Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review Emsisoft Anti-Malware

Emsisoft is een IT-bedrijf gevestigd in Nieuw-Zeeland en ontwikkelt beveiligingsproducten waarvan wordt gezegd dat ze zeer effectief zijn in het beschermen tegen malware, terwijl ze tegelijkertijd een laag profiel houden met betrekking tot systeembronnen. Het bedrijf schept ook op over zijn beveiligingsproducten als bloat-vrij, dat klinkt goed. Hun antivirus voor Windows wordt Emsisoft Anti-Malware genoemd . We hebben het een paar dagen gebruikt en getest en nu willen we graag alles met je delen wat we leuk vonden en er niet van hielden. Als u nieuwsgierig bent naar Emsisoft Anti-Malware, lees dan onze review en u zult weten of dit het juiste product voor u is:

Voors en tegens

Emsisoft Anti-Malware heeft er enkele goede dingen over:

  • De antivirus-engine is geweldig in het detecteren en verwijderen van malware van uw computer
  • De gebruikersinterface ziet er goed uit en is gemakkelijk te gebruiken op elk apparaat, ook op apparaten met aanraking
  • Emsisoft Anti-Malware heeft bijna geen negatief effect op de prestaties van uw computer

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Helaas zijn er ook een paar dingen die niet zo goed zijn:

  • Emsisoft Anti-Malware schakelt Windows Defender niet uit en dat kan leiden tot conflicten en prestatieproblemen
  • Het web shield is niet zo efficiënt en het laat je gevaarlijke websites bezoeken
  • De antivirus heeft geen proactieve benadering als het gaat om verwisselbare schijven
  • Er is geen firewallmodule meegeleverd, dus u moet het doen met de ingebouwde Windows Firewall
  • Er zijn geen extra tools inbegrepen
Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

Emsisoft Anti-Malware is een beveiligingsproduct dat u meer dan goed beschermt tegen offline bedreigingen. Je krijgt een zeer efficiënte antivirus-engine die mooi is verpakt in een goed uitziende en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface die je waarschijnlijk leuk zult vinden. Voordat u echter een aankoopkeuze maakt, moet u er ook rekening mee houden dat het webschild nogal zwak is en u niet kan beschermen tegen gevaarlijke phishing-websites, er is geen firewallmodule aanwezig en u moet voorzichtig zijn om alle verwijderbare schijven handmatig te scannen en te reinigen. Emsisoft Anti-Malware bevat geen extra hulpmiddelen, zoals ouderlijk toezicht of een VPN-service. Deze "bloat-vrije" benadering kan sommige gebruikers aantrekken, maar het kan ook anderen op afstand houden. Vanuit ons oogpunt is Emsisoft Anti-Malware een beveiligingsproduct dat u alleen moet overwegen te kopen en gebruiken als u eenvoudige, eenvoudige anti-malware software wilt.

De download- en installatie-ervaring

Het eerste dat u moet doen om Emsisoft Anti-Malware op uw computer te installeren, is naar de website van het bedrijf gaan en het installatieprogramma downloaden. Het is vermeldenswaard dat Emsisoft u niet om persoonlijke informatie vraagt ​​voordat u uw proefversie hebt gedownload.

Het bestand dat u download heet EmsisoftAntiMalwareWebSetup.exe en heeft een grootte van slechts 2 MB. Nadat u het hebt gestart, downloadt het installatieprogramma de bestanden die nodig zijn om de beveiligingssuite te installeren en installeert deze vervolgens op uw computer. U kunt de installatie op geen enkele manier aanpassen. Wanneer de download is voltooid, vraagt ​​het beveiligingspakket u om de licentieovereenkomst te accepteren.

Het tweede en laatste wat de installatie van u vraagt ​​is om hem te vertellen of u het product wilt testen of dat u een licentiesleutel wilt gebruiken die van u is. Het is goed om te zien dat Emsisoft niet om persoonlijke informatie vraagt ​​als je de proefversie wilt gebruiken.

Vervolgens ziet u de gebruikersinterface van Emsisoft Anti-Malware, waarmee ook een automatisch updateproces voor virusdefinities wordt gestart. Het is een goede zaak, want het betekent dat je meteen vanaf het begin up-to-date anti-malware bescherming krijgt.

Downloaden en installeren van Emsisoft Anti-Malware is snel: het hele proces is snel en gemakkelijk door te nemen. Ook hoeft u geen persoonlijke informatie te verstrekken, en dat is geweldig.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Tijdens de installatie schakelt Emsisoft Anti-Malware Windows Defender en Windows Firewall niet uit . Het is een goed idee om Windows Firewall aan te laten, omdat Emsisoft Anti-Malware geen eigen firewallmodule biedt. Het is niet goed om Windows Defender ingeschakeld te laten, omdat dit kan leiden tot conflicten en prestatieproblemen. Het is nooit goed om twee antivirusproducten tegelijkertijd te gebruiken, dus we beschouwen dit als een negatief aspect van Emsisoft Anti-Malware .

Emsisoft Anti-Malware is goed geïntegreerd met Windows 10-netwerken en het ontbreken van een eigen firewallmodule is waarschijnlijk de reden daarvoor. We hadden geen problemen bij het maken of lid worden van een thuisgroep in het lokale netwerk, bij het delen van bestanden of bij het gebruik van universele Windows-platform-apps.

