Beoordeling

Herziening van de TP-LINK Archer C8 AC1750 draadloze dual-band Gigabit-router

We hebben hier veel routers beoordeeld bij Digital Citizen, maar we hebben geen TP-LINK-router beoordeeld. Tot nu! We waren blij te ontvangen voor het testen van de relatief nieuwe TP-LINK Archer C8 - een mid-range router, met ondersteuning voor moderne draadloze netwerkstandaarden, die goede prestaties belooft zonder teveel geld uit je zak te halen. We hebben deze router een week getest in ons thuisnetwerk en nu zijn we klaar om onze conclusies in deze review te delen:

Unboxing De TP-LINK Archer C8 AC1750 router

De verpakking voor de TP-LINK AC1750 draadloze dual-band Gigabit Router Archer C8 is hetzelfde als voor andere routers uit de recente line-up van TP-LINK-apparaten. Op de voorkant van de doos ziet u de router zelf en de belangrijkste technische specificaties.

Op de achterkant van de doos staan ​​meer gedetailleerde specificaties en ook een vergelijking met andere routers van TP-LINK. In de doos vindt u de volgende items: de router zelf, 3 afneembare antennes, de voedingseenheid, een bron-cd, een Ethernet-kabel van 2 meter lang (6, 5 voet) en een korte installatiehandleiding.

Hardwarespecificaties

De router heeft een Broadcom BCM4708 dual-coreprocessor met 800 MHz en 128 MB RAM. De afmeting van dit apparaat is 8, 7 x 3, 4 x 6, 6 inch (breedte x diepte x hoogte) of 221 x 86 x 168, 5 mm, zonder dat de 3 afneembare antennes zijn aangesloten.

Zoals je van een moderne dual-band router zou verwachten, biedt Archer C8 ondersteuning voor de moderne 802.11ac en 802.11n draadloze netwerkstandaarden. De maximale overdrachtssnelheden die door deze router worden beloofd, zijn 1300 Mbps voor het 5 GHz draadloze netwerk en 450 Mbps voor het 2, 4 GHz draadloze netwerk.

Op de achterkant van de Archer C8 vindt u 5 Gigabit Ethernet-poorten, waarvan er een voor de internetverbinding wordt gebruikt. Er is ook een USB 2.0-poort en de WPS-knop die ook fungeert als resetschakelaar. Last but not least vindt u een aan / uit-knop voor de router en de aansluiting voor de voeding.

Aan de linkerkant van de router vindt u een extra USB 3.0-poort en een knop om het draadloze netwerk aan en uit te zetten.

Degenen onder u die de officiële lijst met specificaties willen, kunt u hier vinden: Specificaties TP-LINK AC1750 draadloze dual-band Gigabit-router.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK Archer C8 AC1750 router

Het opzetten van de TP-LINK Archer C8 AC1750-router was snel en gemakkelijk. Het heeft ons een aantal vragen gesteld, zoals de regio, de tijdzone, het type internetverbinding en de standaard draadloze instellingen die we willen toepassen. We waren binnen ongeveer een minuut klaar voor gebruik.

De gebruikersinterface wordt aangeboden in slechts één taal - Engels. Dit is een minpunt in vergelijking met de routers van andere fabrikanten, die goede meertalige ondersteuning bieden.

De gebruikersinterface is opgesplitst in drie tabbladen:

  • Snelle installatie - hiermee kunt u de router en de draadloze netwerken instellen die worden uitgezonden.
  • Basis - toont de belangrijkste bedieningselementen en instellingen: de netwerkkaart, internetverbindingsinstellingen, standaard draadloze instellingen, USB-instellingen en de basisinstellingen voor het gastnetwerk.
  • Geavanceerd - toont u de volledige lijst met instellingen en functies die beschikbaar zijn op deze router.

Zoals u zich kunt voorstellen, zijn de eerste twee tabbladen zeer eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners en mensen die niet bepaald technisch zijn. Het tabblad Geavanceerd is goed georganiseerd en biedt volledige toegang tot alle instellingen van deze router. Technische gebruikers en IT-professionals zullen er geen moeite mee hebben om er doorheen te komen en zullen de gedetailleerde manier waarderen waarop ze deze router kunnen configureren.

Een eigenschap die door gebruikers zal worden gewaardeerd, is het feit dat de Help direct beschikbaar is. U klikt op het vraagtekenpictogram in de rechterbovenhoek van het beheervenster en u krijgt onmiddellijk toegang tot documentatie over de configuratie-opties die u op het scherm ziet.

