Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review Panda Gold Protection

Panda Security is een IT-beveiligingsbedrijf met hoofdkantoor in Spanje, dat zich richt op het ontwikkelen en verkopen van gespecialiseerde antivirussoftware voor zowel thuisgebruikers als bedrijven. Het bestaat al sinds het begin van het internet, 1990 om preciezer te zijn. Het bedrijf staat bekend om zijn beveiligingsinnovaties op basis van cloudtechnologieën en, in het algemeen, om cybercriminaliteit te voorkomen. De meest "complete" beveiligingsoplossing die is ontwikkeld door Panda Security, gericht op thuisgebruikers, wordt Panda Gold Protection genoemd . De laatste paar dagen hebben we het gebruikt en getest en nu willen we alles delen wat we erover hebben gevonden. Als u nieuwsgierig bent om te zien of dit een goede antivirusoplossing voor u is, lees dan onze review:

Waar is Panda Gold Protection goed in?

Panda Gold Protection is een beveiligingspakket dat goed is in:

 • Bescherm uw computer tegen malware, zowel offline als online
 • Het bieden van uitstekende klantenondersteuning, met permanente 24/7 toegang tot technici
 • Biedt veel extra hulpmiddelen die u kunt gebruiken

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Panda Gold Protection versus Panda Global Protection

Panda Gold Protection biedt dezelfde beveiligingshulpmiddelen als Panda Global Protection . De verschillen liggen in het feit dat de Gold Protection- versie ook het volgende bevat:

 • Premium Support - zorgt ervoor dat een technicus er altijd is, om u te helpen bij het opruimen van uw computer in het geval van een malware-infectie
 • Premium Live Chat - u kunt op elk gewenst moment live chatten met een Panda-technicus
 • Panda Cloud Drive - 20 GB aan ruimte voor u om gegevens op te slaan en te synchroniseren op al uw apparaten

Tenzij u deze aanbiedingen wilt, is de iets meer betaalbare Panda Global Protection een betere deal voor u.

Voors en tegens

Dit zijn de positieve dingen die we hebben vastgesteld over Panda Gold Protection :

 • De antivirus-engine kan uitstekend malware detecteren en van uw computer verwijderen
 • Het webschild is effectief om te voorkomen dat u gevaarlijke websites bezoekt, in een webbrowser
 • De gebruikersinterface is zeer aanpasbaar
 • De technische ondersteuningsopties die Panda biedt, zijn uitstekend in vergelijking met andere antivirusproducten

Aan de andere kant zijn er ook enkele negatieve aspecten:

 • De beveiligingssuite vertraagt ​​de snelheid waarmee u veel gegevens van internet downloadt
 • De firewall behandelt alle netwerken waarmee u verbinding maakt als thuisnetwerken, waardoor u kwetsbaar bent voor mens-in-the-middle-aanvallen. Als u echter handmatig het openbare profiel in de firewallinstellingen kiest, is het uitstekend om u te beschermen.
 • De antivirus-engine is langzamer dan anderen bij het scannen van uw computer
 • De gebruikersinterface is laggy en druk
 • Er zijn teveel extra hulpmiddelen gebundeld in deze beveiligingssuite en de meeste zijn klonen van wat u al in Windows hebt
 • Er is geen VPN-service inbegrepen, dus u kunt niet vertrouwen op Panda Gold Protection om verbindingen te beveiligen wanneer u verbinding maakt met openbare Wi-Fi-netwerken
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Panda Gold Protection is geen gebalanceerde beveiligingssuite. Wat we leuk vinden aan het is de efficiëntie van de antivirus-engine en zijn web schild. Als u deze beveiligingssuite gebruikt, bent u beschermd tegen alle soorten malware, zowel offline als online. Panda Gold Protection vertraagt ​​echter de downloads die u via internet maakt; het is niet de snelste ter wereld om je computer te scannen op malware en hoewel de gebruikersinterface er goed uitziet en hij gemakkelijk in gebruik is, is hij ook laggy. Last but not least kan de firewall u efficiënt beschermen tegen netwerkaanvallen, maar alleen als u deze handmatig configureert telkens wanneer u verbinding maakt met een nieuw netwerk. Panda Gold Protection is geen antivirusproduct dat geschikt is voor iedereen. Het wordt het best gebruikt door goed geïnformeerde gebruikers die de minder positieve aspecten ervan kunnen omzeilen, zodat ze de best mogelijke bescherming krijgen. Beginners moeten waarschijnlijk ergens anders kijken.

