Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Oana Yuuza

Boekarest-geboren Oana Roxana aka Yuuza, heeft al een trouwe aanhang op deviantART. Haar illustraties combineren een Aziatisch geïnspireerde tekenstijl met thema's uit Roemeense verhalen en legendes. Ze tonen een talent voor decoratieve kunst en een grote aandacht voor detail. Haar tekeningen concentreren zich niet alleen op de figuren en personages, maar dat alles omringt en vertegenwoordigt ze van kledingpatronen tot achtergronden en gestileerde landschappen. Haar werk brengt een nieuw en modern perspectief op de Roemeense folklore. Als ze niet aan haar originele illustraties werkt, vermaakte Oana zichzelf door flitsende animaties te maken en fanfoto's te tekenen. Om het mooie werk van Oana te zien en meer over haar te weten te komen, raden we aan haar interview hieronder te lezen.

Introductie van Oana Yuuza

Oana vertelde ons over haar overgang naar digitaal schilderen en wat haar inspireert, in dit korte interview:

Hoe begon je passie voor tekenen?

Ik weet niet meer wanneer ik voor het eerst een potlood pakte en ik me nooit kan herinneren dat ik NIET gepassioneerd ben door tekenen. Toen ik klein was, had ik een notitieboekje waarin ik krabbelde. Ik tekende allerlei dieren, stripfiguren, dinosaurussen enz. Toen ik het notitieboek uit had, kocht mijn ouders een nieuwe en zo voort, enzovoort. Ik heb nooit een pauze genomen van tekenen en ik ben ook nooit van plan om te stoppen. Het is gewoon iets natuurlijks voor mij.

Wanneer en waarom besloot je om over te schakelen op digitaal schilderen?

Ik had al een tijd een grafische tablet, maar ik heb het nooit met succes gebruikt totdat ik werd geïnspireerd door de artiestencommunity op deviantART. Dit was ongeveer drie jaar geleden toen ik ook een account op deze website kreeg. Ik ben niet volledig overgestapt op digitaal schilderen en ik werk nog steeds in traditionele media zoals aquarellen en kleurpotloden. De overstap gebeurde vanzelf toen ik geleidelijk meer gepassioneerd werd door digitale kunst.

Wat inspireert jou? Wat zijn je favoriete thema's?

Ik word geïnspireerd door de tekeningen / schilderijen / foto's van andere kunstenaars, alles wat echt visueel is (films, beeldhouwwerken, enz.). Ik probeer mezelf te omringen met zoveel mogelijk kunst en steeds meer artiesten te ontdekken. Een ander ding dat me inspireert is mijn leven van dag tot dag, maar het is secundair en de meeste keren dat je naar mijn werk kijkt, kun je niet eens merken dat dat het geval is. Over het algemeen voel ik me aangetrokken door het fantasy-genre en vooral legendes en verhalen die ik graag herinterpreteer met een moderne draai.

Welke software gebruik je voor je schilderijen?

Ik ben begonnen met Adobe Photoshop, maar het laatste jaar heb ik Paint Tool Sai ontdekt en sindsdien gebruik ik het steeds vaker. Ik heb Adobe Photoshop de laatste tijd nauwelijks aangeraakt. Ik gebruik het meer om watermerken te plaatsen op de tekeningen die ik online wil uploaden. Photoshop heeft veel bewerkingstools, het is een zeer complex programma, maar helaas blinkt het niet uit in zijn penselen. Paint Tool Sai biedt daarentegen een aantal zeer natuurlijke en realistische manieren om kleuren te combineren, zodat het bijna lijkt alsof ik op papier ga tekenen. Hoewel het een klein programma is, ben ik verslaafd aan de penselen en hulpmiddelen.

Wat zijn enkele van de artiesten die je bewondert of volgt?

Ik volg veel artiesten. Meestal, als ik denk dat ik iets van iemand moet leren, zal ik hem of haar volgen. Er zijn echter sommigen die ik vooral bewonder, zoals Sandara, AquaSixio, Iya-chen, Loish, JaneMere, Dark134, Claparo-sans, Shilin, Kidchan, Gtako en Zemotion. De lijst kan maar doorgaan ...

Waar is de tekening waar je het meest trots op bent en waarom?

Ik heb geen specifieke favoriet, want zodra ik een tekening heb voltooid, begin ik al zijn tekortkomingen te zien. Hoe ouder het is, hoe duidelijker de fouten zijn, dus het juiste antwoord is denk ik, ik ben het meest trots op mijn nieuwste werk. Op dit moment zou dat Otherside zijn.

Wat zijn je toekomstplannen met betrekking tot kunst?

Ik zou graag een kunstboek publiceren in de nabije toekomst, maar op dit moment ben ik wat kort op tijd. Mijn droom is om hier in Roemenië een animatiestudio te openen met lokale kunstenaars en scenarioschrijvers, maar dat is een langetermijnplan.

Geniet van Oana's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

Oana heeft ervoor gekozen een aantal van haar mooiste illustraties in haar thema voor Windows 7 en Windows 8 op te nemen.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Oana Yuuza. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Oana Yuuza en haar werk

Als je Oana's op fantasie geïnspireerde illustraties leuk vond en je meer wilt zien, kun je haar volgen op DeviantART, Tumblr, Anipan, Facebook - YuuzaArt en Pixiv.

We willen Oana bedanken voor het delen van haar werk met ons en onze lezers en wensen haar het allerbeste in al haar toekomstige projecten!