Tijdens onze tests hebben we de TP-LINK Archer C8 geüpgraded naar de nieuwste firmwareversie die beschikbaar was: 3.16.30 Build 20150316 Rel.41221n. We waren blij met de responsiviteit van de gebruikersinterface en hoe snel onze instellingen werden toegepast. Het enige nadeel dat we hebben gevonden, is het feit dat TP-LINK niet adviseert om de standaard inloggegevens te wijzigen. Dit zou de veiligheid van ons netwerk hebben verbeterd. We raden ten zeerste aan dat alle gebruikers de standaard gebruikersnaam en het standaardwachtwoord niet gebruiken en deze wijzigen wanneer ze hun thuisnetwerk instellen.

We hadden geen problemen bij het verbinden van draadloze en bekabelde apparaten met het netwerk en alles werkte soepel, maar daarover later in deze review.

Qua ontwerp was het de eerste keer dat we een router testten die onmogelijk op een muur of plafond kan worden gemonteerd. Vanwege de manier waarop het is gebouwd, TP-LINK Archer C8 kan alleen worden gebruikt op stabiele oppervlakken zoals uw bureau. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die de router in een uithoek van een kamer moeten monteren.

Over het algemeen waren we tevreden met het gebruiksgemak en de configuratie aangeboden door TP-LINK Archer C8. De weinige nadelen die we hebben geïdentificeerd, zijn dat TP-LINK geen meertalige ondersteuning biedt, het niet op muren kan worden gemonteerd en het gebruikers niet raadt om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord dat wordt gebruikt door de beheerder te wijzigen.

Draadloze netwerkprestaties

Laten we eerst eens kijken naar het appartement dat is gebruikt bij onze tests en hoe het is ingesteld. U kunt zien dat de router in de woonkamer is geplaatst.

Onze tests zijn uitgevoerd met behulp van een snelle 1 Gigabit-internetverbinding die in staat is om te uploaden op internet met een snelheid tot 200 Mbps. We gebruikten een Microsoft Surface Pro 3 voor al onze metingen en verschillende softwaretools. Om een ​​beter beeld te krijgen van de prestaties van TP-LINK Archer C8, hebben we deze vergeleken met ASUS RT-AC56U. Hoewel de ASUS-router één generatie ouder is dan Archer C8, zult u hem in veel winkels tegen een vergelijkbaar prijsniveau aantreffen en de prestaties van deze twee apparaten moeten vergelijkbaar zijn.

Om te beginnen hebben we de sterkte van het draadloze signaal in het hele appartement gemeten met behulp van inSSIDer. Hieronder ziet u hoe de signaalsterkte evolueert van kamer naar kamer bij gebruik van het 2, 4 GHz draadloze netwerk. TP-LINK Archer C8 levert over het algemeen een goede signaalsterkte over het hele appartement. De ASUS RT-AC56U levert echter betere signaalsterkte in de kamers dichter bij de router, terwijl TP-LINK Archer C8 een beter signaal afgeeft in de verder weg gelegen kamers.

Als het gaat om de signaalsterkte voor de 5 GHz draadloze verbinding, is de TP-LINK Archer C8 beter voor alle kamers.

Vervolgens hebben we gemeten hoe snel de downloadsnelheid was, met behulp van SpeedTest. Bij het gebruik van het 2, 4 GHz draadloze netwerk was de downloadsnelheid over het algemeen goed voor beide routers, met uitzondering van de meest afgelegen kamer in het appartement, waar beide het behoorlijk slecht deden.

In termen van uploadsnelheid was TP-LINK Archer C8 de onbetwiste winnaar. Het is interessant dat het in de meeste kamers een gemiddelde uploadsnelheid opleverde die hoger was dan de downloadsnelheid.

Bij het meten van de downloadsnelheid met SpeedTest op het 5 GHz draadloze netwerk, was ASUS RT-AC56U over het algemeen sneller dan TP-LINK Archer C8.

Toen we echter de uploadsnelheid bepaalden, was TP-LINK Archer C8 opnieuw de onbetwiste winnaar. Net zoals bij het gebruik van het 2, 4 GHz draadloze netwerk, was de uploadsnelheid verrassend goed en in sommige kamers was dit beter dan de downloadsnelheid.

Vervolgens hebben we LAN Speed ​​Test Lite gebruikt om downloads en uploads te meten bij het overbrengen van een bestand van 350 MB tussen twee computers die op het netwerk zijn aangesloten. We deden dit eerst op de 2, 4 GHz draadloze netwerken.

In de onderstaande grafiek kunt u zien dat ASUS RT-AC56U sneller was in de kamers die dichter bij de router staan, terwijl TP-LINK Archer C8 sneller was in die welke verder van de router verwijderd zijn.

De uploadsnelheidstest bevestigde nogmaals dat TP-LINK Archer C8 erg goed is in het verwerken van uploads. Nogmaals, in sommige kamers leverde het snellere uploads op dan downloads.