De download- en installatie-ervaring

Om Panda Gold Protection te testen, kunt u de gratis evaluatieversie op de website van Panda downloaden en installeren. Je mag een klein uitvoerbaar bestand genaamd PANDAGP.exe downloaden, met een grootte van slechts 1.73 MB. Wanneer u het uitvoert, mag u de installatiemap kiezen, de taal van de beveiligingssuite en of u Panda Safe Web ook wilt installeren. Dit is een webbrowser-extensie die belooft u te beschermen tegen kwaadwillende websites. De installatiewizard probeert u de standaardzoekmachine en de standaardhomepage van uw webbrowser te laten wijzigen. We raden aan om deze twee opties uit te schakelen. Als u ervoor kiest om ze in te schakelen, moet u weten dat Panda's zoekmachine en homepagina beide worden aangeboden door Yahoo.

Panda Gold Protection begint met het downloaden van de gegevens die nodig zijn om de installatie voort te zetten. U kunt de beveiligingsmodules die zijn geïnstalleerd niet kiezen. In totaal heeft de installatiewizard 74, 50 MB aan gegevens gedownload op onze Windows 10-computer.

Nadat alles is gedownload en geïnstalleerd, ontvangt Panda Gold Protection bij het openen van de gebruikersinterface een bericht waarin u wordt gevraagd een e-mailadres in te voeren. Het wordt gebruikt om een ​​online account voor u te maken, maar het is niet verplicht, dus u kunt klikken op "Selecteer een account later" als u het product wilt testen zonder het te kopen.

Dan kunt u de gebruikersinterface van de Panda Gold Protection zien, die er interessant uitziet. We zullen er echter meer over vertellen in het gedeelte "Gebruiksgemak en configuratie" van deze recensie.

Het downloaden en installeren van Panda Gold Protection is een eenvoudige taak. Er zijn geen ingewikkelde stappen te ondernemen en het bedrijf dwingt u niet om persoonlijke informatie te verstrekken als u alleen maar hun product wilt evalueren.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Het eerste dat we controleerden met betrekking tot de integratie met Windows, was of Panda Gold Protection Windows Defender en Windows Firewall uitschakelt. Het goede nieuws is dat dit het geval is, dus u moet geen conflicten of prestatieproblemen zien, die vaak voorkomen wanneer u meerdere beveiligingsproducten tegelijk gebruikt. Panda's software is redelijk goed geïntegreerd met Windows 10 met betrekking tot netwerken. We konden de thuisgroep gebruiken op ons lokale netwerk en we hadden geen problemen bij het delen van bestanden of bij het gebruik van universele apps.

Helaas past de firewallmodule zijn beveiligingsmodus niet automatisch aan, afhankelijk van het netwerkprofiel dat is ingesteld in Windows. Ongeacht het netwerkprofiel dat we in Windows hebben ingesteld, heeft Panda's firewall altijd de Home Protection-modus gebruikt. De firewall behandelt zelfs openbare netwerken als thuisnetwerken. Bovendien gebruikt de firewall drie verschillende netwerkprofielen: Thuis, Werk en Openbare plaats, in tegenstelling tot moderne Windows-besturingssystemen, die alleen privé- en openbare profielen gebruiken. Het lijkt erop dat Panda's firewall zich op een andere planeet bevindt.

Wat betreft online beveiliging, kiest Panda Gold Protection ervoor om u te beschermen door al het internetverkeer te filteren. Het is een goede zaak omdat u bescherming krijgt, ongeacht welke webbrowser u verkiest. Daarnaast bevat het ook een webbrowser-extensie genaamd Panda Safe Web die kwaadwillende websites kan blokkeren en uw zoekopdrachten op het internet veiliger kan maken, als u OK bent met het gebruik van Yahoo als uw zoekmachine. Deze extensie is beschikbaar voor Google Chrome en Internet Explorer.

We hebben gekeken naar het RAM-verbruik van Panda Gold Protection . We ontdekten dat deze beveiligingssuite maar 38 MB RAM gebruikt. Met betrekking tot de opstarttijd van onze testcomputer heeft BootRacer een toename van één seconde of 4% gemeten. Dit is een verwaarloosbare toename.

