Anders

12+ redenen waarom u Windows Update 10 april 2018 zou moeten krijgen

Op 30 april 2018 brengt Microsoft de volgende belangrijke update uit naar Windows 10: de Update van april 2018, die de codenaam Redstone 4 heeft. De upgrade brengt verschillende nieuwe functies en veel verbeteringen van de levenskwaliteit van de vorige Fall Creators Update. Als u wilt weten wat er nieuw is en of het de moeite waard is gratis te installeren op uw Windows 10-computers en apparaten, lees dan dit artikel:

Wat is Windows 10 April 2018-update (voorheen bekend als Spring Creators Update)?

Windows 10 April 2018 Update (voorheen bekend als Spring Creators Update) is de nieuwste grote update van Windows 10. Het heeft de versie 1803, de build 17133.1, en de codenaam die werd gebruikt tijdens de ontwikkeling ervan was Redstone 4. Deze update gaat verder met het werk van Microsoft met Fall Creators Update. Lees verder om te zien wat er nieuw is in deze versie:

1. De tijdlijn toont en synchroniseert activiteiten op al uw Windows 10-apparaten

De functie Tijdlijn registreert, synchroniseert en geeft de geschiedenis van uw activiteiten weer, op alle Windows 10-apparaten die zijn ingesteld om hun tijdlijn te synchroniseren. Druk op Windows + Tab of de knop Taakweergave op de taakbalk en u ziet uw activiteiten van eerder vandaag, gisteren, enzovoort. Klik op een van deze activiteiten en u kunt ze hervatten vanaf het punt waar u was gebleven. Als gevolg hiervan maakt de tijdlijn het gemakkelijk om door te gaan met uw werk, wanneer u meerdere Windows 10-apparaten gebruikt.

Het synchroniseert alleen uw Windows 10-computers en apparaten en het werkt voor apps die ondersteuning bieden voor deze functie: Microsoft Edge, Microsoft Office-apps, foto's, nieuws, enzovoort.

Microsoft is van plan om Timeline te integreren met mobiele apps, zodat het nut van deze functie wordt vergroot en je je pc ('s) kunt synchroniseren met je smartphone en je tablet.

2. Delen in de buurt maakt het eenvoudig om inhoud te verzenden en ontvangen met behulp van WiFi of Bluetooth

Update voor Windows 10 april 2018 bevat een nieuwe functie voor delen in de buurt . Hiermee kunt u inhoud (foto's, video's), links en bestanden delen met andere computer en apparaten in de buurt die gebruikmaken van Bluetooth of WiFi.

Er is ook slecht nieuws met betrekking tot deze functie: de thuisgroep wordt beëindigd en vervangen door deze functie.

3. Rustige uren wordt omgedoopt tot Focus Assist en wordt nuttiger

Stille uren werd in het verleden gebruikt om meldingen gedurende een specifiek tijdsinterval te dempen. Deze functie is nu hernoemd naar Focus Assist en kan zichzelf automatisch inschakelen tijdens presentaties of tijdens het spelen van games.

4. Met Diagnostic Data Viewer kunt u de gegevens bekijken die Windows 10 naar Microsoft verzendt

Na alle controverse over Windows 10-gegevensverzamelsystemen, besloot Microsoft haar aanpak te verbeteren en zoveel mogelijk transparantie te bieden. Als gevolg hiervan hebben we met Windows Update van 10 april 2018 een nieuwe app Diagnostic Data Viewer, die u in gewone tekst alle diagnostische informatie toont die Windows 10 naar Microsoft verzendt. U kunt ook de diagnostische gegevens verwijderen die zijn verzameld uit Windows 10.

Om deze nieuwe functie aan te vullen, heeft Microsoft ook de Privacy- instellingen verbeterd in de app Instellingen, zodat u meer controle en transparantie van uw privacy krijgt bij het gebruik van Windows 10.