We deden dezelfde metingen ook op het 5 GHz draadloze netwerk. TP-LINK Archer C8 leverde solide prestaties over de hele linie en het was sneller dan ASUS RT-AC56U in alle kamers.

Wat betreft de uploadsnelheid via het 5 GHz draadloze netwerk, was de TP-LINK Archer C8 wederom een ​​zeer sterke performer.

De draadloze prestaties geleverd door TP-LINK Archer C8 zijn solide. Je zult genieten van een goede signaalsterkte, snelle downloads en verrassend snelle uploads. Mensen die regelmatig gebruik maken van peer-to-peer (P2P) -overdrachten, zullen hier veel plezier aan beleven.

Bedrade netwerkprestaties

Om de kwaliteit van de bekabelde Ethernet-verbinding te testen, gebruikten we een desktop-pc, uitgerust met een Intel Core i5 4460-processor, draaiend op 3, 20 GHz, 16 GB RAM en een zeer snelle Samsung 850 Pro 512GB SSD en een Microsoft Surface Pro 3 met een Intel Core i5-4300U-processor, draaiend op 1, 9 GHz, 8 GB RAM en een snelle 256 GB SSD-schijf van Samsung.

Eerst hebben we de download- en uploadsnelheden gemeten met SpeedTest. Bij het downloaden van gegevens van de SpeedTest-servers was TP-LINK Archer C8 iets sneller dan de ASUS RT-AC56U-router.

Bij het uploaden van gegevens naar die servers, TP-LINK Archer C8 was iets langzamer dan de ASUS RT-AC56U router, dus er is nu een duidelijke winnaar tussen de twee bij het gebruik van SpeedTest .

Voor onze laatste test hebben we de download- en uploadsnelheden gemeten bij het overzetten van een 883 MB-bestand naar en van de twee computers die op het netwerk zijn aangesloten, die beide een Ethernet-kabel gebruikten.

Dit keer leverde TP-LINK Archer C8 zowel snellere downloads als uploads. Zoals u kunt zien, ligt de downloadsnelheid van deze router zeer dicht bij de beloofde 1 Gbps Ethernet-verbinding.

Hetzelfde gold voor het meten van de uploadsnelheid.

Het is heel duidelijk uit onze metingen dat TP-LINK Archer C8 echte 1 Gbps bekabelde netwerkverbindingen levert. Als u over computers met moderne processors en SSD-schijven beschikt, kunt u gebruikmaken van zeer snelle overdrachten via het netwerk. Als u minder dan 900 Mbps per seconde ontvangt in uw overdrachten, is dit niet de fout van de router. Je hebt alleen snellere computers nodig.

Extra kenmerken

In termen van extra functies biedt TP-LINK Archer C8 het volgende:

  • Gastnetwerk - we waren onder de indruk van het aantal besturingselementen dat TP-LINK biedt voor het maken van gastnetwerken. Je kunt ze op een zeer gedetailleerde manier instellen.
  • Ouderlijk toezicht - een standaardset bedieningselementen waarmee u de internettoegang voor de apparaten die door uw kinderen worden gebruikt, kunt regelen. We vonden het relatief moeilijk om te configureren in vergelijking met routers van andere fabrikanten.
  • Toegangscontrole - deze router biedt de mogelijkheid om allerlei geavanceerde regels te maken die van toepassing zijn op het verkeer op uw netwerk.
  • TP-LINK Tether - een Android- en iOS-app waarmee u de router vanaf uw smartphone kunt beheren. Helaas is er geen versie voor Windows Phone.

De lijst met extra functies aangeboden door TP-LINK Archer C8 is minder genereus dan die van andere leveranciers. Alles wat wordt aangeboden, werkt echter goed en voegt waarde toe aan gebruikers.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Het was de eerste keer dat we een TP-LINK-router testten en we moeten zeggen dat we tevreden zijn met Archer C8. Het is niet 's werelds' snelste router, maar het wil het niet zijn. TP-LINK Archer C8 is een redelijk geprijsde midrange-router die solide prestaties levert waar u op kunt rekenen. Het biedt een goede signaalsterkte, een redelijk brede dekking en goede overdrachtssnelheden. Het is vooral snel bij het draadloos uploaden van gegevens naar andere computers op het netwerk of internet. De weinige nadelen zijn het ontwerp, waardoor het onmogelijk is om aan een muur of plafond te monteren en omdat de gebruikersinterface alleen in het Engels beschikbaar is. De router raadt gebruikers ook aan hun beheerderswachtwoord te wijzigen bij het instellen ervan. TP-LINK Archer C8 is een solide keuze voor diegenen die een betrouwbare router willen, met ondersteuning voor moderne standaarden, voor een redelijke prijs.