Anders

9 belangrijke criteria om te gebruiken bij het kiezen van uw antivirussoftware

Bent u op zoek naar de beste antivirus of de beste beveiligingsoplossing voor uw Windows-computer of -apparaat? Er zijn zoveel opties op de markt dat je misschien niet weet welke je moet kiezen. U weet dat u een antivirusprogramma nodig hebt, maar u weet niet aan welke criteria het moet voldoen. Alle beveiligingsbedrijven brengen hun producten op de markt als de beste, met de beste antivirus of firewall, complete producten enzovoort, enzovoort. Maar wie moet je vertrouwen? Hoe moet u uw antivirus kiezen? In deze gids delen we de criteria die u moet gebruiken om het beste beveiligingsproduct voor u te selecteren:

1. Zoek naar all-inclusive bescherming

In de jaren negentig betekende een goed beveiligingsproduct voor je computer dat het genoeg was om een ​​goede antivirus te hebben. Tegenwoordig gaat een goed beveiligingsproduct niet alleen meer over de antivirusbescherming. Het gaat ook over firewallbescherming, bescherming tegen cybercriminaliteit tijdens het surfen op internet, bescherming tegen ransomware, VPN-bescherming tegen monitoring door derden en censuur, enzovoort.

Een goed beveiligingsproduct moet verschillende beveiligingslagen bevatten die u beschermen tegen moderne cyberdreigingen. Een goede antivirus is goed tegen traditionele typen malware, maar dat betekent niet dat uw computer niet geïnfecteerd raakt door ransomware, wat nog schadelijker kan zijn dan een conventioneel virus. Daarom zijn wij van mening dat u, wanneer u op zoek bent naar uw volgende beveiligingsoplossing, moet controleren of deze all-inclusive bescherming biedt . Dit betekent bescherming tegen de volgende soorten bedreigingen:

  • Virussen - programma's met kwaadaardige bedoelingen die worden gekenmerkt door het feit dat ze zichzelf kunnen vermenigvuldigen en dus andere computers of apparaten kunnen infecteren. Virussen zijn meestal gekoppeld aan een uitvoerbaar bestand dat, wanneer u het onbewust uitvoert, ook als trigger voor het virus fungeert.
  • Trojaanse paarden (paarden) - zijn schadelijke software die zich kan voordoen als gewone software en die u daarom kan misleiden tot het downloaden en uitvoeren ervan op uw computer. Wanneer u dat doet, openen Trojaanse paarden meestal de poort naar andere vormen van malware op uw computer.
  • Wormen - zijn schadelijke programma's die misbruik maken van de beveiligingslekken en kwetsbaarheden in uw besturingssysteem of andere software (zoals uw webbrowser) en deze gebruiken om uw computer te infecteren. In tegenstelling tot reguliere virussen kunnen wormen zichzelf vermenigvuldigen en verspreiden, zonder dat u een geïnfecteerd bestand hoeft te draaien.
  • Spyware - softwareprogramma's die zijn ontworpen om spionage en intelligentie over u te verzamelen. Spyware probeert voor u te verbergen, van het besturingssysteem en uw beveiligingsoplossing en probeert nadat het informatie over u heeft verzameld het naar servers te sturen die door hackers worden beheerd.
  • Rootkits - een bepaald type malware dat is ontworpen om hackers op afstand toegang tot en controle over een apparaat te geven, zonder te worden opgespoord door de slachtoffers of de beveiligingssoftware die op de geïnfecteerde apparaten is geïnstalleerd. Wanneer een hacker toegang krijgt tot een met rootkit geïnfecteerd apparaat, kan hij of zij deze gebruiken om op afstand toegang te krijgen tot de bestanden, deze te kopiëren en uit te voeren, de instellingen van het besturingssysteem te wijzigen, extra software te installeren (meestal andere soorten malware) enzovoort. Rootkits zijn per definitie een onopvallend soort malware, dus ze zijn iets moeilijker te detecteren en te verwijderen van een geïnfecteerde machine.
  • Ransomware - kwaadwillende programma's die, zodra ze je computer hebben geïnfecteerd, de controle over je nemen en je bestanden coderen, zoals je foto's, werkdocumenten en video's. Zodra dat gebeurt, proberen ransomware-programma's u aanzienlijke bedragen te laten betalen aan hun makers, zodat u uw bestanden terug kunt krijgen.
  • Adware - softwareprogramma's die advertenties weergeven op uw scherm, in uw webbrowser of op andere plaatsen op uw computer. Het is misschien niet per definitie malware, maar adware tast bijna altijd de prestaties en uw gebruikerservaring van de computer aan en kan uw computer ook infecteren met malware.
  • Netwerkaanvallen - wanneer hackers de controle over uw apparaten op afstand proberen te nemen, kunnen ze dat doen via een "pauze" -aanpak. Dat is wanneer je een firewall nodig hebt om netwerkaanvallen te stoppen. Een goede firewall moet aanvallen van buitenaf kunnen afweren, maar u ook vertellen over verdacht verkeer dat vanaf uw computer naar de buitenwereld is geïnitieerd.
  • Webbedreigingen - uw webbrowser moet de eerste zijn in de verdedigingslinie tegen malware. Daarom moet een goede beveiligingsoplossing een webbeveiligingsmodule bevatten die u kan beletten websites met schadelijke inhoud te bezoeken. Het is beter om met malware in uw browser om te gaan dan om dat te doen wanneer het uw computer bereikt.