5. Microsoft Edge wordt een betere webbrowser

Microsoft Edge heeft een zeer lange lijst met verbeteringen en bugfixes ontvangen en wordt een nog betere browser dan in eerdere versies van Windows 10. Enkele van de meest opvallende verbeteringen zijn:

 • De mogelijkheid om tabs te dempen met een klik op hun geluidspictogram
 • De favorietenbalk wordt nu getoond bij het openen van een nieuw tabblad
 • Het kan informatie op verschillende apparaten synchroniseren, waardoor het nuttiger wordt om Microsoft Edge zowel op uw pc als op uw mobiele apparaten te gebruiken
 • Het biedt een "overzichtelijke" printmodus die advertenties en andere onnodige items verwijdert.
 • Het biedt een beter bladwijzerbeheersysteem en een verbeterde ervaring voor het lezen van e-books.
 • Het heeft touchpad-bewegingen die handig zijn voor gebruikers met een precisie-touchpad.

6. Verbeterde looks, transparantie en onthullende effecten met Fluent Design

Fluent Design is een gebruikersinterface in acrylstijl met zichtbare effecten die op veel gebieden worden getoond. Als gevolg hiervan zien veel elementen van Windows 10 april 2018 er beter uit dan vroeger: het startmenu, het actiecentrum, de app Instellingen, de agenda, de taakbalk, de app Personen, de gamebalk, het aanraaktoetsenbord en een enkele andere elementen.

Microsoft vertraagt ​​met het upgraden van de gebruikersinterface, zodat meer en meer ervan Fluent Design gebruiken.

7. De app Instellingen is uitgebreid met meer besturingselementen en instellingen

De app Instellingen wordt langzaam vervangen door het oude Configuratiescherm, als de centrale plaats voor het personaliseren en beheren van Windows. In de update van Windows 10 april 2018 krijgt deze een verbeterd uiterlijk met meer vloeiende ontwerpelementen en nieuwe gereedschappen en functies. U kunt nu bijvoorbeeld uw Startup- apps instellen via Instellingen, toegang krijgen tot verbeterde audiobedieningen, verbeterde Toegankelijkheidsinstellingen, een upgrade naar Storage Sense met functies voor Schijfopruiming, enzovoort.

Het beheer van taalpakketten is ook verbeterd, evenals de levering van Windows-updates.

8. Cortana wordt slimmer met Windows Update 10 april 2018

Cortana heeft verschillende welkomstverbeteringen ontvangen, waaronder een verbeterde gebruikersinterface.

U kunt haar nu gebruiken om lijsten te maken die op verschillende apparaten worden gesynchroniseerd; het is gemakkelijker om uw herinneringen te bekijken, zie Cortana's volledige lijst met vaardigheden en gebruik deze. Je kunt haar ook gebruiken om muziek te spelen op Spotify.

9. Een verbeterde spelbalk met betere looks en meer opties

De spelbalk is opnieuw ontworpen. Hij ziet er beter uit, hij is persoonlijker en biedt toegang tot nieuwe opties, zoals het dempen van je microfoon tijdens het opnemen van een gamesessie. Je kunt nu ook je gamemodusinstellingen resetten naar hun standaardwaarden.

Een andere handige functie is dat uw meldingen tijdens het gamen automatisch door Cortana voor u worden opgeslagen, zodat u geen hinder ondervindt. Je kunt ze later bekijken als je klaar bent met spelen.

10. Het is gemakkelijker om gebruikersaccounts te herstellen wanneer u hun wachtwoord bent vergeten

Een groot probleem met eerdere versies van Windows en lokale gebruikersaccounts was toen u uw wachtwoord bent vergeten. Als u geen wachtwoordhersteldiskette had, was het ingewikkeld om het wachtwoord van uw gebruiker opnieuw in te stellen en Windows te openen. Wanneer u nu een nieuw gebruikersaccount maakt in Update 10 april 2018, wordt u gevraagd om het antwoord op drie beveiligingsvragen in te voeren. Als u vervolgens het wachtwoord van die gebruiker bent vergeten, kunt u deze vragen correct beantwoorden en het wachtwoord opnieuw instellen.