Om te controleren of de snelheid van internet of lokaal netwerk wordt beïnvloed door Panda Gold Protection, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De snelheden die we meten met LAN Speed ​​Test waren hetzelfde vóór en na de installatie van de beveiligingssuite, wat betekent dat het geen negatieve gevolgen heeft voor de gegevensoverdracht binnen het lokale netwerk. Hoewel Speedtest.net liet zien dat de uploadsnelheid op het internet hetzelfde was, nam de downloadsnelheid af nadat we Panda Gold Protection met maar liefst 40 procent hadden geïnstalleerd, van een gemiddelde van 104 Mbps naar slechts 62 Mbps. Dat is een aanzienlijke afname van onze downloadsnelheid op internet.

Panda Gold Protection biedt een webschild dat al het internetverkeer op uw computer filtert, en dat betekent dat u beschermd bent in elke webbrowser die u wilt gebruiken. Verder bevat het ook een webbrowser-extensie waarmee u uw zoekopdrachten op het web veilig kunt stellen, maar alleen in Google Chrome en alleen als u het goed vindt om Yahoo als uw zoekmachine te gebruiken. Een positief aspect is het feit dat het beveiligingspakket van Panda geen invloed heeft op de opstarttijden of gegevensoverdrachtsnelheid van de computer binnen uw lokale netwerk. Het vertraagt ​​echter de downloads van internet. Ook past de firewallmodule zichzelf niet aan volgens het netwerkprofiel dat in Windows is ingesteld.

Gebruiksgemak en configuratie

Panda Gold Protection biedt een gebruikersinterface die interessant is. Het maakt gebruik van tegels, zoals die uit het Startmenu van Windows 10 of het startscherm van Windows 8.1. De meeste modules en hulpmiddelen hebben hun tegels weergegeven op de gebruikersinterface, en geven korte informatie over wat ze doen. Ze dienen ook als snelkoppelingen naar de opties, taken en instellingen van elke module.

Helaas is de gebruikersinterface enigszins laggy, ten minste op onze computer. Aan de onderkant van de centrale console bevinden zich drie knoppen waarmee u naar de tweede of derde pagina van de gebruikersinterface kunt gaan. Elke keer als we op ze drukten, stotterde de overgang.

De gebruikersinterface voelt ook druk omdat er gewoon te veel tegels op staan. Het is echter leuk dat je het kunt aanpassen door de tegels te verplaatsen of tegels te verwijderen of toe te voegen als je dat wilt. Als je liever een meer eenvoudige ervaring hebt, zou je misschien liever veel van de tegels verwijderen die standaard worden getoond.

Een ander positief punt over de tegels is dat ze eenvoudig te gebruiken zijn op elk apparaat, zelfs op mensen met een touchscreen. Dat geldt ook voor instellingen, waarvan de meeste kunnen worden geconfigureerd met behulp van grote knoppen en schakelaars.

Met betrekking tot de hulp- en ondersteuningsopties moet u weten dat Panda online documentatie, toegang tot communityforums en een pagina met veelgestelde vragen biedt . Er is ook een optie om te e-mailen of zelfs Panda op Twitter te contacteren om hulp te krijgen. Het bedrijf biedt ook live chat en externe afstandsondersteuning, als u Panda Gold Protection koopt.

Een ding dat velen op prijs stellen bij Panda Gold Protection is het feit dat deze beveiligingsoplossing veel gedetailleerde logs en statistieken biedt. Ook biedt het enkele visuele rapporten over de beveiligingsgerelateerde gebeurtenissen die plaatsvinden op uw computer.

Met betrekking tot meldingen en waarschuwingen is Panda Gold Protection een beetje spraakzamer dan andere. We hebben malwarewaarschuwingen gezien, maar we waren ook geïrriteerd door een melding van de vervaldatum van de proef, die telkens weer werd geopend toen we de gebruikersinterface openden.

De gebruikersinterface van Panda Gold Protection verschilt van die van andere beveiligingssuites. Het is niet moeilijk te gebruiken en werkt goed op apparaten met touchscreens. De overgangen tussen pagina's zijn echter laggy. We hadden liever gezien dat het responsiever was en ook minder druk.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe efficiënt Panda Gold Protection uw computer beschermt tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies worden meegeleverd met deze beveiligingssuite en onze aanbevelingen bekijken voor welke instellingen u zou moeten aanpassen.