2. Kies betrouwbare bescherming

Een van de belangrijkste criteria voor het kiezen van de beste antivirusoplossing is de betrouwbaarheid. Een betrouwbaar beveiligingsproduct moet in staat zijn om:

  • Bescherm zonder conflicten te veroorzaken met andere programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Wanneer u het bijvoorbeeld op uw computer installeert, moet een goede beveiligingssuite controleren of soortgelijke beveiligingsprogramma's al op uw systeem zijn aangetroffen. Als dat het geval is, moet de beveiligingssuite u eerst vragen de conflicterende software te verwijderen voordat u zichzelf gaat installeren.
  • Bescherm zijn processen tegen ongewenste beëindiging . Krachtige malware is ontworpen om te profiteren van de zwakke plekken van een antivirusprogramma. Sommige malware kan proberen de antivirusoplossing die op uw systeem draait te doden en de controle over het systeem over te nemen. Een betrouwbare beveiligingsoplossing moet zijn processen altijd beschermen tegen ongewenste beëindiging.
  • Bied up-to-date bescherming. Een antivirusoplossing die oude en verouderde malwaredefinities gebruikt, is een zwak product. Dreigingen evolueren voortdurend; ze stoppen nooit, dus antivirussen moeten dat ook doen. Een goede antivirus is een product dat zichzelf meerdere keren per dag regelmatig bijwerkt.
  • Automatiseer beveiligingsscans. Wij geloven dat een betrouwbare beveiligingsoplossing een middel moet bieden om antimalware-scans te automatiseren. Daarmee bedoelen we dat een beveiligingspakket u antivirusscans laat plannen. Het is zelfs beter als een beveiligingsproduct uit de doos komt met regelmatig geplande scans die al zijn geactiveerd. Het is nog beter als het antivirusscans uitvoert als uw computer niet actief is en toch niets doet.

3. Pas op voor de impact op de prestaties

Beveiligingsproducten zijn, van nature, programma's die behoorlijk veel computerresources nodig hebben om hun werk te doen. Ze gebruiken bijvoorbeeld meer rekenkracht dan uw gemiddelde audiospeler. Alle beveiligingsleveranciers werken echter om de invloed van hun producten op de prestaties van uw computer tot een minimum te beperken. Als uw computer niet de krachtigste op de markt is, moet u rekening houden met het prestatieaspect . Gewoonlijk zou een goed beveiligingsproduct:

  • Een kleine invloed hebben op de opstarttijden van uw computer. Uw Windows zou bijna net zo snel moeten starten als voordat u uw beveiligingsproduct installeerde.
  • Heb een kleine invloed op de prestaties van uw computer . Een effectieve beveiligingsoplossing is niet goed als het uw computer doet overstromen. Het moet weten hoe u de bronnen van uw computer kunt gebruiken op een manier die uw computerervaring met betrekking tot prestaties en reactievermogen niet negatief beïnvloedt.
  • Wees snel bij het scannen van uw computer op malware . Goede antivirussen zijn meestal sneller dan andere als het gaat om het scannen van uw computer op malwarebedreigingen.