11. Windows Defender Security Center is handiger

Het Windows Defender Security Center is bijgewerkt met meer beveiligingshulpmiddelen en besturingselementen. Het bevat nieuwe beschermingsgebieden, zoals accountbeveiliging, apparaatbeveiliging, evenals de prestaties en gezondheid van het apparaat.

12. HDR-video-ondersteuning

Microsoft heeft besloten om de HDR-video-ondersteuning te verbeteren in Windows 10. Als uw pc of apparaat een scherm heeft dat 300 nits of meer kan weergeven, met een grafische kaart die ondersteuning biedt voor PlayReady hardware digitaal rechtenbeheer (voor beveiligde inhoud) en uw pc is geschikt voor 10-bits videodecodering, dan kunt u HDR-video inschakelen in Windows Update 10 april 2018. U moet ook uw display kalibreren om deze functie te gebruiken.

Andere wijzigingen en verbeteringen die invloed hebben op een lager aantal gebruikers

De officiële lijst met wijzigingen is lang en de onze bevat de belangrijkste functies die de meeste gebruikers beïnvloeden. Er zijn echter nog vele andere functies en wijzigingen die worden geleverd met de update van Windows 10 april 2018:

 • Sommige Bluetooth-randapparaten zoals de Surface Precision Mouse kunnen nu met één klik worden gekoppeld. De Bluetooth-koppelingservaring heeft in het algemeen kwaliteitsverbeteringen ontvangen.
 • Verbeterde ondersteuning voor DPI-scaling voor displays met een hoge resolutie en meer besturingselementen die het DPI-schaalgedrag van het besturingssysteem en de apps die u gebruikt, overschrijven.
 • U krijgt individuele grafische instellingen op systemen met twee of meer videokaarten. De eindgebruiker kan nu bepalen welke videokaart voor welke game (of app) wordt gebruikt, rechtstreeks via Instellingen .
 • Windows Update kan voorkomen dat uw pc overschakelt naar de slaapstand wanneer u deze niet gebruikt en heeft een update om te voltooien. Als gevolg hiervan neemt de kans toe dat updates worden voltooid terwijl u uw pc niet gebruikt.
 • Verbeterde controles voor achtergrondgegevensoverdrachten, gegevensgebruik en gegevenslimieten. Zeer handig wanneer u een mobiele gegevensverbinding gebruikt.
 • Eenvoudigere instellingen voor Windows Hallo, ook rechtstreeks vanaf het inlogscherm.
 • Lettertypen worden nu beheerd via de app Instellingen en kunnen worden geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store .
 • De Microsoft Store kan nu Progressive Web Apps (PWA) bevatten die bestaan ​​op Android en iOS. Dit is vooral belangrijk voor Microsoft en app-ontwikkelaars, omdat deze beweging het aantal beschikbare apps in de Store kan vergroten.
 • Windows 10 S wordt een modus van Windows. Vanaf nu kan elke editie van Windows 10 in S-modus worden uitgevoerd. Meer details zijn hier te vinden.
 • Er zijn ook veel kleine verbeteringen voor het Windows-subsysteem voor Linux, evenals voor enkele geavanceerde hulpprogramma's voor systeembeheer, zoals Windows Defender Application Guard, native UNIX-sockets, Hyper-V en meer.

Zal u Windows 10 April 2018 Update installeren zodra deze beschikbaar is?

Nu kent u de meeste nieuwigheden die zijn geïntroduceerd in de Update van april 2018. Voordat u dit artikel sluit, moet u ons in een opmerking laten weten of u het wilt installeren of niet, zodra het beschikbaar is. Of, u wacht liever een paar maanden? Reageer hieronder en laten we bespreken.