Als het gaat om uw online beveiliging, kiest Emsisoft Anti-Malware ervoor om u te beschermen door al het internetverkeer dat op uw computer wordt opgeslagen te scannen en te filteren. Het bundelt geen extra webbrowser-uitbreidingen en dat is maar goed ook.

Nadat we de beveiligingssuite hadden geïnstalleerd, hebben we een aantal metingen uitgevoerd om te zien hoeveel systeembronnen het moet uitvoeren en of het onze testcomputer heeft vertraagd. Het eerste dat we hebben gemeten, was de gemiddelde opstarttijd van onze computer. Het goede nieuws is dat het hetzelfde bleef na het installeren van Emsisoft Anti-Malware . Vervolgens hebben we gekeken hoeveel RAM het verbruikt. Deze keer hadden we een verrassing - Emsisoft Anti-Malware heeft meer dan 105 MB RAM nodig om alle processen draaiende te houden. Dat is een vrij klein aantal, volgens de normen van vandaag.

We hebben ook gecontroleerd of Emsisoft Anti-Malware zijn processen beschermt tegen ongewenste beëindiging. We hebben ontdekt dat dit zo is, maar we hebben ook geconstateerd dat als je probeert een einde aan deze te maken, je computer niet meer reageert. Toen we probeerden het primaire Emsisoft-proces te stoppen met Taakbeheer, stopte het niet, maar onze computer werd onbruikbaar, omdat de processor op vol vermogen bleef. Na een paar minuten hadden we geen andere keus dan hem opnieuw te forceren.

Om te controleren of de snelheden op internet of lokaal netwerk worden beïnvloed door Emsisoft Anti-Malware, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De snelheden waren hetzelfde voor en na het installeren van deze beveiligingssoftware, wat betekent dat het geen nadelig effect heeft op het internet of gegevensoverdracht via het lokale netwerk.

Emsisoft Anti-Malware is goed geïntegreerd met Windows en zijn netwerkfuncties, waarschijnlijk omdat het geen eigen firewall heeft. We houden ook van het feit dat dit anti-malware product uw pc of de netwerksnelheid niet vertraagt. We tellen echter als een negatief feit dat uw computer niet meer reageert wanneer een onbevoegde persoon of iets probeert zijn beveiligingsprocessen te beëindigen.

Gebruiksgemak en configuratie

De gebruikersinterface die u krijgt van Emsisoft Anti-Malware ziet er goed uit. Om te beginnen is het een venster dat kan worden aangepast en dat is iets dat je tegenwoordig niet vaak tegenkomt. Hierin zijn er maar een paar verschillende secties voor Bescherming, Scannen, Quarantaine, Logboeken en Instellingen . U krijgt ook een reeks verschillende knoppen en koppelingen die u toegang geven tot de essentiële hulpmiddelen en taken. Zoals je kunt zien in de onderstaande afbeelding, gebruikt Emsisoft Anti-Malware zachte en warme kleuren wanneer dingen in orde zijn, en fel oranje of rode kleuren wanneer iets je aandacht vereist.

Dankzij de grote afmetingen is de gebruikersinterface eenvoudig te gebruiken op apparaten met aanraakschermen. Gelukkig geldt dat ook voor de meest geavanceerde instellingen die beschikbaar zijn. Als u door deze instellingen bladert, zult u merken dat veel worden bestuurd door eenvoudige vinkjes die ze in- of uitschakelen en die ook gemakkelijk met uw vingers kunnen worden afgeluisterd.

Hoewel de meeste opties en instellingen gemakkelijk te begrijpen zijn en geen speciale technische kennis vereisen, als u hulp nodig hebt met iets. Emsisoft Anti-Malware geeft u toegang tot lokale helpbestanden die zelfs werken wanneer u offline bent. U krijgt ook toegang tot online documentatie, veelgestelde vragen en communityforums. Je kunt via e-mail contact opnemen met het bedrijf voor verdere ondersteuning, maar jammer genoeg omdat Emsisoft een team van mensen is dat over de hele wereld is verspreid, en mogelijk geen ondersteuning voor chat of telefoon kan bieden.

Emsisoft Anti-Malware bevat gedetailleerde logboeken over elke beveiligingsgebeurtenis die op uw computer heeft plaatsgevonden. De logs zijn mooi georganiseerd en verdeeld in verschillende categorieën. Er zijn echter geen eenvoudige en visueel aantrekkelijke statistieken aangeboden, zoals cirkeldiagrammen, grafieken of iets dergelijks.

Emsisoft Anti-Malware vertoont meestal meer meldingen en meldingen dan andere beveiligingsproducten. In de tijd dat we deze software gebruikten, zagen we meldingen over malwarebedreigingen, phishingwebsites die werden geblokkeerd, maar ook meldingen over updates die werden geïnstalleerd of nieuws dat door Emsisoft op hun website werd gepubliceerd.

De gebruikersinterface aangeboden door Emsisoft Anti-Malware ziet er goed uit en is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken. Alle functies, opties en instellingen zijn duidelijk en beknopt en zijn direct beschikbaar. Sommige gebruikers zullen echter de afwezigheid van visuele statistieken of opties voor telefonische ondersteuning niet waarderen.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe geschikt Emsisoft Anti-Malware is om uw computer te beschermen tegen malware en gevaarlijke sites. U kunt ook onze aanbevelingen bekijken voor welke instellingen u mogelijk wilt aanpassen.