4. Gebruik usability

Een goed beveiligingsproduct moet eenvoudig te gebruiken zijn door zowel ervaren gebruikers als informele gebruikers met weinig of geen kennis over beveiliging. Dat betekent dat het moet:

  • Wees gemakkelijk om te navigeren. Het moet u een intuïtieve manier bieden om door de verschillende vensters, tabbladen, menu's en instellingen te navigeren.
  • Gemakkelijk te gebruiken op apparaten met touchscreens. Het tijdperk van de eenvoudige oude monitor is dood. Tegenwoordig neemt het aantal pc's met een touchscreen snel toe. Zo gebruiken steeds meer mensen aanraking om te bepalen hoe de software werkt. Een goed beveiligingsproduct moet grote knoppen, tegels, schakelaars van alle soorten, vinkjes, enzovoort hebben. Met andere woorden, het moet bedieningselementen bevatten die gemakkelijk met uw vingers kunnen worden aangeraakt, niet alleen met de cursor van de muis.
  • Wees gemakkelijk te begrijpen. Hoe gemakkelijk het ook is om door een gebruikersinterface te navigeren, het is niet goed als je niet begrijpt wat elk item en elke instelling betekenen. De configuratie-opties die worden aangeboden, moeten gemakkelijk te begrijpen zijn voor alle gebruikers.
  • Biedt u eenvoudig te vinden documentatie. Net als elk goed product moeten goede beveiligingsproducten een gemakkelijke manier zijn om toegang te krijgen tot hun documentatie. Als de Help- documentatie beschikbaar is, maar u kunt deze niet vinden, wat heeft dit dan voor zin?
  • Geef je volledige controle over hoe het werkt. Veel mensen zoeken naar beveiligingsproducten waarvoor geen specifieke configuratie vereist is. Er zijn echter ook mensen die elk detail willen instellen van hoe een beveiligingsproduct werkt. Als dat het geval is voor u, moet een goed beveiligingsproduct u volledige controle geven.

Dit zijn allemaal relatieve criteria omdat sommige gebruikers geavanceerder zijn en een meer technische achtergrond hebben, terwijl andere dat niet zijn. Ongeacht uw technische kennis, is het essentieel dat een beveiligingsproduct gemakkelijk te gebruiken is voor u.

Als je een beginner bent en je hebt geen technische neigingen, zoek dan naar een soort van "install & forget" beveiligingsproduct. Als u meer een professionele gebruiker bent, wilt u misschien een beveiligingsproduct zoeken dat in detail kan worden geconfigureerd, een apparaat dat veel geavanceerde instellingen biedt.

5. Wees klaar om om ondersteuning te vragen

Niets in deze wereld is perfect, dus het is belangrijk om hulp te kunnen inroepen wanneer iets niet werkt zoals het zou moeten. Daarom zijn de ondersteuningsopties die u krijgt een factor om te overwegen voordat u besluit een beveiligingsproduct te kopen.

Een IT-beveiligingsbedrijf dat uitstekende beveiligingsprogramma's maakt, biedt doorgaans een breed scala aan ondersteuningsopties en, als u problemen hebt met hun product, moet u:

  • Schrijf een e-mail naar hen, waarin u uw problemen met hun antivirusproduct beschrijft
  • Neem een live chatsessie met een van hun support engineers
  • Roep hun hulpdienst om hulp

Geen van de ondersteuningsopties zou u extra geld moeten kosten, anders dan wat u al had betaald toen u hun product kocht.

6. Maak goed gebruik van de gebundelde tools

Veel "complete" beveiligingsproducten bundelen aanvullende hulpmiddelen naast de kernbeveiligingsmodules. Dit kunnen wachtwoordportefeuilles zijn, veilig gecodeerde opslagruimte in de cloud, hulpprogramma's voor ouderlijk toezicht, enzovoort. Deze extra hulpmiddelen zouden niet op de eerste plaats moeten komen als u op zoek gaat naar uw volgende geweldige beveiligingsoplossing, maar het kan een klein duwtje in de rug zijn om de juiste keuze te maken tussen twee vergelijkbare beveiligingsproducten. Als u bijvoorbeeld een reiziger bent en meestal uw Windows-computer of -apparaat meeneemt, moet u een beveiligingsproduct krijgen dat een VPN-serviceplan bevat of afzonderlijk abonneert op een VPN-service. Het is de enige manier waarop u veilig kunt zijn wanneer u verbinding maakt met onbetrouwbare openbare draadloze netwerken zoals die worden aangetroffen in luchthavens, coffeeshops, conferentiecentra enzovoort.

Als u een ouder bent en u moet kiezen tussen twee vergelijkbare beveiligingssuites, maar slechts één van deze biedt een module voor ouderlijk toezicht, moet u waarschijnlijk degene kiezen met het ouderlijk toezicht.

