Tutorial

Hoe u applicaties up-to-date kunt houden met Ninite Updater & Ninite Free

Toen we onze analyse van hulpmiddelen publiceerden om uw software up-to-date te houden, noemden velen van u Ninite en hun producten. Daarom besloot ik om ze uit te proberen en meer te leren over hoe je de Ninite Updater of de gratis Ninite- service kunt gebruiken om je software up-to-date te houden. Dit is wat ik heb geleerd.

Werken met Ninite Updater

Nadat je het hebt geïnstalleerd, kun je Ninite Updater vinden in het systeemvak, dat bij elke Windows-startup wordt uitgevoerd.

Wanneer er updates worden gevonden, verandert de kleur van het pictogram van groen in oranje en wordt u op de hoogte gebracht van de beschikbare updates.

Als u op de melding klikt (of dubbelklikt op het Ninite Updater- pictogram), krijgt u een lijst met details over de beschikbare updates.

U kunt selecteren welke updates u wilt uitvoeren en vervolgens op Bijwerken klikken.

Ninite Updater begint nu met het downloaden en installeert alle updates die u hebt geselecteerd.

Een ding dat gebruikers zullen genieten, is de mogelijkheid om updates voor alle toepassingen in de database van Ninite Updater te negeren. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en vervolgens op Negeren en selecteer de app waarvan u de updates wilt negeren.

Hoe goed is Ninite Updater?

Vooral als het gaat om software waarvoor we geld betalen, zijn we allemaal geïnteresseerd om te weten hoe goed het is. Als je voornamelijk applicaties uit hun database van 92 applicaties gebruikt, zal Ninite Updater geweldig zijn. Het zal alles up-to-date houden en het download- en installatieproces zo pijnloos en "klik-vrij" mogelijk maken.

Als u echter veel andere applicaties gebruikt die niet in hun database zijn opgenomen, zullen de resultaten anders zijn. Om de zaken in perspectief te plaatsen, vergeleek ik Ninite Updater met de resultaten behaald door andere applicaties, in onze vorige analyse: De beste tools om te controleren op software-updates.

Voor dezelfde tests detecteerde Ninite Updater updates voor 13 van de in totaal 18 applicaties en voor alle 4 meest kwetsbare applicaties die werden gebruikt voor het maken van tests. Dit zijn nog steeds zeer goede resultaten.

Wat is er beter aan Ninite Updater, in vergelijking met vergelijkbare oplossingen, is dat het het download- en installatieproces voor al uw updates afhandelt, waardoor de update-ervaring zo gemakkelijk mogelijk verloopt.

Wat ik graag zou willen zien in toekomstige versies?

Hoewel mijn ervaring met Ninite Updater goed was, zou ik enkele mogelijkheden willen voorstellen die geliefd zullen zijn bij nerds. Voeg ten eerste de mogelijkheid toe dat Ninite Updater zichzelf automatisch sluit wanneer er geen nieuwe updates worden gevonden. Op deze manier is er een pictogram minder aandachtig om te volgen en minder middelen worden gebruikt.

Ten tweede zou het de mogelijkheid bieden om het downloaden en installeren van sommige updates tijdens het updateproces te annuleren. Als bijvoorbeeld grotere applicaties te lang duren om te downloaden, zou het leuk zijn om de update alleen voor hen te annuleren en deze voor de anderen voort te zetten.

Het gratis op Ninite gebaseerde alternatief

Als u nog steeds niet wilt overwegen om geld te betalen voor Ninite Updater, kunt u de gratis Ninite- service voor hetzelfde doel gebruiken.

Ga naar de Ninite-webpagina, selecteer de applicaties die u wilt updaten en download het speciale ".exe" -bestand dat is gemaakt op basis van uw keuzes.

Vervolgens kunt u dat bestand van tijd tot tijd uitvoeren en het zal automatisch nieuwe updates detecteren en voor u installeren.

Om het eenvoudiger voor u te maken, kunt u zelfs een geplande taak maken die dit bestand een keer per week uitvoert.

Het nadeel is dat, als je andere applicaties uit hun database gebruikt, je een nieuw bestand moet downloaden, dat op zoek is naar updates voor zowel de vorige als de nieuwe. Als je stopt met het gebruik van sommige applicaties en ze verwijdert, zal het uitvoeren van dezelfde Ninite- updater ze opnieuw installeren.

Wat is jouw ervaring met Ninite?

Ik weet zeker dat velen van jullie Ninite-producten hebben gebruikt. Aarzel daarom niet om uw ervaringen met hen en eventuele klachten of nuttige tips die u heeft te delen. Wij, het Ninite-team en andere lezers zullen hen waarderen.