voor wie is het goed?

Dit geavanceerd WiFi-netwerksysteem voor thuis is een geschikte keuze voor:

 • Mensen die hoogwaardige apparaten willen die er geweldig uitzien in hun huis
 • Eigenaars van apparaten met een Alexa-voorziening die spraakbesturing willen geven aan hun thuisnetwerk
 • Gebruikers die hun thuisnetwerk liever vanaf hun smartphone instellen en beheren

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Linksys Velop heeft de volgende positieven:

 • Mooi ontwerp
 • Het is gemakkelijk te gebruiken en in te stellen
 • De draadloze dekking is snel op beide banden: 2, 4 GHz en 5 GHz
 • Het kan op afstand worden bediend vanaf elke locatie op internet
 • Het kan ook vanuit een webbrowser worden beheerd
 • Het is geïntegreerd met Amazon Alexa
 • Geweldige meertalige ondersteuning

Er zijn ook nadelen om te overwegen:

 • De prijs is hoger dan die van vergelijkbare concurrerende producten
 • Het bevat geen beveiligingsfuncties zoals antivirusbescherming of een inbraakpreventiesysteem
 • Het heeft een aantal bugs die in toekomstige firmware-updates moeten worden opgelost
 • Je kunt het niet op muren monteren
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Linksys Velop is een prachtig mesh-WiFi-systeem, met een premium prijs. De opstelling is vergelijkbaar met die van andere mesh-systemen en de snelheid op beide draadloze banden is meestal hoger dan het gemiddelde, hoewel dit niet het snelste wifi-netwerk is dat u kunt krijgen. Het grootste nadeel is de prijs. Linksys Velop is een stuk duurder dan zijn concurrenten terwijl het de geavanceerde beveiligingsfuncties mist die u op concurrerende systemen aantreft. Dit maakt het een moeilijke verkoop. Andere WiFi-gaassystemen bieden meer functies en meer waar voor uw geld.

Unboxing van het WiFi-systeem met Linksys Velop (WHW03)

De verpakking voor de Linksys Velop is mooi en elegant. Op de bovenklep van de doos ziet u de drie apparaten waaruit de zojuist gekochte kit bestaat, de naam van het systeem en enkele van de meest essentiële functies.

De bovenklep wordt geopend als de omslag van een boek. Binnen zie je meteen de drie apparaten waaruit de mesh bestaat. Naast deze vindt u de snelstartgids, een Ethernet-kabel, drie voedingsadapters en de garantie.

De unboxing-ervaring van Linksys Velop AC2200 is verheugend, een premium-apparaat waardig. Zowel de verpakking als de Velop-apparaten zijn prachtig. Je krijgt ook alle accessoires die je nodig hebt om het mesh-systeem in te stellen en te gebruiken.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Elk Linksys Velop-station heeft een quad-core Qualcomm IPQ4019-processor, werkend op 716 MHz, met ondersteuning voor de nieuwste netwerkstandaarden, waaronder 802.11ac Wave 2 en 2x2 MU-MIMO-overdrachten. De drie apparaten hebben elk 512 MB RAM en 4 GB opslagruimte voor de firmware. De Linksys Velop is een drie-band gaas draadloos systeem, met zijn totale maximale theoretische bandbreedtesplitsing als volgt:

 • 400 Mbps voor één 2, 4 GHz draadloze band
 • 867 Mbps elk voor de twee 5 GHz draadloze banden

Om deze bandbreedte te bieden, heeft elke Velop zes interne antennes, waarvan er vier worden gebruikt voor de twee 5 GHz draadloze banden. Binnen elk Velop-station is er ook een Bluetooth 4.0-chip om de stations aan elkaar te koppelen.

Zoals u kunt zien, is het ontwerp van de Linksys Velop-naven aangenaam. Ze kunnen wit of zwart zijn, afhankelijk van de kleurvariant die u koopt. Aan twee kanten en aan de bovenkant zijn ventilatieroosters aanwezig voor een efficiënte koeling. Aan de bovenkant is er ook een discrete LED die oplicht in verschillende kleuren, om de status van het knooppunt aan te geven.

Elk Linksys Velop-station is zo groot als een pc-luidspreker met een afmeting van 3, 1 "x 3, 1" x 7, 3 "of 7, 8 x 7, 8 x 18, 5 cm in lengte, breedte en hoogte.De knooppunten wegen niet veel, slechts 17 oz of 485 gram Aan de onderkant van elk knooppunt bevinden zich twee 1 Gbps Ethernet-poorten, de aan / uit-knop, de reset-aansluiting en de voedingsaansluiting.

Wij houden erg van het ontwerp van de Linksys Velop. De stations zien er geweldig uit, overal waar u ze plaatst. Hun enige kleine ontwerpprobleem is dat ze geen systeem hebben om ze op muren te monteren. Je kunt ze alleen op een vlakke ondergrond plaatsen.

Als u alle officiële specificaties van dit product wilt lezen, gaat u naar deze pagina: Linksys Velop-specificaties.