Wanneer u ervoor kiest om een ​​beveiligingsproduct te kopen, moet u controleren of de extra hulpmiddelen die het bundelt, zijn:

  • Beveiligingsgericht . Als een beveiligingsproduct u gratis extra hulpmiddelen biedt die niet op beveiliging zijn gericht, zijn we van mening dat ze niet de moeite waard zijn om te kopen. Die tools zijn slechts een middel om een ​​marketing-einde te bereiken.
  • Handig . De extra hulpmiddelen die u krijgt bij het kopen van een beveiligingsproduct, zouden u behulpzaam moeten zijn. Het zouden niet alleen klonen moeten zijn van tools die al in Windows voorkomen.
  • Breng uw veiligheid of uw privacy niet in gevaar. Sommige leveranciers kiezen ervoor aanvullende hulpmiddelen te bundelen die niet helpen bij het vergroten van uw beveiliging of privacy. Integendeel, ze schaden het. Als een beveiligingsoplossing schaduwrijke werkbalken, webbrowsers, invoegtoepassingen voor browsers of andere hulpmiddelen bevat die uw beveiliging of privacy verlagen, moet u bij dat product wegblijven.
  • Breng geen extra kosten met zich mee . Als u meer moet betalen naast wat u al voor de beveiligingssuite hebt betaald, zijn ze het niet waard.

7. Overweeg reputatie

Dit klinkt misschien een beetje conservatief, zoals we een oud-schoolteam van redacteuren zijn die de grote namen van de IT-beveiligingsmarkt willen begunstigen. Dat is niet waar en we verzekeren u dat onze intenties eerlijk zijn: reputatie is belangrijk! Het kopen en gebruiken van een beveiligingsproduct van een bedrijf met een goede reputatie is meestal een veiliger gok dan all-in springen met een beveiligingsproduct van een onbekend bedrijf. Goede beveiligingsoplossingen blijven over het algemeen goed als de tijd verstrijkt. Tegelijkertijd camoufleren veel malware-programma's zichzelf als zogenaamde beveiligingsoplossingen. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een onbekende antivirus, zou u mogelijk een virus op uw computer kunnen installeren, waar u zich tegen wilt beschermen.

8. Wees kostenbewust

OK, je denkt waarschijnlijk dat alle criteria waar we over gesproken hebben prima en dandy zijn, maar geen van hen is zo belangrijk als de kosten van die beveiligingsoplossing. De meeste mensen hebben de neiging om minder dure producten te kiezen, en hoewel dit een juiste algemene aanpak is, is het niet altijd de beste. In het geval van beveiligingsproducten betekent dit dat u op zoek moet naar het goedkoopste product dat bij u past en de bescherming biedt die u nodig hebt. Dat product is misschien niet de minst dure op de markt. Aan de andere kant, stel je voor hoeveel het je zou kunnen kosten als je een koopje beveiligingsproduct koopt dat je bestanden niet kan beschermen tegen ransomware?

9. Lees onze serie "Beveiliging voor iedereen", want deze is bedoeld om u te helpen bij het kiezen van het juiste antivirusproduct voor u

Wij zijn van mening dat de bovenstaande criteria het belangrijkst zijn als het gaat om het kiezen van de beste antivirus / beveiligingsoplossing voor u. We schrijven al vele jaren recensies voor beveiligingssuites in onze reeks "Security for Everyone" en sinds we aan deze serie begonnen, hebben we er altijd naar gestreefd om deze vraag te beantwoorden: wat is het beste beveiligingsproduct voor onze lezers?

Sommige beveiligingssuites zijn beter dan andere met betrekking tot antimalwarebescherming; sommige zijn gemakkelijker te gebruiken, sommige bieden veel geavanceerde instellingen, enzovoort, enzovoort. In al onze beoordelingen behandelen we alle bovenstaande criteria en vervolgens beoordelen we elk beveiligingsproduct.

Welke criteria gebruikt u om uw antivirus te kiezen?

Elk beveiligingsproduct heeft zijn ups en downs, en het is moeilijk om er een te noemen als het beste voor iedereen. Een beveiligingsproduct kan voor u als beginner de juiste zijn, terwijl een ander voor u als geavanceerde technische gebruiker de juiste is. Hopelijk helpen de bovenstaande criteria, samen met onze beveiligingscontroles, u het beste antivirusproduct voor u te identificeren. Voordat u dit artikel sluit, deelt u met ons in een opmerking de criteria die u gebruikt bij het kopen van een antivirus. Reageer hieronder en laten we bespreken.