De Linksys Velop instellen en gebruiken (WHW03)

Het instellen van de Linksys Velop is hetzelfde als bij andere gaaswifitsystemen en u moet de Linksys-app voor Android of iOS gebruiken. Het installatieproces gebruikt Bluetooth voor apparaatdetectie, dus Bluetooth moet op uw smartphone of tablet zijn ingeschakeld. Als u de instructies zorgvuldig opvolgt, moet u het systeem in ongeveer 10 tot 15 minuten kunnen instellen. Er kunnen echter problemen optreden met de ontdekking van de Velop-knooppunten via Bluetooth. We ondervonden problemen bij het toevoegen van het laatste knooppunt aan het systeem, dus we moesten nog 5 minuten verspillen om dat knooppunt opnieuw in te stellen en dichter bij een ander knooppunt te plaatsen dat al deel uitmaakte van het net. Nadat we dat gedaan hadden, verliep alles soepel en we zijn klaar met de installatie.

Tijdens het eerste instellingsproces kunt u alleen de details van uw internetverbinding opgeven, de locatie van elk Velop-knooppunt instellen en de naam en het wachtwoord invoeren voor het draadloze netwerk dat door het systeem wordt uitgezonden. Zoals het geval is bij alle mesh-systemen, verzendt Linksys Velop slechts één netwerknaam en gebruikt het slechts één wachtwoord voor toegang tot het netwerk. Zodra u klaar bent met het maken van de mesh, moet u op zoek gaan naar firmware-updates en deze installeren. De mobiele app Linksys verwerkt het proces en het werkt goed. Firmware-updates zorgen ervoor dat fouten worden opgelost en dat u de nieuwste beveiligingsverbeteringen voor uw netwerk krijgt.

Wanneer u de mobiele Linksys-app gebruikt, is het een goed idee om verbinding te maken met uw Linksys Smart Wi-Fi-account, zodat u uw netwerk op afstand kunt beheren vanaf elke plek op internet. Wanneer je dat doet, maakt het niet uit waar je thuis bent of niet. U hebt toegang tot de instellingen van uw netwerk, kunt zien welke apparaten online zijn en beheert de basis: gasttoegang, ouderlijk toezicht, apparaatprioriteit en de weinige geavanceerde instellingen die beschikbaar zijn.

Positief is dat Linksys webtoegang heeft toegevoegd aan de Linksys Velop. Gevorderde gebruikers waarderen deze functie, omdat ze meer controle krijgen over de manier waarop hun mesh-netwerk werkt. Een ander positief punt is dat zowel de webgebaseerde gebruikersinterface als de mobiele app beschikbaar zijn in meer dan twintig talen.

Hulp is gemakkelijk beschikbaar. Wanneer u de mobiele app gebruikt, krijgt u toegang tot zelfstudies over het instellen en gebruiken van Linksys Velop, een database met veelgestelde vragen en instructies om rechtstreeks contact op te nemen met de ondersteuning van Linksys via de telefoon.

Wanneer u klaar bent met het configureren van alles, begint u met het verbinden van uw netwerkapparaten. Bij gebruik van een mesh WiFi-systeem, zien netwerkapparaten slechts één netwerknaam worden uitgezonden. De duurdere smartphones en laptops die de 802.11ac-standaard ondersteunen, maken verbinding met het netwerk met behulp van de 5 GHz-frequentie, terwijl goedkopere of oudere apparaten die de 802.11n-standaard ondersteunen, verbinding maken met het netwerk op de langzamere 2, 4 GHz-frequentie.

We hebben verschillende apparaten op het netwerk aangesloten: desktop-pc's, laptops, tablets, smartphones, een Xbox One-console, enkele slimme stekkers, een slimme lamp en een draadloze printer. We hadden geen problemen bij het delen van inhoud via het netwerk en de dekking van het wifi-netwerk was grotendeels stabiel. Bij de overdracht van gegevens via het netwerk merkten we echter een beetje variabiliteit in de overdrachtssnelheid op, hoger dan we hadden verwacht.

We hebben ook gemerkt dat bij het maken van grote netwerkoverdrachten (zoals het kopiëren van een bestand van 6 GB via het netwerk) sommige van onze draadloze apparaten korte verbindingsdruppels hadden. Ze duurden niet lang, maar ze waren merkbaar. Bovendien zijn niet alle apparaten losgekoppeld, maar slechts enkele. Dit betekent dat de algoritmen voor bandbreedtebeheer die door Linksys Velop worden gebruikt, in toekomstige firmware-updates kunnen worden verbeterd, zodat zij stabielere wifi-verbindingen bieden, zelfs wanneer grote gegevenssets via het netwerk worden overgedragen.

Afgezien van een paar kleine haperingen die in firmware-updates kunnen worden opgelost, is de gebruikerservaring van Linksys Velop aangenaam. Op afstand besturen van dit mesh-systeem werkt goed, zowel bij het gebruik van de mobiele app, als de webinterface. Ook is de meertalige ondersteuning uitstekend.

Als je meer wilt weten over de real-world prestaties van Linksys Velop, ga dan naar de volgende pagina van deze recensie.